20.9 C
Athens
September 20, 2024
Image default
WORLD

Η Nike “καρατόμησε” τον CEO της, John Donahoe – Στη θέση του ο βετεράνος Elliott Hill

Η Nike ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ο CEO της John Donahoe παραιτείται και ο βετεράνος της εταιρείας Elliott Hill θα αναλάβει το τιμόνι του κολοσσού αθλητικών ειδών.

Ο Donahoe, ο οποίος είναι Διευθύνων Σύμβουλος της Nike από τον Ιανουάριο του 2020, θα αποσυρθεί από τη θέση του στις 13 Οκτωβρίου. Ο Hill αναμένεται να αναλάβει την επόμενη μέρα. Ο Donahoe θα παραμείνει ως σύμβουλος μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου.

Η μετοχή της εταιρείας σημείωνε άνοδο 8% στις ηλεκτρονικές μετασυνεδριακές συναλλαγές, μετά την ανακοίνωση της είδησης.

“Είμαι ενθουσιασμένος που καλωσορίζω τον Elliott πίσω στη NIKE. Δεδομένων των αναγκών μας για το μέλλον, των προηγούμενων επιδόσεων της επιχείρησης και αφού διεξήγαγε μια προσεκτική διαδικασία διαδοχής, το Διοικητικό Συμβούλιο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ήταν σαφής η παγκόσμια τεχνογνωσία, το στυλ ηγεσίας και η βαθιά κατανόηση του κλάδου και των συνεργατών του Elliott, σε συνδυασμό με το πάθος του για τον αθλητισμό , τα εμπορικά σήματα, τα προϊόντα, τους καταναλωτές, τους αθλητές και τους υπαλλήλους μας. Τα παραπάνω τον καθιστούν το κατάλληλο άτομο για να ηγηθεί του επόμενου σταδίου ανάπτυξης της Nike”, δήλωσε ο Mark Parker, εκτελεστικός πρόεδρος του Δ.Σ. της Nike.

Μόλις πριν από τρεις μήνες, ο συνιδρυτής της Nike, Phil Knight, δήλωσε στο CNBC ότι ο Donahoe είχε την “ακλόνητη εμπιστοσύνη και την πλήρη υποστήριξή του”, αφού η εταιρεία είχε καταγράψει τη χειρότερη ημέρα συναλλαγών της στην ιστορία μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων δ΄ τριμήνου της.

Την Πέμπτη, ωστόσο, ο Knight δήλωσε ενθουσιασμένος που καλωσορίζει τον Hill πίσω στην ομάδα.

“Οι αλλαγές στην ηγεσία δεν είναι ποτέ εύκολες, σε δοκιμάζουν, σε προκαλούν, αλλά αυτή η μετάβαση αντιμετωπίστηκε με αξιοσημείωτη προσοχή και ακλόνητη δέσμευση στη Nike”, είπε ο Knight. “Κοιτάζοντας μπροστά, δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ενθουσιασμένος που θα καλωσορίσω τον Elliott πίσω στην ομάδα. Η εμπειρία του, η κατανόηση της Nike και η ηγεσία του είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεται αυτή τη στιγμή. Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε, αλλά ανυπομονώ να δω τη Nike ξανά σε ρυθμό”.

Η Nike βρίσκεται εν μέσω μιας ευρύτερης αναδιάρθρωσης, αφού άλλαξε τη στρατηγική της για να πωλεί απευθείας στους καταναλωτές. Οι επικριτές λένε ότι στη διαδικασία αύξησης των πωλήσεων στα καταστήματα και τον ιστότοπο της Nike, η εταιρεία έχασε από τα μάτια της την καινοτομία και δεν κατάφερε να βρει τους νέους τύπους αθλητικών παπουτσιών για τα οποία ήταν γνωστή η εταιρεία.

Η κακή πρόσφατη απόδοση της εταιρείας έχει θεωρηθεί ως υπεύθυνη για την επιβράδυνση της καινοτομίας.

Related posts

GES2023 – Μ. Δεμερτζή: Τα ψηφιακά νομίσματα των κεντρικών τραπεζών θα αλλάξουν το γεωπολιτικό παιχνίδι

banks

Τουρκία – Κούρδοι: 90 άτομα συνελήφθησαν ως ύποπτα για σχέσεις με το PKK

banks

Μάχη εφοπλιστών για το λιμάνι του Αμβούργου

banks

Αποφασισμένος ο Ντε Κρόο να κλείσει το νέο σύμφωνο για τη μετανάστευση επί βελγικής προεδρίας

banks

Κουβέιτ: Απετράπησαν τρομοκρατικές επιθέσεις σε χώρους λατρείας σιιτών

banks

Για στενότερη συνεργασία με την Τουρκία και αποφυγή των αντιπαραθέσεων έκανε λόγο ο Μπορέλ

banks