Saturday, March 15, 2025
14.7 C
Athens

Τέμπη: Όλα καλώς καμωμένα από την ΕΛ.ΑΣ για την κυβέρνηση – «Λειτούργησε για την προστασία των διαδηλωτών»

Ψυχραιμία και επαγγελματισμό βλέπει ο Παύλος Μαρινάκης στις αντιδράσεις της ΕΛ.ΑΣ στην τεχνητή ένταση που στήθηκε στις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις για τα Τέμπη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, παρότι μόνον στα νοσοκομεία της 1ης ΥΠΕ Αττικής καταγράφηκαν 29 περιπτώσεις πολιτών με ελαφρύς τραυματισμούς και αναπνευστικά προβλήματα, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος τονίζει πως η αστυνομία έδρασε «με πρωταρχικό μέλημα την προστασία της σωματικής ακεραιότητας των διαδηλωτών».

Ο κ. Μαρινάκης υπογράμμισε συγκεκριμένα πως «η Δημοκρατία μας απέδειξε τη δύναμή της, προστατεύοντας τους συμπολίτες μας που συμμετείχαν στα ειρηνικά συλλαλητήρια»

Ακολούθως πρόσθεσε πως «δυστυχώς, κάποιες νοσηρές μειοψηφίες, μετά το πέρας των ομιλιών των συλλαλητηρίων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, προσπάθησαν να αμαυρώσουν μία ημέρα πένθους, που ενώνει όλους τους Έλληνες».

Κατά τον κ. Μαρινάκη, «η Ελληνική Αστυνομία αντέδρασε ψύχραιμα και με επαγγελματισμό, αποκρούοντας αυτές τις επιθέσεις και αποτρέποντας την κλιμάκωση, με πρωταρχικό μέλημα την προστασία της σωματικής ακεραιότητας των διαδηλωτών».

Όσα ανέφερε ο Παύλος Μαρινάκης για τις συγκεντρώσεις:

«Σήμερα συμπληρώθηκαν δύο χρόνια από την εθνική τραγωδία των Τεμπών. Δύο χρόνια από τη νύχτα που χάθηκαν τόσο άδικα 57 συνάνθρωποί μας. Μια νύχτα που τα μοιραία ανθρώπινα λάθη συνάντησαν το πιο άσχημο πρόσωπο του κρατικού μηχανισμού. Για τις οικογένειες των θυμάτων, ο χρόνος σταμάτησε εκείνη τη νύχτα. Πρωτίστως για εκείνους, αλλά και για όλη την κοινωνία, τρία αιτήματα έχουν αξία: Αλήθεια, Δικαιοσύνη, Ποτέ Ξανά.

Τα αιτήματα αυτά, σήμερα εκφράστηκαν συνολικά από τους πολίτες, είτε με τη μαζική και ειρηνική συμμετοχή στα συλλαλητήρια όλης της χώρας αλλά και σε πολλά σημεία εκτός Ελλάδος, είτε με αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα, είτε με βουβό τρόπο. Τα αιτήματα και τα συναισθήματα των πολιτών δεν δικαιούται κανένα κόμμα, έστω να διανοηθεί, να τα μετατρέψει σε αιτήματα μικροπολιτικού χαρακτήρα.

Η Δημοκρατία μας απέδειξε τη δύναμή της, προστατεύοντας τους συμπολίτες μας που συμμετείχαν στα ειρηνικά συλλαλητήρια. Δυστυχώς, κάποιες νοσηρές μειοψηφίες, μετά το πέρας των ομιλιών των συλλαλητηρίων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, προσπάθησαν να αμαυρώσουν μία ημέρα πένθους, που ενώνει όλους τους Έλληνες. Η Ελληνική Αστυνομία αντέδρασε ψύχραιμα και με επαγγελματισμό, αποκρούοντας αυτές τις επιθέσεις και αποτρέποντας την κλιμάκωση, με πρωταρχικό μέλημα την προστασία της σωματικής ακεραιότητας των διαδηλωτών.

Στη μνήμη των 57 συνανθρώπων μας που χάθηκαν στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, η Πολιτεία έχει καθήκον το πάνδημο αίτημα του ‘ποτέ ξανά’ να το μετατρέψει σε ακόμη περισσότερες πολιτικές για ασφαλείς σιδηροδρόμους».

Hot this week

Ήπια άνοδος στην Wall Street- Οδεύει προς νέα κερδοφόρα εβδομάδα

Με ήπιες μεταβολές και μεικτά πρόσημα κινείται την Παρασκευή (11/10) η Wall Street, μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ. Στο άνοιγμα της συνεδρίασης, ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,58% φτάνοντας τις 42.701,45 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,23% στις 5.803,69 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει ήπια άνοδο 0,10% στις 18.302,20 μονάδες. Οι βασικοί δείκτες κινούνται με μεικτά

Τι συζήτησαν θεσμοί, ΤτΕ, τράπεζες και servicers στις συναντήσεις της Αθήνας

"Απόβαση" στην Αθήνα πραγματοποίησαν αυτές τις ημέρες κλιμάκια εκ Βρυξελλών και Φρανκφούρτης, τα οποία είχαν back to back συναντήσεις, τόσο με την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ), όσο και με τις τράπεζες, αλλά και τους servicers, προκειμένου να ενημερωθούν… από πρώτο χέρι για όλα τα ζητήματα που αφορούν στο εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα.  Πέρα

Southrock: «Πράσινη» πιστοποίηση EDGE για τα οικιστικά έργα στη Μύκονο

Τη διεθνή πιστοποίηση EDGE (Excellence in Design for Greater Efficiencies) από τoν ανεξάρτητο φορέα Green Business Certification Inc. (GBCI) απέκτησε η Southrock Asset Management για τα πολυτελή οικιστικά της έργα στις περιοχές Άγιος Ιωάννης και Φωκός στη Μύκονο. Σύμφωνα μάλιστα με σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για την πρώτη φορά που αντίστοιχα έργα στην Ελλάδα λαμβάνουν αυτή

Σκλαβενίτης: Εκτακτο bonus 300 ευρώ σε όλους τους εργαζόμενους

Bonus ύψους 300 ευρώ χορηγεί σε όλους τους υπαλλήλους της η Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης,  όπως επιβεβαίωσαν πηγές κοντά στην αλυσίδα. Η παροχή καταβάλλεται σε όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως αν είναι πλήρους ή μερικής απασχόλησης, λόγω της καλής πορείας της αλυσίδας σούπερ μάρκετ.  To κόστος της έκτακτης παροχής εκτιμάται περίπου στα 10 εκατ. ευρώ.  

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στον επόμενο τόνο η μετοχή θα γράφει τα 20 ευρώ

Κάποιος να αλλάξει την μπαταρία στο ακουστικό της αγοράς γιατί δεν άκουγε που δεν άκουγε τελευταία τα θετικά νέα των εταιρειών, τώρα έχει κουφαθεί τελείως. Ό,τι και να πλησιάσεις να της πεις στο αυτί, ό,τι και αν της φωνάξεις, ακόμα και μπόμπα από ένα μεγάλο επενδυτικό deal να της πετάξεις δίπλα της, αυτή στην κοσμάρα

Related Articles

Popular Categories

READ MORE