20.9 C
Athens
September 20, 2024
Image default
MARKETS

Κλειστά τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια-Προβληματίζουν τα στοιχεία από την Κίνα

Κλειστά τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια-Προβληματίζουν τα στοιχεία από την Κίνα

Μεικτά πρόσημα καταγράφουν τα χρηματιστήρια της Ασίας-Ωκεανίας, με τις αγορές στο Χονγκ Κονγκ να υποχωρούν καθώς οι επενδυτές αξιολόγησαν τα κατώτερα των προσδοκιών οικονομικά στοιχεία από την Κίνα. Αρκετές βασικές αγορές έμειναν κλειστές λόγω αργιών.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε κατά 0,76%, καθώς η Κίνα δημοσίευσε μια σειρά από ανησυχητικά οικονομικά στοιχεία το Σαββατοκύριακο, με τη βιομηχανική παραγωγή Αυγούστου, τις λιανικές πωλήσεις και τους αριθμούς των επενδύσεων να χάνουν τις προσδοκίες.

Το ποσοστό ανεργίας στις πόλεις αυξήθηκε σε υψηλό έξι μηνών, ενώ οι τιμές των κατοικιών από έτος σε έτος μειώθηκαν με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων εννέα ετών.

Οι επενδυτές περιμένουν επίσης τη συνεδρίαση της Federal Reserve την Τρίτη και την Τετάρτη, όπου οι κεντρικοί τραπεζίτες αναμένεται να προχωρήσουν στην πρώτη μείωση επιτοκίων από το 2020.

Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας σημείωσε κέρδη 0,44% και ο σταθμισμένος δείκτης της Ταϊβάν κατέγραψε ήπια άνοδο.

Οι αγορές στην ηπειρωτική Κίνα και τη Νότια Κορέα παρέμειναν κλειστές λόγω του φεστιβάλ στα μέσα του φθινοπώρου. Οι αγορές της Ιαπωνίας ήταν κλειστές λόγω της Ημέρας Σεβασμού για τους Ηλικιωμένους (Respect for the Aged Day).

Το ιαπωνικό γιεν ενισχύθηκε το πρωί της Δευτέρας για να διαπραγματευτεί στα 140,49 έναντι του δολαρίου. Εάν το νόμισμα διατηρήσει αυτά τα επίπεδα, θα κλείσει στο ισχυρότερο σημείο του εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο.

#ασιατικές_αγορές

Related posts

Wall Street: Με ήπιες πτωτικές τάσεις ξεκίνησε η συνεδρίαση

banks

Τριμηνιαίο «άλμα» άνω του 7% για τις ευρωαγορές

banks

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές-Τα βλέμματα στο Νταβός

banks

Κέρδη στη Wall Street με ώθηση από τα ομόλογα

banks

Σε χαμηλό έτους οι ευρωαγορές-Αρνητικό ρεκόρ για τα βρετανικά ομόλογα

banks

Πτώση στις ευρωαγορές πριν τις αποφάσεις της ΕΚΤ

banks