31.7 C
Athens
June 17, 2024
Image default
PIRAEUS BANK

Επ. Ανταγωνισμού: Εξετάζει το deal Τρ. Πειραιώς-MIG για εκπρόθεσμη υποβολή γνωστοποίησης συγκέντρωσης

Στο μικροσκόπιο της Επιτροπής Ανταγωνισμού έχει μπει η απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου της “ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΕ” επί της “MIG ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ” προκειμένου να διαπιστωθεί αν έγινε εκπρόθεσμη υποβολή της γνωστοποίησης συγκέντρωσης. 

Ειδικότερα, η Επιτροπή Ανταγωνισμού (ΕΑ) ανακοίνωσε σήμερα ότι θα συνεδριάσει, στις 17 Ιουλίου 2024, για να εξετάσει, κατόπιν της σχετικής έκθεσης του αρμόδιου Εισηγητή, εάν συντρέχουν οι προϋποθέσεις εφαρμογής του άρθρου 6 παρ. 4, σε συνδυασμό με τα άρθρα 6 παρ. 1 και 2, του άρθρου 9 παρ. 1, και του άρθρου 38 παρ. 3 του ν. 3959/2011 σχετικά με την απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου της “ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΕ” επί της “MIG ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ”.

Σύμφωνα με την Εισήγηση, προτείνεται να διαπιστωθεί η εκπρόθεσμη γνωστοποίηση και η πρόωρη πραγματοποίηση της συγκέντρωσης, που αφορά στην απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου από την “ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΕ” επί της “MIG ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ” (και την οποία εξαγορά η ΕΑ ενέκρινε με την υπ. αριθ. 815/2023 Απόφαση της), κατά παράβαση των άρθρων 6 παρ. 1 και 9 παρ. 1 του Ν. 3959/2011.

Επίσης προτείνεται να επιβληθεί στην Τράπεζα Πειραιώς, ως την υπόχρεη εταιρεία σε γνωστοποίηση, πρόστιμο, κατά τα προβλεπόμενα στο άρθρο 6 παρ. 4 και το άρθρο 9 παρ. 1 του Ν. 3959/2011, ενώ τέλος δεν διαπιστώνεται η παροχή ανακριβών ή ελλιπών ή παραπλανητικών πληροφοριών.

Υπενθυμίζεται ότι η Εισήγηση δεν είναι δεσμευτική για την ΕΑ, η οποία θα αποφασίσει συνεκτιμώντας τα δεδομένα της αποδεικτικής διαδικασίας, τις απόψεις της Τράπεζας Πειραιώς και τις απόψεις τυχόν τρίτων μερών.

Related posts

Πιστοποίηση της Τράπεζας Πειραιώς κατά ΕΝ ΙSO 9001 για τις πληρωμές ενισχύσεων αγροτών

banks

Alpha Finance: Νέες υψηλότερες τιμές-στόχοι για τις ελληνικές τράπεζες – Ευκαιρία αγοράς η όποια διόρθωση

banks

Τρ. Πειραιώς: Ποιοι παράγοντες μπορούν να δώσουν περαιτέρω ώθηση στις εξαγωγές

banks

Δ. Μαυρογιάννης (Τρ. Πειραιώς): Οι προκλήσεις στην επιτυχή υλοποίηση του ψηφιακού μετασχηματισμού

banks

Τρ. Πειραιώς: Ανέλαβε ρόλο Τράπεζας Λογαριασμών στη χρηματοδότηση €3,9 δισ. για τον TAP

banks

Πώς είδαν οι αναλυτές τα αποτελέσματα της Τράπεζας Πειραιώς – Τι είναι αυτό που ξεχωρίζουν, τι εκτιμούν για τη μετοχή

banks