Τα πολιτικά μηνύματα του Νίκου Ανδρουλάκη και οι μπηχτές στον Τσίπρα – Αποστολάκης και Αυλωνίτης στο Βελλίδειο

- Δέσποινας Βλεπάκη

Η χθεσινή μεγάλη μέρα για τον Νίκο Ανδρουλάκη είχε απ’ όλα. Πρόγραμμα, όραμα, προτάσεις, ενώ απηύθυνε και κάλεσμα στο Κέντρο, στους Κεντροαριστερούς ψηφοφόρους αλλά και σε απογοητευμένους ψηφοφόρους που στήριξαν τη ΝΔ στις προηγούμενες κάλπες.

Ακολουθήστε το thebanker.gr στη Google
Προσθέστε μας στις προτιμώμενες πηγές σας για να βλέπετε συχνότερα τις ειδήσεις και τις αναλύσεις μας στη Google.

«Τώρα είναι η ώρα των μεγάλων αποφάσεων», σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην αρχή της ομιλίας του στο Βελλίδειο και καταχειροκροτήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από το βήμα της ΔΕΘ ξεδίπλωσε το σχέδιο του κόμματος και παρουσίασε τα πρώτα επτά νομοσχέδια που έχει ήδη έτοιμα το κόμμα του για τους πρώτους έξι μήνες διακυβέρνησης, σε περίπτωση που ο ελληνικός λαός το επιλέξει. 

Όμως έστειλε και πολιτικά μηνύματα στους αντιπάλους του, με αναφορές στη διακυβέρνηση Μητσοτάκη και φαρμακερά βέλη προς τον Αλέξη Τσίπρα, στον οποίον δεν αναφέρθηκε ούτε μια φορά ονομαστικά, ωστόσο προσεκτικοί παρατηρητές ανέγνωσαν σε αρκετά σημεία της ομιλίας να τον φωτογραφίζει.

Το τελευταίο μίλι της ΝΔ

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έβαλε κατά της κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για χαμένες ευκαιρίες, και ζήτησε αυτό να είναι το τελευταίο μίλι διακυβέρνησης ΝΔ.

«Αξίζουμε άλλη μία τετραετία χαμένων ευκαιριών; Μια τρίτη θητεία της Νέας Δημοκρατίας με περισσότερη διαφθορά, αναξιοκρατία, αδιαφάνεια, ατιμωρησία; Αυτό που ζούμε πρέπει να είναι το τελευταίο μίλι της Νέας Δημοκρατίας. Γιατί η χώρα δεν χρειάζεται άλλη διαχείριση της στασιμότητας. Χρειάζεται νέα πορεία», σημείωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Δεν είμαστε όλοι το ίδιο»

«Όμως το μήνυμα μου είναι ότι δεν είμαστε όλοι το ίδιο, εμείς μπορούμε να κάνουμε το όραμά μας πράξη γιατί, όχι μόνο έχουμε σχέδιο, αλλά έχουμε σχέδιο χωρίς εξαρτήσεις. Θα το λέω με όλη τη δύναμη της φωνής μου, τα λόγια μας θα είναι λιγότερα από τις πράξεις. Έχουμε αξιοπιστία και βαθιά δημοκρατική αντίληψη για τον τρόπο άσκησης της εξουσίας. Γι’ αυτό η πολιτική αυτονομία δεν είναι ούτε κομματική εμμονή ούτε σύνθημα», ανέφερε.

Σε άλλο σημείο, ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν υπηρετεί συμφέροντα. «Θα τιμήσουμε την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού χωρίς να υπολογίσουμε το πολιτικό κόστος απέναντι σε κανένα συμφέρον».

Η απόσταση του ΠΑΣΟΚ από τα «συμφέροντα», όπως τα περιέγραψε ο Νίκος Ανδρουλάκης, είχε την τιμητική της στην παρουσία του στη Θεσσαλονίκη, με πολλούς να βλέπουν καρφιά για τους πολιτικούς του αντιπάλους.

