Sunday, August 17, 2025
30.4 C
Athens

Τζ. Μελόνι: Κρίσιμο παραμένει το θέμα των εγγυήσεων για την Ουκρανία

“Σημείο εκκίνησης πρέπει να είναι ο ορισμός μιας ρήτρας συλλογικής ασφάλειας που θα επιτρέψει στην Ουκρανία να επωφεληθεί από την υποστήριξη όλων των εταίρων της, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ”, τονίζει η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, καθώς οι διπλωματικές εξελίξεις στον απόηχο της Αλάσκας, θέλουν τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην Ουάσιγκτον, την ερχόμενη Δευτέρα.

“Θεωρώ θετικό το γεγονός ότι ανοίγονται αχτίδες ειρήνης στην Ουκρανία. Η συμφωνία εξακολουθεί να είναι περίπλοκη, αλλά εν τέλει εφικτή, ιδίως μετά το στασιμότητα που επικρατεί εδώ και πολλούς μήνες κατά μήκος της πρώτης γραμμής του μετώπου. Μόνο η Ουκρανία θα μπορέσει να διαπραγματευτεί με όρους και στο δικό της έδαφος. 

Το κρίσιμο σημείο παραμένει αυτό των εγγυήσεων ασφαλείας για την αποτροπή νέων ρωσικών εισβολών, και αυτή είναι η πτυχή για την οποία καταγράφηκαν οι πιο ενδιαφέρουσες ειδήσεις στο Άνκορατζ. Μόνο ισχυρές και αξιόπιστες εγγυήσεις στο θέμα αυτό μπορούν να αποτρέψουν νέους πολέμους και επιθέσεις. Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος Τραμπ υιοθέτησε σήμερα την ιταλική ιδέα των εγγυήσεων ασφαλείας που βασίζονται στο άρθρο 5 του ΝΑΤΟ. Το σημείο εκκίνησης της πρότασης είναι ο ορισμός μιας ρήτρας συλλογικής ασφάλειας που θα επιτρέψει στην Ουκρανία να επωφεληθεί από την υποστήριξη όλων των εταίρων της, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, έτοιμων να αναλάβουν δράση εάν δεχθεί νέα επίθεση. Τα ευρωπαϊκά κράτη παραμένουν ενωμένα στην υποστήριξή τους προς την Ουκρανία σε αυτό το στάδιο των διαπραγματεύσεων. Ο δρόμος προς την ειρήνη δεν είναι εύκολος, αλλά είναι σημαντικό ότι έχει παρθεί”, δήλωσε η Ιταλίδα πρωθυπουργός.

Πηγή: ΕΡΤΝews

Hot this week

Γεωπολιτικές εντάσεις, τσουνάμι δασμών, αστάθεια. Το σημερινό περιβάλλον – χαρακτηριζόμενο από διαρκείς ανατροπές – κρύβει τεράστιες προκλήσεις και παγίδες. Πόσο καλά είναι «εξοπλισμένη» η Ευρώπη για να αντιμετωπίσει τα όσα έρχονται; Πού θα πρέπει να δώσουν έμφαση οι κυβερνήσεις και πώς μπορεί να κινηθεί σε ένα τέτοιο περιβάλλον μία μικρή οικονομία όπως η Ελλάδα; Συζητήσαμε

Την εικόνα μίας πρωτεύουσας που βρίσκεται στην τελευταία φάση μιας προεκλογικής περιόδου δίνει σήμερα το Παρίσι, όπου πραγματοποιούνται τρεις πολιτικές συγκεντρώσεις. Η πρώτη άρχισε στις 13.00 ώρα Ελλάδας και διοργανώθηκε από δύο κόμματα της αριστεράς, την Ανυπότακτη Γαλλία και τους Οικολόγους. Η δεύτερη άρχισε στις 16.00 ώρα Ελλάδας και διοργανώθηκε από τον ακροδεξιό Εθνικό Συναγερμό

08:51, Σάββατο 19 Απριλίου 2025 πολιτική Φωτογραφία: Intime «Η νέα ανακοίνωση του οίκου Standard & Poor’s αποτελεί μια ακόμα διεθνή αντικειμενική αναγνώριση του μετρήσιμου αποτελέσματος που παράγει η συστηματική και αποφασιστική οικονομική πολιτική των κυβερνήσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη, μια οικονομική πολιτική που συνδυάζει τη δημοσιονομική στοχοθεσία και σύνεση με την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή»

Μητσοτάκης: Οι πιστοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θρηνούν την απώλεια του θρησκευτικού ηγέτη τους και οι απανταχού Χριστιανοί συμμετέχουν στο πένθος τους 12:15, Δευτέρα 21 Απριλίου 2025 πολιτική «Οι πιστοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θρηνούν την απώλεια του θρησκευτικού ηγέτη τους και οι απανταχού Χριστιανοί συμμετέχουν στο πένθος τους. Μαζί τους και κάθε πολίτης της Γης που

Orilina Properties: Εύρος τιμής €0,91 – €0,95 για τη δημόσια προσφορά

Το εύρος της τιμής διάθεσης των μετοχών στην δημόσια προσφορά για την είσοδο στο χρηματιστήριο ανακοίνωσε η Orilinina. Κινείται μεταξύ 0,91 και 0,95 ευρώ ανά μετοχή. Με βάση την ανώτατη τιμή του ανωτέρω εύρους τα συνολικά έσοδα της Αύξησης, υπό την παραδοχή της πλήρους κάλυψης αυτής, θα ανέλθουν σε €30.590.000.Η τιμή διάθεσης» θα καθοριστεί από το

Related Articles

Popular Categories

READ MORE