19.8 C
Athens
September 20, 2024
Image default
ECONOMY

Ανέβασε στροφές η βιομηχανική παραγωγή τον Ιούνιο – Οι κλάδοι με τη μεγαλύτερη άνοδο

Πάτησε γκάζι η βιομηχανική παραγωγή τον φετινό Ιούνιο, καταγράφοντας άνοδο 9,5% συγκριτικά με τον αντίστοιχο περυσινό δείκτη, έναντι μείωσης 3% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2023 με το 2022.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο εποχικά διορθωμένος Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής του Ιουνίου 2024, παρουσίασε αύξηση 1,4% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαΐου 2024.

Άνοδος καταγράφηκε και σε επίπεδο εξαμήνου. Ο μέσος Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής της περιόδου Ιανουαρίου – Ιουνίου 2024, ενισχύθηκε κατά 6,4% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη της περιόδου Ιανουαρίου – Ιουνίου 2023.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, ο δείκτης του κλάδου βιομηχανίας δέρματος και δερμάτινων ειδών σημείωσε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση, ενώ ο δείκτης του κλάδου εξόρυξης μεταλλευμάτων σημείωσε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση, κατά τον Ιούνιο 2024 σε σχέση με τον Μάιο 2024.

Κατά τη σύγκριση των δεικτών του Ιουνίου 2024 με τους αντίστοιχους δείκτες του Ιουνίου 2023, προκύπτει ότι η μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση καταγράφηκε στον κλάδο παραγωγής οπτάνθρακα και προϊόντων διύλισης πετρελαίου, ενώ η μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση καταγράφηκε στους κλάδους εξόρυξης άνθρακα και λιγνίτη-άντλησης αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου-υποστηρικτικών δραστηριοτήτων εξόρυξης.

Related posts

Ψηφιακή Δεκαετία 2030: Προθεσμία έως τον Οκτώβριο για την κατάρτιση οδικού χάρτη

banks

Εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών: 6.500 νέες αιτήσεις τον Μάρτιο

banks

Το παζλ των επενδύσεων για αποθήκες ενέργειας

banks

Χρ. Σταϊκούρας: «Απαιτείται περισσότερη δουλειά από τους διαχειριστές δανείων»

banks

Κ. Σκρέκας: Δυναμώνουμε το τείχος προστασίας από την ακρίβεια – Ειδική πρόβλεψη για τα σχολικά είδη

banks

Ασφαλιστικό: Τα 6 νέα μέτρα – Τι θα γίνει με προσωπική διαφορά, συντάξεις χηρείας και αναπηρίας

banks