«Γιατί πώς θα συγκρουστείς με τα καρτέλ, αν εξαρτάσαι από ισχυρά οικονομικά συμφέροντα; Πώς θα χτυπήσεις το πελατειακό κράτος, αν πάνω σε αυτό έχεις στηρίξει την πολιτική σου δύναμη; Πώς θα υπερασπιστείς το δημόσιο συμφέρον, αν χρωστάς γραμμάτια σε ιδιωτικά κέντρα εξουσίας; Νικάμε την απογοήτευση, δεν έχουμε καμία εξάρτηση», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Εμείς είμαστε παράταξη – Θα πατάξουμε το μαύρο πολιτικό χρήμα

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι παράταξη, με πολλούς να διαβάζουν μπηχτή για την ΕΛ.ΑΣ. του Αλέξη Τσίπρα.

«Είμαστε έτοιμοι. Χωρίς εξαρτήσεις. Με όραμα. Σχέδιο και ικανό ανθρώπινο δυναμικό. Εμείς είμαστε παράταξη».

Ο στόχος του ΠΑΣΟΚ για την πάταξη του μαύρου πολιτικού χρήματος, μεταφράστηκε επίσης ως έμμεση αναφορά στην ΕΛ.ΑΣ.

«Κατοχυρώνουμε συνταγματικά την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, με αρμοδιότητα και τον έλεγχο των οικονομικών των κομμάτων, των εκλογικών δαπανών και των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης των πολιτικών προσώπων… Θα πατάξουμε το μαύρο πολιτικό χρήμα με οποιοδήποτε κόστος», τόνισε.

Επίθεση στον Φλωρίδη

Η δήλωση του Γιώργου Φλωρίδη ότι αν δεν υπάρχει σταθερότητα στη χώρα θα μπορούσαν να κάνουν «ντου οι απέναντι» αποτελεί κόκκινο πανί για το ΠΑΣΟΚ, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να επιτίθεται στην κυβέρνηση.

«Από το “Μητσοτάκης ή χάος”, έφτασαν στην απόλυτη φαιδρότητα: “Μητσοτάκης ή Ερντογάν”. Λίγο ντροπή. Δηλαδή παρουσιάζουν τη δημοκρατική εναλλαγή ως εθνική απειλή. Λίγη ντροπή, κύριοι της Νέας Δημοκρατίας. Είστε επικίνδυνοι», ανέφερε.

Η πασοκική συνάθροιση και οι «νεοεισερχόμενοι» Αποστολάκης και Αυλωνίτης

Όταν ολοκληρώθηκε η ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη το «όλον ΠΑΣΟΚ» συναντήθηκε σε γνωστό στέκι της πόλης. Οι συνδαιτυμόνες υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό τον Νίκο Ανδρουλάκη, ενώ στη πασοκική συνάθροιση έδωσαν το παρών και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Ευάγγελος Αποστολάκης και Αλέξανδρος Αυλωνίτης που προηγουμένως είχαν παρακολουθήσει την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Βελλίδειο.

Όλα δείχνουν ότι ακολουθείται και για τους δυο τους το «μοντέλο Κρήτης» και αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα η προσχώρησή τους στο ΠΑΣΟΚ το επόμενο διάστημα, όπως συνέβη με την Ολυμπία Τελιγιορίδου και τον Λευτέρη Αβραμάκη, που εμφανίστηκαν στο Ηράκλειο Κρήτης για την 3η Σεπτέμβρη και στη συνέχεια ανακοινώθηκε η συμπόρευσή τους με τη Χαριλάου Τρικούπη.

