20.9 C
Athens
September 20, 2024
Image default
WORLD

Γερμανία: Σοκ για την επίθεση με νεκρούς στο Ζόλινγκεν – Ο δράστης έχει διαφύγει

Η Γερμανία ξύπνησε σε σοκ μετά την επίθεση με μαχαίρι αργά το βράδυ της Παρασκευής κατά τη διάρκεια αιματηρής επίθεσης από άγνωστο άνδρα με μαχαίρι στη μεγάλη υπαίθρια γιορτή για τα 650ά γενέθλια της πόλης Ζόλινγκεν στο πολυπληθέστερο κρατίδιο της Γερμανίας, τη Βόρεια Ρηνανία-Bεστφαλία, κοντά στο Nτίσελντορφ. Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον πέντε νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, όπως ανακοίνωσαν οι αρμόδιες αρχές.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες τα θύματα δέχονταν αδιακρίτως χτυπήματα με μαχαίρι στον λαιμό. Σύμφωνα με επίσημες πληροφορίες από την Ομοσπονδιακή Αστυνομία μεταξύ των νεκρών και των τραυματιών δεν υπάρχουν Έλληνες.

Σημειωτέον ότι στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, το κρατίδιο με τη μεγαλύτερη ελληνική κοινότητα στην Ευρώπη, ζουν πάνω από 130.000 Έλληνες. Όπως αναφέρει η Εισαγγελία του Ντίσελντορφ, ο δράστης ακόμη διαφεύγει της σύλληψης, ενώ οι αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό.

Η αστυνομία πάντως αξιολογεί την κατάσταση προς το παρόν ως “επίθεση” και δεν έχει σχολιάσει ακόμη δημοσιεύματα στον Τύπο περί άνδρα που ακούστηκε να μιλάσει στα “αραβικά”.

Σοκ στον πολιτικό κόσμο

Συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων στέλνει η Γερμανίδα υπ. Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ, που δηλώνει μέσω Χ “σοκαρισμένη” από την επίθεση τονίζοντας ότι “οι γερμανικές αρχές κάνουν τα πάντα για να συλλάβουν τον υπαίτιο και να διευκρινίσουν τα αίτια της επίθεσης”.

Ο τοπικός πρωθυπουργός του κρατιδίου Χέντρικ Βυστ ανέφερε ότι όλη η περιοχή βρίσκεται σε σοκ και πένθος. “Σε αυτές τις σκοτεινές ώρες, οι πολίτες του κρατιδίου μας έχουν στην καρδιά και τις σκέψεις τους το Ζόλινγκεν”.

“Θέλαμε απλώς όλοι μαζί να γιορτάσουμε τα γενέθλια της πόλης μας, ενωμένοι. Τώρα πρέπει να θρηνήσουμε τους νεκρούς και να αγωνιούμε για τους τραυματίες” ανέφερε στο δικό του μήνυμα ο δήμαρχος της πόλης Τιμ-Όλιβερ Κούρτσμπαχ.

Related posts

Σαουδική Αραβία: Τουλάχιστον 19 ξένοι προσκυνητές έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια του προσκυνήματος σε Μέκκα και Μεδίνα

banks

Η Κομισιόν επιβεβαίωσε ότι η Πολωνία πληροί τους όρους για να λάβει κονδύλια ύψους 76 δισ. ευρώ

banks

Αίγυπτος και Κατάρ δηλώνουν ότι ο νέος ηγέτης της Χαμάς επιθυμεί συμφωνία για λήξη του πολέμου

banks

Τουρκία: Ένοπλη επίθεση σε προεκλογική συγκέντρωση υποψηφίου δημάρχου του κυβερνώντος κόμματος

banks

Προειδοποιήσεις ΠΟΥ για Σουδάν: “Ο χρόνος εξαντλείται”

banks

Ο Ζελένσκι χαιρετίζει την “προέλαση” των ουκρανικών δυνάμεων στη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ

banks