26 C
Athens
April 15, 2024
Image default
POLITICS

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση πουλά βλήματα λευκού φωσφόρου με τελικό προορισμό την Ουκρανία – «Εγκληματική κατηφόρα»

«Στη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων της Βουλής, η κυβέρνηση της ΝΔ, πρωτοστατώντας στη στήριξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων των ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – ΕΕ στο μέτωπο της Ουκρανίας, στον πόλεμο με την Ρωσία, κατέθεσε για άλλη μια φορά για έγκριση, νέο κατάλογο με οπλικά συστήματα και πυρομαχικά προς ‘πώληση’, πλέον των άγνωστων τεράστιων ποσοτήτων που έχουν ήδη αποσταλεί από τις αρχές του πολέμου», δήλωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Παπαναστάσης.

Επισήμανε πως «είναι δεδομένο ότι η αφαίρεση από την ισχύ των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και η αποστολή αυτών των όπλων και των πυρομαχικών στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο της Ουκρανίας, αδυνατίζει αναμφισβήτητα την αμυντική δυνατότητα της χώρας».

«Το ΚΚΕ καταδικάζει απερίφραστα την εγκληματική κατηφόρα που έχει πάρει η κυβέρνηση, υπηρετώντας τα πλέον ‘βρώμικα’ επιχειρησιακά σχέδια του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ»

Όπως σημείωσε, μάλιστα, «σήμερα, η κυβέρνηση, υπερβαίνοντας κάθε όριο στην εμπλοκή της χώρας σ’ αυτόν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και καταπατώντας κάθε έννοια τήρησης των διεθνών συνθηκών και των απαγορεύσεων του ΟΗΕ, όσον αφορά τη χρήση της απαγορευμένης χημικής ουσίας του ‘λευκού φωσφόρου’ εναντίον ανθρώπινων στόχων, ‘πουλάει’ στην Τσεχία, με τελικό προορισμό την Ουκρανία, δεκάδες χιλιάδες καπνογόνα βλήματα αρμάτων μάχης που περιέχουν τη χημική ουσία του ‘λευκού φωσφόρου’».

«Η σιωπή των άλλων κομμάτων συνιστά συνενοχή»

Με τις επιλογές της αυτές, προσέθεσε, «η κυβέρνηση της ΝΔ δημιουργεί συνειδητά τις προϋποθέσεις τέλεσης βαρύτατων εγκλημάτων πολέμου», ενώ κατηγόρησε για «συνενοχή» την αντιπολίτευση, μιλώντας για «σιωπή των υπολοίπων κομμάτων του κοινοβουλίου (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ελ. Λύση, Νέα Αριστερά, Σπαρτιάτες, Νίκη και Πλεύση Ελευθερίας) σε αυτό το εν εξελίξει έγκλημα».

«Τα πράγματα είναι πλέον πολύ σοβαρά και επικίνδυνα και δεν μπορούν για κανένα λόγο να εξελίσσονται πίσω από τις πλάτες του ελληνικού λαού», υπογράμμισε ο κ. Παπαναστάσης.

Τόνισε πως το ΚΚΕ «καταδικάζει απερίφραστα την εγκληματική κατηφόρα που έχει πάρει η κυβέρνηση, υπηρετώντας τα πλέον ‘βρώμικα’ επιχειρησιακά σχέδια του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ, αποποιούμενη ακόμη και το πρόσχημα της δήθεν ‘διεθνούς νομιμότητας’, όπως κάνει σήμερα, με την αποστολή βλημάτων λευκού φωσφόρου στο μέτωπο της Ουκρανίας».

Παράλληλα, «καταδικάζει την αποστολή στρατιωτικού προσωπικού και Μονάδων, πολεμικών πλοίων των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων εκτός συνόρων και τη συμμετοχή τους σε υποστηρικτικές επιχειρήσεις αυτών των ματωμένων ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων», καθώς και τη «δημιουργία συνθηκών ολοένα και πιο έντονης στοχοποίησης του λαού μας σε αντίποινα».

«Το ΚΚΕ δεσμεύεται να ενημερώνει τον λαό, να αποκαλύπτει τις συνέπειες και προεκτάσεις αυτών των εγκλημάτων, να αγωνιστεί για να ανατρέψει τις συνθήκες που τα γεννούν», σημείωσε καταληκτικά ο βουλευτής.

Related posts

Κουτσούμπας: Να ενισχυθεί κι άλλο το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές – Να δυναμώσει το ρεύμα αμφισβήτησης

banks1

Βουλή: Την αρμόδια επιτροπή για δύο εξοπλιστικά προγράμματα ενημέρωσε ο Στεφάνης

banks

Επιστολή της Λιβύης στον ΟΗΕ κατά της Αιγύπτου με επίκληση και στο τουρκολιβυκό μνημόνιο

banks1

Πατέλης: Ζητώ συγγνώμη – Ατυχής και λάθος η δήλωσή του για τους κατόχους διδακτορικού

banks

Α. Τζιτζικώστας: Τέσσερις βασικοί άξονες για σύγχρονες, ισχυρές Περιφέρειες στη νέα εποχή

banks1

Παρασκήνιο 72 ωρών έκρινε την Αττική

banks