-: -

Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Hot this week

Business Banking Εθνικής Τράπεζας: Στο επίκεντρο η ανάπτυξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας

Έπειτα από μια περίοδο πρωτοφανών προκλήσεων, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ο ακρογωνιαίος λίθος της ελληνικής και ευρωπαϊκής οικονομίας, στρέφουν το βλέμμα τους στο μέλλον και είναι έτοιμες να κάνουν με μεγαλύτερη σιγουριά τα επόμενα βήματα για να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Η Εθνική Τράπεζα, αναγνωρίζοντας τη δυναμική και την σημασία των ΜμΕ, στηρίζει έμπρακτα την ανάπτυξή τους

Alpha Bank: Άμεσες πληρωμές μέσω του διατραπεζικού πανευρωπαϊκού συστήματος SEPA

Την υπηρεσία των άμεσων πληρωμών για συναλλαγές εντός της ελληνικής Επικράτειας μέσω του διατραπεζικού πανευρωπαϊκού συστήματος SEPA,ανακοίνωσε ότι εφαρμόζει πρώτη η Αlpha Bank.   Ειδικότερα, από τα ξημερώματα της Κυριακής, 10 Ιανουαρίου 2021, η Alpha Bank είναι η μόνη τράπεζα στην Ελλάδα που έχει ενταχθεί πλήρως στη νέα υποδομή 24/7/365 του διατραπεζικού πανευρωπαϊκού συστήματος πληρωμών SEPA, έχοντας ολοκληρώσει…

Eurobank:Ζημιές 1,081δισ. €

Το συνολικό αποτέλεσμα της Eurobank Holdings ήταν αρνητικό σε...

Γεωπολιτικές εντάσεις, τσουνάμι δασμών, αστάθεια. Το σημερινό περιβάλλον – χαρακτηριζόμενο από διαρκείς ανατροπές – κρύβει τεράστιες προκλήσεις και παγίδες. Πόσο καλά είναι «εξοπλισμένη» η Ευρώπη για να αντιμετωπίσει τα όσα έρχονται; Πού θα πρέπει να δώσουν έμφαση οι κυβερνήσεις και πώς μπορεί να κινηθεί σε ένα τέτοιο περιβάλλον μία μικρή οικονομία όπως η Ελλάδα; Συζητήσαμε

08:51, Σάββατο 19 Απριλίου 2025 πολιτική Φωτογραφία: Intime «Η νέα ανακοίνωση του οίκου Standard & Poor’s αποτελεί μια ακόμα διεθνή αντικειμενική αναγνώριση του μετρήσιμου αποτελέσματος που παράγει η συστηματική και αποφασιστική οικονομική πολιτική των κυβερνήσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη, μια οικονομική πολιτική που συνδυάζει τη δημοσιονομική στοχοθεσία και σύνεση με την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή»

Ο Καναδάς στρέφεται προς την Ευρώπη, καθώς οι εμπορικές εντάσεις με τις ΗΠΑ κλιμακώνονται

Ο Καναδάς επιταχύνει τις προσπάθειες να εμβαθύνει τις οικονομικές και στρατηγικές σχέσεις του με την Ευρώπη, καθώς η σχέση του με τις ΗΠΑ αντιμετωπίζει τις χειρότερες εμπορικές εντάσεις εδώ και δεκαετίες, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Wall Street Journal. Ο Καναδός πρωθυπουργός Μαρκ Κάρνεϊ είχε συνομιλίες με Ευρωπαίους ηγέτες, μεταξύ άλλων στη Γαλλία τη Γερμανία

Ναυάγιο επιβατικού στην Ινδονησία με έναν νεκρό και 140 αγνοούμενους – Διασώθηκαν 102 επιβάτες

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και 102 διασώθηκαν μετά το ναυάγιο επιβατικού πλοίου που εκτελούσε δρομολόγιο από το νησί της Ιάβας σε αυτό του Βόρνεο στην Ινδονησία στη διάρκεια κακοκαιρίας, ανακοίνωσε σήμερα η ινδονησιακή υπηρεσία έρευνας και διάσωσης προσθέτοντας ότι οι αγνοούμενοι ανέρχονται σε 140. "Μπορούμε να σας ανακοινώσουμε ότι ο συνολικός αριθμός των

Παπασταύρου: Έξι παρεμβάσεις για μείωση 30% στην τιμή του ρεύματος – Τι αλλάζει στο «Εξοικονομώ»

