29.1 C
Athens
June 16, 2024
Image default
WORLD

Έκρηξη κερδοφορίας 118% για τη Lenovo κατά το δ’ τρίμηνο

Αύξηση εσόδων για το δ’ τρίμηνο χρήσης ανακοίνωσε η Lenovo, καθώς ο μεγαλύτερος κατασκευαστής προσωπικών υπολογιστών (PC) στον κόσμο εξέρχεται από την ύφεση της ζήτησης μετά τον απόηχο της πανδημίας COVID-19.

Ειδικότερα, τα έσοδα του κινεζικού ομίλου για το διάστημα Ιανουαρίου – Μαρτίου αυξήθηκαν κατά 9% στα 13,8 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας τη μέση εκτίμηση των αναλυτών για 13 δισ. δολάρια. 

Πρόκειται για το δεύτερο συνεχόμενο ανοδικό τρίμηνο για τη Lenovo, έπειτα από πέντε διαδοχικά τρίμηνα επιβράδυνσης, την ώρα που η παγκόσμια αγορά PC φαίνεται να επιστρέφει σε τροχιά ανάπτυξης μετά από σχεδόν δύο χρόνια πτωτικής πορείας. 

Τα καθαρά κέρδη της Lenovo αυξήθηκαν κατά 118% στα 248 εκατ. δολάρια, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 162 εκατ. δολάρια.

Τα ετήσια έσοδα της εταιρείας πάντως για το οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου μειώθηκαν κατά 8% στα 56,9 δισ. δολάρια, υπερβαίνοντας ελαφρώς τις προσδοκίες των αναλυτών για 56,19 δισ. δολάρια.

Ως προς τις αποστολές PC, αυτές αυξήθηκαν κατά 1,5% σε ετήσια βάση σε 59,8 εκατ., με τη Lenovo να διατηρεί σταθερά την πρωτιά με μερίδιο αγοράς 23%, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών IDC.

Η Lenovo εξετάζει τη διεύρυνση της στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης (AI), ενώ συνεχίζει να επεκτείνει τις δραστηριότητές της εκτός των PC, σε τομείς όπως τα smartphones και οι υπηρεσίες πληροφορικής.

Τα έσοδα για τη μονάδα υπηρεσιών της αυξήθηκαν κατά 8,5% στα 1,8 δισ. δολάρια για το τρίμηνο.

Η άνοδος των PCs τεχνητής νοημοσύνης

Οι μετοχές της Lenovo σημείωσαν ρεκόρ 9ετίας την Τετάρτη, κλείνοντας με άνοδο περίπου 12%, μετά την παρουσίαση δύο νέων AI PCs  – μιας νέας γενιάς υπολογιστών προγραμματισμένων να “τρέχουν” εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης.

Οι αναλυτές της Morgan Stanley είχαν αναφέρει ότι η Lenovo θα είναι πιθανότατα η βασική επωφελούμενη της έκρηξης της αγοράς των AI PCs στην Ασία. Ενώ φέτος τα AI PCs αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 5% της αγοράς, το ποσοστό τους έως το 2028 αναμένεται να φτάσει το 64%.

Ως εκ τούτου, τα AI PCs μπορούν να αποτελέσουν έως και το 53% των εσόδων τςη Lenovo μέχρι το 2028, το υψηλότερο μεταξύ όλων των κατασκευαστών PC, σε σύγκριση με το σημερινό 2%, πρόσθεσαν.

Σε δηλώσεις του στο Reuters, ο διευθύνων σύμβουλος της κινεζικής εταιρείας, Yuanqing Yang, ανέφερε πως “οι επόμενοι υπολογιστές των περισσότερων ανθρώπων θα είναι AI Pcs”. “Μέχρι το τέλος του έτους, το 10% των PCs που θα αποστείλουμε θα είναι AI PCs. Μέχρι το έτος 2026, ο αριθμός αυτός θα μπορούσε να αυξηθεί στο 50% με 60%”, συμπλήρωσε.

Related posts

ΗΠΑ: Κυρώσεις στη συμμορία Los Lobos του Ισημερινού και στον ηγέτη της

banks

Η κεντρική τράπεζα του Πακιστάν διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια στο 22%

banks

Μπλίνκεν: Συναντήσεις για “το επόμενο βήμα” στον πόλεμο Ισραήλ- Χαμάς

banks

Νέος βομβαρδισμός του Ισραήλ στη βόρεια Γάζα – Ο στρατός διέταξε νέα εκκένωση της περιοχής Μπέιτ Λαχίγια

banks

Τζ. Γιλμάζ: Η επιχείρηση στη Ράφα ένα ακόμη έγκλημα πολέμου του Ισραήλ

banks

Βουλγαρία: Αυξήθηκε κατά 115% η συμμετοχή των φωτοβολταϊκών στο δίκτυο μεταφοράς το 2024

banks