33.5 C
Athens
June 26, 2024
Image default
WORLD

Η Λαϊκή Κινεζική Τράπεζα αναμένει επίτευξη του στόχου οικονομικής ανάπτυξης 5% για το 2023

Η οικονομία της Κίνας στο σύνολό της συνέχισε να διατηρεί τη δυναμική της ανάκαμψης της, ενώ εκτιμάται ότι θα επιτύχει τον στόχο της οικονομικής ανάπτυξης του 5% για το σύνολο του 2023, όπως δήλωσε ο Παν Γκονγκσένγκ διοικητής της Λαϊκής Κινεζικής Τράπεζας (PBOC).

“Είμαι αισιόδοξος ότι η Κίνα θα έχει υγιή και βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη το 2024, αλλά και μετά”, δήλωσε ο Παν στη διάρκεια μιας διάσκεψης υψηλόβαθμων τραπεζικών στελεχών που φιλοξένησε η Νομισματική Αρχή του Χονγκ Κονγκ (HKMA), αλλά και η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BIS) στο Χονγκ Κονγκ.

Αναφορικά με τη μελλοντική πορεία της, η κινεζική οικονομία παραμένει ουσιαστικά ανθεκτική, με δεδομένα τα δυνατά σημεία της, την ικανότητα καινοτομίας, το μέγεθος της κινεζικής αγοράς, το καλό επίπεδο των υποδομών, τις βελτιωμένες βιομηχανικές αλυσίδες, αλλά και το οικονομικά αναπτυσσόμενο και καλά εκπαιδευμένο εργατικό δυναμικό, μεταξύ άλλων θετικών χαρακτηριστικών, όπως τόνισε ο Παν.

Related posts

Γάζα: Το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας πλήττεται από “πραγματικό λιμό”

banks

Έφοδος FBI σε σπίτα ατόμων που συνδέονται με το σκάνδαλο με τις “τουρκικές μίζες” προς τον δήμαρχο Νέας Υορκης

banks

ΗΠΑ: Ο χειμώνας που πέρασε ήταν ο θερμότερος στην ιστορία της χώρας

banks

ΗΠΑ: “Πρώτο βήμα” για την απαγόρευση του TikTok

banks

Ταϊβάν: Οι ψηφοφόροι αψηφούν την Κίνα και δίνουν στο κυβερνών κόμμα τρίτη προεδρική θητεία

banks

Νέα Αριστερά: Η κυβέρνηση πανηγυρίζει επειδή οι ΗΠΑ πέτυχαν έναν ακόμη γύρο στο σπιράλ στρατιωτικών εξοπλισμών μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας

banks