Thursday, March 13, 2025
17.9 C
Athens

Χαρίτσης: Η κυβέρνηση έχει χάσει τη δεδηλωμένη της κοινωνίας

«Η κοινωνία γνωρίζει πολύ καλά ότι υπήρξε συγκάλυψη και στη συνείδησή της είσαστε καταδικασμένοι, κυρίες και κύριοι της κυβέρνησης, και απαιτεί να σταματήσει η συγκάλυψη και να αφήσετε την Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της», τόνισε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Χαρίτσης, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση στη διάρκεια της συζήτησης για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον Χρήστο Τριαντόπουλο και το «μπάζωμα» στα Τέμπη.

Και προσέθεσε χαρακτηριστικά: «Μιλάει ο Μητσοτάκης για βαθύ κράτος; Σοβαρά τώρα; Επιτελικό παρακράτος έχει φτιάξει ο κ. Μητσοτάκης! Έχετε χάσει τη δεδηλωμένη στην κοινωνία. Η κοινωνία έχει καταθέσει τη δυσπιστία της και ο κ. Μητσοτάκης το μόνο που έχει να κάνει είναι να παραιτηθεί».

Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς, απευθυνόμενος στους βουλευτές της κυβέρνησης, σημείωσε πως «ξεκινώντας με την προανακριτική για τον απεσταλμένο του πρωθυπουργού στον τόπο του δυστυχήματος, είσαστε υποχρεωμένοι να αναλάβετε τις ευθύνες σας για το αν θα κάνετε το χρέος σας απέναντι στον ελληνικό λαό ή εάν θα θάψετε για μία ακόμη φορά την αλήθεια και γίνετε συνένοχοι».

«Το πόρισμα ανέδειξε τα τρία ψέματα του Μητσοτάκη»

Μιλώντας για το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ, ο Αλέξης Χαρίτσης είπε ότι ανέδειξε «τα τρία ψέματα του πρωθυπουργού»: «Το πρώτο ήταν το περί ανθρώπινου λάθους. Το δεύτερο ήταν το μπάζωμα και το τρίτο είναι η δήθεν ανυπαρξία εύφλεκτου υλικού», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης είπε ψέματα, έτρεξε να δικάσει μόνος του πριν αποφανθεί η Δικαιοσύνη, στην οποία κατά τα άλλα ομνύει. Έτρεξε να μιλήσει και να πει ότι δεν υπήρχε εύφλεκτο υλικό. Δεσμεύεται λέει προσωπικά για ασφαλή σιδηροδρομική γραμμή το 2027 ο κ. Μητσοτάκης. Άρα, ήξερε ο κ. Μητσοτάκης ότι δεν οφείλεται το δυστύχημα καθαρά σε ανθρώπινο λάθος. Ο πρωθυπουργός της χώρας, ο κ. Μητσοτάκης, είπε ψέματα στην ελληνική κοινωνία για όλα και πρέπει να λογοδοτήσει».

«Η κυβέρνηση μάς λέει ότι θα συμφωνήσει στην προανακριτική υπό προϋποθέσεις. Όμως η δουλειά της επιτροπής είναι η πλήρης διερεύνηση. Όροι και προϋποθέσεις από πριν δεν μπαίνουν από κανέναν», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρίτσης, σημειώνοντας πως «ο κ. Τριαντόπουλος πήγε στα Τέμπη ως υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και συντόνισε το μπάζωμα και το ξεμπάζωμα».

«Το έχει πει ο ίδιος. Βρισκόταν εκεί για τον συντονισμό και την παρακολούθηση ενεργειών και δράσεων για την απομάκρυση των αμαξοστοιχιών και την αποκατάσταση του τοπίου. Είπε ο ίδιος σε συνέντευξη: ‘το κομμάτι το επιχειρησιακό που τρέξαμε ήταν η διαδικασία συλλογής και αποκατάστασης της περιοχής’. Έτρεξε σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Εκείνος που του ανέθεσε την δουλειά είναι ο κ. Μητσοτάκης», επισήμανε.

«Το μπάζωμα – ύψιστη ύβρις στη χώρα του Σοφοκλή»

Υπογράμμισε, επίσης, ότι «η απαλλοτρίωση του τόπου του εγκλήματος, γιατί περί αυτού πρόκειται, κατέστρεψε πολύτιμα αποδεικτικά στοιχεία όπως αποφάνθηκε το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ» και σχολίασε πως «από τη μία έχουμε τον πρωθυπουργό να μας λέει να σεβαστούμε τη Δικαιοσύνη και από την άλλη η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να μην μπορέσει η Δικαιοσύνη να κάνει την δουλειά της».

