26.4 C
Athens
September 23, 2024
Image default
POLITICS

Κούρσα για τρεις στον ΣΥΡΙΖΑ – Αμηχανία Κασσελάκη για το πόθεν έσχες – Οργώνει την Ελλάδα ο Πολάκης

Η ψήφιση της δημοσιοποίησης του πόθεν έσχες ως προϋπόθεση για την υποβολή υποψηφιότητας έπεσε σαν κεραμίδα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, με το στρατόπεδο Κασσελάκη να αντιδρά τουλάχιστον αμήχανα.

Οι εν θερμώ αντιδράσεις των μελών της ΚΕ που στηρίζουν τον κ. Κασσελάκη ήταν ενδεικτικές της απώλειας ελέγχου της εσωκομματικής σύγκρουσης.

Αύριο  την επανεμφάνισή του θα κάνει και ο Αλέξης Τσίπρας ως αποδέκτης βραβείου ειρήνης

Η αντιπαράθεση πλέον αλλάζει πίστα και στο επιτελείο Κασσελάκη αναζητείται τώρα νέα τακτική για να βγει μπροστά επικοινωνιακά μετά από μια ακόμη σοβαρή ήττα στους εσωκομματικούς συσχετισμούς.

Ανακοινώνει (;)

Ο Στέφανος Κασσελάκης μετά την ξαφνική εμφάνιση – αστραπή στην Άρτα έχει κλειστεί και πάλι στη σιωπή διατηρώντας το χαμηλό επικοινωνιακό προφίλ των τελευταίων δυο εβδομάδων μετά την καθαίρεσή του.

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, αναβάλλεται επί δυο εβδομάδες ενώ σήμερα θεωρητικά ήταν να δημοσιοποιήσει και το σχετικό βίντεό του, για τη συμμετοχή του στην κούρσα ηγεσίας. Ο οδικός χάρτης και οι προϋποθέσεις για τις υποψηφιότητες έχουν κλειδώσει και σήμερα με βάση και την ενημέρωση που υπήρχε από το επιτελείο του θα πρέπει να προχωρήσει στη δημοσιοποίηση των προθέσεών του με βίντεο στα σόσιαλ μίντια.

Ωστόσο πολλοί εκτιμούν ότι χωρά μια ακόμη αναβολή ίσως και για αύριο 24 Σεπτεμβρίου, την ημέρα που πριν ένα χρόνο ακριβώς ο κ. Κασσελάκης κέρδισε την κούρσα διαδοχής του Αλέξη Τσίπρα στον δεύτερο γύρο απέναντι στην Έφη Αχτσιόγλου.

Άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εξαρτούν την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του και από το πότε θα ανοίξουν όλοι οι υποψήφιοι τα χαρτιά κάτι που μπορεί να πάει πολύ πιο κάτω τις ανακοινώσεις του.

Η προεκλογική περίοδος πάντως είναι μακρά και η προϋπόθεση κατάθεσης του πόθεν έσχες δημιουργεί νέα δεδομένα. Σε κάθε περίπτωση και με τα σημερινά δεδομένα το θέμα θα κυριαρχήσει στην εσωκομματική σύγκρουση και αυτό είναι κάτι που το ζυγίζουν στο επιτελείο Κασσελάκη.

Η καταληκτική ημερομηνία είναι η 24η Οκτωβρίου για την υποβολή του φακέλου με τις 30 υπογραφές και τη δήλωση περιουσιακής κατάστασης και από εκεί και μετά μεσολαβεί ένας ακόμη μήνας μέχρι τον πρώτο γύρο στις 24 Νοεμβρίου.