Στα νέα προγράμματα «Εξοικονομώ» η εξοικονόμηση ενέργειας θα συνδέεται με την αυτοπαραγωγή, την αποθήκευση και την αυτοκατανάλωση, τόνισε ο υπουργός σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ Συνοπτικά από ΣΚΑΪ AI toggle Στα νέα προγράμματα «Εξοικονομώ», η εξοικονόμηση ενέργειας θα συνδέεται με την αυτοπαραγωγή, αποθήκευση και αυτοκατανάλωση, με μειωμένη γραφειοκρατία και ταχύτερη υλοποίηση, όπως επισημαίνει ο υπουργός

Σ. Λαβρόφ: “Ναι” στις διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία, “όχι” στην κατάπαυση του πυρός

Η Μόσχα είναι διατεθειμένη να ξαναρχίσει διαπραγματεύσεις με το Κίεβο, αλλά δεν συμφωνεί να κηρύξει παράλληλα κατάπαυση του πυρός, δήλωσε ο επικεφαλής της διπλωματίας της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS. Η Ρωσία επιδεικνύει καλή θέληση, διαβεβαίωσε ο κ. Λαβρόφ στο περιθώριο της συνόδου της BRICS στο Νέο Δελχί. "Παραμένουμε έτοιμοι

ΕΕ: Επιπλέον 6,1 δισ. ευρώ στην Ουκρανία για Patriot και στρατιωτικές προμήθειες

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την Παρασκευή μια πρόσθετη εκταμίευση ύψους 6,1 δισεκατομμυρίων ευρώ προς την Ουκρανία, τα οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει για την αγορά πυραύλων αντιαεροπορικής άμυνας Patriot και άλλων προμηθειών. Τα κεφάλαια αποτελούν μέρος του δανείου στήριξης ύψους 90 δισεκατομμυρίων ευρώ που έχει υποσχεθεί η ΕΕ στην Ουκρανία. Με τη νέα εκταμίευση, το ποσό

Ο ΜΙΔΑΣ «κολλάει» ξανά: Προς 2027 η υποχρεωτική πληρωμή ενοικίων μέσω τραπεζών

Προς νέα -τρίτη κατά σειρά αναβολή οδεύει η εφαρμογή του μέτρου της υποχρεωτικής πληρωμής των ενοικίων μέσω τραπεζών, εξέλιξη που οφείλεται, βασικά, στη νέα αναβολή της λειτουργίας του Μητρώου Ιδιοκτησίας και Διαχείρισης Ακινήτων (ΜΙΔΑ) λόγω πρακτικών προβλημάτων. Το μέτρο που, σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, θα πρέπει κανονικά να

Έκρηξη σε αποθήκη όπλων στην κεντρική Βουλγαρία

Έκρηξη προκάλεσε στη διάρκεια της νύκτας πυρκαγιά σε αποθήκη όπλων στην κεντρική Βουλγαρία, έκαναν σήμερα γνωστό τοπικά μέσα ενημέρωσης και αξιωματούχοι, σημειώνοντας πως πρόκειται για τη δεύτερη πυρκαγιά σε εγκατάσταση πυρομαχικών τις λίγες τελευταίες εβδομάδες. Δεν αναφέρθηκαν τραυματίες από την πυρκαγιά, η οποία ξέσπασε κοντά στο χωριό Τσάρεβα Λιβάντα και σε βίντεο φαίνεται να φωτίζει

Anthropic: Ομάδα στην Υεμένη χρησιμοποίησε την AΙ πλατφόρμα Claude για την ανάπτυξη πυραύλων

Η Anthropic εντόπισε ομάδα στη βόρεια Υεμένη που χρησιμοποίησε το μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης Claude για να υποστηρίξει την ανάπτυξη συστημάτων πυραύλων και ρουκετών, αναδεικνύοντας τις αυξανόμενες ανησυχίες για τη χρήση προηγμένης τεχνητής νοημοσύνης σε στρατιωτικά προγράμματα και από μη κρατικούς φορείς. Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της εταιρείας για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση της

Related Articles

Popular Categories