Ο Αλέξης Χαρίτσης στάθηκε σε μία ακόμη πτυχή του «μπαζώματος», που όπως είπε συνιστά ύβρη: «Είναι ύβρις ότι μέσα στα χώματα υπήρχαν υπολείμματα και ανθρώπινα μέλη. Οι συγγενείς έμαθαν ότι πετάχτηκαν υπολείμματα. Και αυτή είναι η ύψιστη ύβρις στη χώρα τής Αντιγόνης και του Σοφοκλή. Και όλα αυτά, τα συντόνιζε ο υπουργός στον πρωθυπουργό. Αυτή η εντολή και η ανάθεση πρέπει να ελεγχθεί. Και πρέπει να ελεγχθεί ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης».

Επιπλέον, αναφέρθηκε στην πληρωμή για το «μπάζωμα», λέγοντας πως «έχουμε και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να λέει όταν ρωτήθηκε ‘ποιος πλήρωσε το μπάζωμα’ ότι δεν ξέρει. Σε ποιους νομίζετε ότι απευθύνεστε, σε ανόητους; Ξέρει πολύ καλά ποιος πλήρωσε», τόνισε ο. κ. Χαρίτσης και παρέθεσε τα έγγραφα που έχουν τις υπογραφές του υφυπουργού Γιάννη Τσακίρη και του αναπληρωτή Νίκου Παπαθανάση, για να προσθέσει πως «ενώ υπάρχουν αυτά τα παραστατικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος λέει ότι δεν ξέρει ποιος το πλήρωσε».

Κλείνοντας, ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς απευθύνθηκε στην προοδευτική αντιπολίτευση, τονίζοντας πως «αυτό που έγινε την Παρασκευή, μας υπερβαίνει. Οφείλουμε να συντονίσουμε την κοινοβουλευτική δράση με την φωνή της κοινωνίας. Πρέπει να καταθέσουμε όλοι μαζί και από κοινού πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. Και μαζί και μία διαφορετική συνολική πρόταση για να υπάρξει διαφυγή από την ζοφερή πραγματικότητα που έχει διαμορφώσει η κυβέρνηση της Δεξιάς».

Hot this week

Ήπια άνοδος στην Wall Street- Οδεύει προς νέα κερδοφόρα εβδομάδα

Με ήπιες μεταβολές και μεικτά πρόσημα κινείται την Παρασκευή (11/10) η Wall Street, μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ. Στο άνοιγμα της συνεδρίασης, ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,58% φτάνοντας τις 42.701,45 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,23% στις 5.803,69 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει ήπια άνοδο 0,10% στις 18.302,20 μονάδες. Οι βασικοί δείκτες κινούνται με μεικτά

Τι συζήτησαν θεσμοί, ΤτΕ, τράπεζες και servicers στις συναντήσεις της Αθήνας

"Απόβαση" στην Αθήνα πραγματοποίησαν αυτές τις ημέρες κλιμάκια εκ Βρυξελλών και Φρανκφούρτης, τα οποία είχαν back to back συναντήσεις, τόσο με την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ), όσο και με τις τράπεζες, αλλά και τους servicers, προκειμένου να ενημερωθούν… από πρώτο χέρι για όλα τα ζητήματα που αφορούν στο εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα.  Πέρα

Southrock: «Πράσινη» πιστοποίηση EDGE για τα οικιστικά έργα στη Μύκονο

Τη διεθνή πιστοποίηση EDGE (Excellence in Design for Greater Efficiencies) από τoν ανεξάρτητο φορέα Green Business Certification Inc. (GBCI) απέκτησε η Southrock Asset Management για τα πολυτελή οικιστικά της έργα στις περιοχές Άγιος Ιωάννης και Φωκός στη Μύκονο. Σύμφωνα μάλιστα με σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για την πρώτη φορά που αντίστοιχα έργα στην Ελλάδα λαμβάνουν αυτή

Σκλαβενίτης: Εκτακτο bonus 300 ευρώ σε όλους τους εργαζόμενους

Bonus ύψους 300 ευρώ χορηγεί σε όλους τους υπαλλήλους της η Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης,  όπως επιβεβαίωσαν πηγές κοντά στην αλυσίδα. Η παροχή καταβάλλεται σε όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως αν είναι πλήρους ή μερικής απασχόλησης, λόγω της καλής πορείας της αλυσίδας σούπερ μάρκετ.  To κόστος της έκτακτης παροχής εκτιμάται περίπου στα 10 εκατ. ευρώ.  

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στον επόμενο τόνο η μετοχή θα γράφει τα 20 ευρώ

Κάποιος να αλλάξει την μπαταρία στο ακουστικό της αγοράς γιατί δεν άκουγε που δεν άκουγε τελευταία τα θετικά νέα των εταιρειών, τώρα έχει κουφαθεί τελείως. Ό,τι και να πλησιάσεις να της πεις στο αυτί, ό,τι και αν της φωνάξεις, ακόμα και μπόμπα από ένα μεγάλο επενδυτικό deal να της πετάξεις δίπλα της, αυτή στην κοσμάρα

Related Articles

Popular Categories

READ MORE