Βραβείο ειρήνης στον Τσίπρα

Αύριο ωστόσο την επανεμφάνισή του θα κάνει και ο Αλέξης Τσίπρας ως αποδέκτης βραβείου ειρήνης για «το επίτευγμα της Συμφωνίας των Πρεσπών» από το κυπριακό ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ Διεθνών Οργανισμών και Παγκοσμιοποίησης στο αμφιθέατρο της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων. (https://www.cyprusref.gr/vraveio-eirinis-padop-2024/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR2C_4l25-5F3H9jB4gr25Tl-DjE6kKNLMUunnX7nlxztfdEaVgf7iISR7A_aem_D-1uratD4dpCvSOP01oGCQ)

Το όνομα του πρώην προέδρου έχει κυριαρχήσει το προηγούμενο διάστημα ως το πρόσωπο που βρίσκεται πίσω από μια σημαντική μερίδα των 100 της νέας πλειοψηφίας που έχει πάρει το έλεγχο στο ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο όπως διαμηνύουν τόσο από την Αμαλίας όσο και από άλλες πλευρές με ευθεία αναφορά στο πρόσωπό του θα επιμείνει στη στάση μη εμπλοκής στα εσωτερικά του κόμματος.

Ποντάρουν στο Φάμελλο

Οι αντίπαλοι του κ. Κασσελάκη μπορεί να του έχουν καταφέρει καίρια πλήγματα στο προφίλ του και ιδιαίτερα με το προαπαιτούμενο της δημοσιοποίησης του πόθεν έσχες, ωστόσο το στρατόπεδο της πλειοψηφίας δεν δείχνει να κινείται συμπαγές προς μια συγκεκριμένη υποψηφιότητα.

Η πίεση στην Όλγα Γεροβασίλη δεν έχει σταματήσει, παρά το γεγονός ότι για αρκετούς η υποψηφιότητα του Σωκράτη Φάμελλου εκτιμάται ότι είναι κλειδωμένη.

Κορυφαία στελέχη δεν δείχνουν διατεθειμένοι να στηρίξουν ανοικτά τον πρώην πρόεδρο της ΚΟ διαβεβαιώνοντας ωστόσο συντρόφους και συνομιλητές τους, ότι ακόμη κι αν δεν βρεθεί άλλος κοινής αποδοχής υποψήφιος εκείνοι θα στηρίξουν όποιον υποψήφιο βρεθεί απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη.

Αρχίζει περιοδείες ο Πολάκης

Ο Παύλος Πολάκης έχει μπει ήδη σε διαδικασία οργάνωσης της προεκλογικής του καμπάνιας αντιλαμβανόμενος ότι όσο πιο γρήγορα στήσει δίκτυο υποστηρικτών πανελλαδικά τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες έχει να πάρει ακόμη και κεφάλι στην κούρσα.

Στην Κρήτη εκτιμάται από συνεργάτες του ότι θα αντλήσει τις περισσότερες δυνάμεις του ωστόσο το στοίχημα για εκείνος είναι τώρα να βρεθεί σε όλες τις περιφέρειες της χώρας.

Η προεκλογική αυτή καμπάνια δεν αποκλείεται να είναι και μια πρόβα εθνικών εκλογών για τον κ. Πολάκη με δεδομένο ότι με τα σημερινά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ η έδρα στα Χανιά δεν φαίνεται να είναι εξασφαλισμένη.

Πάντως ήδη έχει δώσει εντολή στους ανθρώπους του να ετοιμάσουν το πλάνο περιοδειών το οποίο δεν αποκλείεται να αρχίσει άμεσα.

Related posts

Πώς έκανε ο Ηλίας Κασιδιάρης διαγγέλματα από τη φυλακή – Η απαγόρευση και οι ευθύνες υπαλλήλων

banks1

Το παρασκήνιο της «έκπληξης» Μητσοτάκη για την ευρωκάλπη – Crash test για τις εθνικές εκλογές

banks

Ερντογάν: Η στρατηγική της έντασης με την Αθήνα και ο ρόλος των εκλογών

banks

Ελλάδα και Τουρκία άλλαξαν σελίδα: Ζητούμενο πλέον είναι ο διάλογος

banks

Οι αγρότες μίλησαν, η κυβέρνηση κωφεύει – Τα επόμενα βήματα μετά το «αγροτικό ποτάμι» στο Σύνταγμα

banks1

Την προστασία από φόνο με την κατάχρηση βίας από την αστυνομία «μπερδεύει» ο Μηταράκης – Παραίτηση ζητά η Νέα Αριστερά

banks1