22 C
Athens
September 19, 2024
Image default
MARKETS

Ασιατικές αγορές: Ο Nikkei επωφελείται από το τεχνολογικό «άλμα»

Ασιατικές αγορές: Ο Nikkei επωφελείται από το τεχνολογικό «άλμα»

Ανοδικά κινούνται την Πέμπτη (12/9) οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού, ακολουθώντας την ανάλογη πορεία της Wall Street που τροφοδοτήθηκε από ένα ράλι στις τεχνολογικές μετοχές.

Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 σημειώνει «άλμα» 3,41% και ο σταθμισμένος δείκτης της Ταϊβάν καταγράφει άνοδο 3%.

Η μετοχή της Tokyo Electron που σχετίζεται με τον κλάδο των τσιπ ενισχύεται κατά 4,8%, η Advantest κινείται υψηλότερα κατά 9% και η Renesas Electronics σημειώνει άνοδο 3,47%. Η SoftBank Group, η οποία κατέχει ποσοστό στον σχεδιαστή τσιπ Arm, κερδίζει 8,4%.

Στη Νότια Κορέα, ο Kospi κινείται υψηλότερα κατά 1,67% και ο Kosdaq μικρής κεφαλαιοποίησης κερδίζει 3%. Η SK Hynix και η Samsung Electronics αυξάνεται πάνω από 8% και 1,85%, αντίστοιχα.

Η Taiwan Semiconductor Manufacturing Company ενισχύεται κατά 5,13% και η Hon Hai Precision Industry -γνωστή διεθνώς ως Foxconn- σημειώνει άνοδο 4,13%.

Ο κλάδος των κατασκευών τσιπ στην Ασία αυξήθηκαν όταν ο CEO της Nvidia, Τζένσεν Χουάνγκ, διατύπωσε μια πειστική υπόθεση σχετικά με τη μελλοντική ζήτηση για τσιπ τεχνητής νοημοσύνης.

Στο οικονομικό μέτωπο, ο δείκτης τιμών παραγωγού της Ιαπωνίας αυξήθηκε 2,5% σε ετήσια βάση τον Αύγουστο, λιγότερο από το αναμενόμενο 2,8% και το 3% που αναφέρθηκε τον προηγούμενο μήνα. Τα στοιχεία είναι μεταξύ των βασικών δεικτών που παρακολουθεί η Τράπεζα της Ιαπωνίας. Η κεντρική τράπεζα σκοπεύει να αυξήσει περαιτέρω τα επιτόκια τους επόμενους μήνες.

Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας σημειώνει άνοδο 0,57% και ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ κερδίζει 0,81%. Μικρές μεταβολές καταγράφει ο δείκτης CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας.

#ασιατικά_χρηματιστήρια #ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ_ΡΑΛΙ

Related posts

Στο «κόκκινο» οι ασιατικές αγορές-«Βαρίδια» η τεχνολογία και η ηλεκτροκίνηση

banks

Wall Street: Έμεινε κοντά στα ιστορικά υψηλά- Περιμένει την απασχόληση

banks

Στα πράσινα η Wall Street- Ρεκόρ για τον Nasdaq

banks

Κέρδη στις ευρωαγορές με ώθηση από βρετανικό ΑΕΠ και Fed

banks

«Φρένο» στο διήμερο πτωτικό σερί των ευρωαγορών

banks

Χαμηλότερες οι αποδόσεις των μετρητών εν αναμονή των μειώσεων επιτοκίων

banks