17.2 C
Athens
May 2, 2024
Image default
POLITICS

Κατασκευάζεται η νέα Δημοτική Αγορά Χανίων

Σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες της Δημοτικής Αγοράς Χανίων.

Σε ένα χρόνο θα παραδοθεί στους Χανιώτες η νέα Δημοτική Αγορά της πόλης. Η θεμελίωση του έργου προχωράει και τα έργα θα συνεχιστούν όλο το καλοκαίρι.

Η Δημοτική Αγορά Χανίων είναι ένα ιστορικό κτίριο για την περιοχή αφού κατασκευάστηκε πριν από 116 χρόνια περίπου και φιλοξενούσε μέχρι την έναρξη των εργασιών ανακατασκευής της πάνω 50 επιχειρήσεις.

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδαράκης επισκέφτηκε το χώρο των εργασιών και είπε σχετικά:

«Σήμερα υπάρχουν τρία διαφορετικά συνεργεία που εργάζονται εντός της Δημοτικής Αγοράς, όπως και όλο το προηγούμενο διάστημα, μετά και τα νέα δεδομένα που προέκυψαν έπειτα από τις νέες έρευνες της Αρχαιολογίας.

Ταυτόχρονα, από τη μεριά της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χανίων, έχουν γίνει άμεσα όλες οι απαραίτητες μελέτες και οι επικαιροποιήσεις τους, που ζήτησε το Υπουργείο Πολιτισμού, έχουν αποσταλεί στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και τις επόμενες εβδομάδες αναμένουμε την θετική έγκριση για να προχωρήσουμε και στο κομμάτι ενίσχυσης της στατικότητας, με τις εργασίες παράλληλα να γίνονται κανονικά».

Παράλληλα ο κ. Σημανδηράκης γνωστοποίησε ότι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει η τοποθέτηση της νέας στέγης στο κτίριο (…) Είναι ένα πιστό αντίγραφο της στέγης που είχε τοποθετηθεί στην πρώτη ανέγερση της Δημοτικής Αγοράς, το 1913, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ως προς το χρονοδιάγραμμα των εργασιών, ο κ. Σημανδηράκης υπογράμμισε ότι μετά την καθυστέρηση που προκάλεσε η νέα μελέτη που απαίτησε το Υπουργείου Πολιτισμού, τα έργα αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του καλοκαιριού το 2024. «Ευθύνη του Δήμου Χανίων, είναι να γίνει η ποιοτικότερη αποκατάσταση των δύο μνημείων: του τείχους (υπόγεια) και της Δημοτικής Αγοράς (υπέργεια), με προδιαγραφές που εξασφαλίζουν τη λειτουργία και την ασφάλεια του μνημείου για τα επόμενα 100 χρόνια», τόνισε ο κ. Σημανδηράκης.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος Χανίων σημείωσε πως έχει πραγματοποιηθεί συνάντηση με τους καταστηματάρχες το προηγούμενο διάστημα, οι οποίοι εξέφρασαν τη δικαιολογημένη αγωνία τους, όπως σημείωσε, για την ολοκλήρωση του έργου.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Related posts

Παράνομη τουρκική Navtex για ασκήσεις στην «καρδιά» του Αιγαίου

banks

Τουρκία: Από τη Γαλάζια Πατρίδα στην κατάκτηση της Αφρικής με drones, στρατιωτικά οχήματα και βάσεις (χάρτες)

banks1

Διπλωματικές πηγές: Πυκνές επαφές Νίκου Δένδια για την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων

banks

Γεννηματά – Μια ακόμη γυναικοκτονία – Αποφάσεις και δράσεις τώρα

banks

Στα μέτρα «ασπιρίνες» αναφέρεται ο Μητσοτάκης ενώ η ακρίβεια τσακίζει τα νοικοκυριά

banks1

Αλέξης Γεωργούλης: Δεν γνωρίζει το περιεχόμενο της δικογραφίας, λέει η δικηγόρος του

banks1