26 C
Athens
April 15, 2024
Image default
RED LOANS

Γενικός Δείκτης: Ψάχνει τον ανοδικό σύμμαχο

Γενικός Δείκτης: Ψάχνει τον ανοδικό σύμμαχο

Τη ζώνη αντίστασης των 1185 με 1210 μονάδων βολιδοσκοπεί στις τελευταίες επτά συνεδριάσεις ο Γενικός Δείκτης ερχόμενος από μια έντονη καθοδική πορεία έως και -18% από τα υψηλά της ανοδικής κίνησης του 2023 των 1351,68 μονάδων. Η περιοχή αυτή έχει μεγάλη σημασία για τη βραχυχρόνια πορεία της αγοράς καθώς ξεκλειδώνει το επόμενο διορθωτικό  Fibonacci Arc από το 23,6% έως το 35% της προαναφερόμενης καθοδικής πορείας του Γενικού Δείκτη. Έτσι ένα πέρασμα του δείκτη με αυξημένο τζίρο συναλλαγών πάνω από τις 1210 μονάδες θα δώσει έδαφος στους αγοραστές για μια γρήγορη προώθηση προς το επίπεδο των 1244 με 1250 μονάδων.

Πάνω από εκεί ο δείκτης θα προσπαθήσει να αλλάξει το βέλος της βραχυχρόνιας τάσης από πτωτική σε ανοδική. Όμως το διαγραμματικό στοιχείο που είναι ικανό να θέσει εκ νέου το Γενικό Δείκτη σε  τροχιά  νέων υψηλών κινούμενος προς τις 1400 μονάδες είναι η ανοδική καταστρατήγηση της καθοδικής γραμμής αντίστασης “Q”, στις 1280 μονάδες, που ενώνει μέχρι τώρα τις δύο προηγούμενες τοπικές κορυφές των 1351 μονάδων στις 27 Ιουλίου και των 1324 μονάδων στις 31 Αυγούστου.

Το ότι μένει τώρα ο δείκτης σε ποσοστιαία απόσταση της τάξεως του +7% με +6% από τον πρόσφατο πυθμένα των 1105 μονάδων είναι μεν ένα πρώτο σημάδι «συνετισμού» των πωλητών αλλά αυτό από μόνο του δε σημαίνει ότι έχει κερδηθεί και η τελική μάχη.  Μάλιστα όσο ο Γενικός Δείκτης αγωνίζεται να περάσει πάνω από τις 1210 μονάδες δίχως το κατάλληλο ανοδικό αντίκρισμα τόσο θα δημιουργείται κόπωση και αστάθεια στο στρατόπεδο των αγοραστών φέρνοντας πιθανότατα μια νέα πτωτική κίνηση χαμηλότερα των 1140 μονάδων. Άρα λοιπόν το  άμεσο ζητούμενο στο ημερήσιο διάγραμμα τιμών  είναι η φυγή στις επόμενες τρεις συνεδριάσεις πάνω από τη ζώνη των 1200 με 1210 μονάδων. Μέχρι να αποτυπωθεί όμως κάτι τέτοιο οι πωλητές θα έχουν τη μπάλα στα πόδια τους.

Από πλευράς τώρα κινητήριων δυνάμεων της αγοράς άξιο λόγου είναι το γεγονός ότι ο όμιλος Mytilineos πέρασε για πρώτη φορά στην ιστορία του στη δεύτερη θέση σε βαρύτητα διαμόρφωσης του Γενικού Δείκτη με ένα 6,07% αφήνοντας πίσω τη Eurobank  με ένα 5,38%.

  Πρώτη παραμένει η Coca Cola HBC με ένα 9,51% έχοντας όμως τη μετοχή της να κείτεται στα χαμηλά των τελευταίων 210 ημερών παλεύοντας με το επίπεδο των 24,50 ευρώ που αποτελούσε για πάνω από ένα χρόνο (Φεβ. 2022 – Μαρ. 2023) το μεγάλο βραχνά της ανόδου.

Αποποίηση ευθύνης: Το παρόν ενημερωτικό σημείωμα συνιστά διαφημιστική ανακοίνωση ενημερωτικού περιεχομένου και δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση επενδυτική συμβουλή, ούτε υποκίνηση ή προσφορά για συμμετοχή σε οποιαδήποτε συναλλαγή. Καμία πληροφορία που εμπεριέχεται σε αυτό, δε θα πρέπει να εκληφθεί, σε καμία περίπτωση, ως προτεινόμενη ως κατάλληλη επένδυση για τον παραλήπτη, ούτε μέσο επίτευξης των συγκεκριμένων επενδυτικών στόχων ή κάλυψης οποιωνδήποτε άλλων αναγκών του παραλήπτη, ούτε υποκατάστατο τυχόν συμβατικών κειμένων που αφορούν τις περιγραφόμενες σε αυτό συναλλαγές. Για τους λόγους αυτούς, κάθε επενδυτής θα πρέπει να προβεί στη δική του αξιολόγηση οποιασδήποτε πληροφορίας παρέχεται στην παρούσα επικοινωνία και δε θα πρέπει να βασίζεται σε οποιαδήποτε τέτοια πληροφορία, ως εάν αυτή να αποτελούσε επενδυτική συμβουλή. Το παρόν δεν συνιστά, επίσης, έρευνα στον τομέα των επενδύσεων και, συνεπώς, δεν καταρτίστηκε από την Εταιρεία σύμφωνα με τις απαιτήσεις του νόμου που αποσκοπούν στη διασφάλιση της ανεξαρτησίας της έρευνας στον τομέα των επενδύσεων. Οι πληροφορίες που διατίθενται στο παρόν βασίζονται σε πληροφορίες που διατίθενται στο κοινό και θεωρούνται αξιόπιστες. Η Εταιρεία δεν φέρει καμία ευθύνη ως προς την ακρίβεια ή πληρότητα των πληροφοριών αυτών. Οι απόψεις και εκτιμήσεις που εκτίθενται στο παρόν αφορούν την τάση της εγχώριας και των διεθνών χρηματοοικονομικών αγορών κατά την αναγραφόμενη ημερομηνία και υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς ειδοποίηση. Η Εταιρεία ενδέχεται, ωστόσο, να συμπεριλάβει στο παρόν έρευνες στον τομέα των επενδύσεων, οι οποίες έχουν εκπονηθεί από τρίτα πρόσωπα. Η εταιρεία δεν τροποποιεί τις ως άνω έρευνες, αλλά τις παραθέτει αυτούσιες, και, συνεπώς, δεν αναλαμβάνει οποιαδήποτε ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών.

October 20, 2023

Related posts

Alpha Bank – UniCredit : Το deal της 20ετίας

banks

Η επίθεση των ταύρων

banks

Τεχνολογικός πειρασμός

banks

Χρηματιστήριο: Σε αρχική φάση αυτόνομης πορείας

banks

Alpha Bank: Προς νέα υψηλά 4ετίας

banks

Το “σύστημα” και ποια η διαφορά μεταξύ των φτωχών, της μεσαίας τάξης και των πλουσίων.

banks