27.1 C
Athens
June 18, 2024
Image default
POLITICS

Ο Μητσοτάκης καβάλα στον Βουκεφάλα κάνει περιοδεία, η ακρίβεια δεν είναι όμως παροδική και ο λαός έχει εξοργιστεί

Ολοι μαζί

Και οι τρεις βρίσκονται στη Βόρεια Ελλάδα. Και μάλιστα σε μία συγκυρία που έχουν βγει από τη … ναφθαλίνη ο Βουκεφάλας, οι περικεφαλαίες και οι σάρισες! Δεν θα συναντηθούν οι τρεις τους. Αυτό είναι βέβαιο. Ο καθένας τους έχει πάρει τα μέτρα του! Ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε από την Πιερία. Ξέρετε γιατί;

Ο κ. Δημήτρης Νατσιός

Διότι από εκεί έλκει την καταγωγή του ο πρόεδρος της «Νίκης» κ. Δημήτρης Νατσιός, αφήστε που και ο μητροπολίτης της περιοχής είναι μάλλον ψηφοφόρος του θεολόγου – όπως αποκαλύφθηκε πέρυσι πριν από τις εκλογές του Μαΐου. Εκεί, λοιπόν, η «Νίκη» απολαμβάνει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά της. Και η ομιλία του κ. Μητσοτάκη ήταν αρκούντως προσαρμοσμένη για το συγκεκριμένο ακροατήριο.

Ειδικού κοινού

Βέβαια οι ομιλίες γενικότερα του κ. Μητσοτάκη στη Βόρεια Ελλάδα είναι γεμάτες με τον «φράχτη του Εβρου», το «χριστεμπόριο», τα «Rafale», το «πατριδεμπόριο». Και φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει το «μακεδονικό». Και τι είπε ο μεγάλος; Ότι αν η Βόρεια Μακεδονία δεν τηρήσει τα συμφωνηθέντα των Πρεσπών, τότε δεν βλέπει Ευρωπαϊκή Ενωση και τα τρία εφαρμοστικά μνημόνια θα ψηφιστούν μόνο αν συμμορφωθούν οι γείτονες!

Ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης

Βέβαια τον συμπλήρωσε ο υπουργός Υγείας κ. Αδωνις Γεωργιάδης – που επιτέλους εμφανίστηκε, λίγο έλειψε να πάθω «σύνδρομο στέρησης» – που είπε πως ο κ. Μητσοτάκης θα την «ρίξει» τη Συμφωνία των Πρεσπών αν η Βόρεια Μακεδονία συνεχίσει να «σφυράει κλεφτικα»! Δηλαδή θα την σκίσει όπως ο κ. Κυριάκος Βελόπουλος! Δεν το είπε αλλά εκεί παραπέμπει. Αντιλαμβάνεται τον πρωθυπουργό του ως να είναι ο κ. Βελόπουλος. Καταπληκτική η προσομοίωση! Και κατηγόρησε φυσικά τον πρώην πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα ως υπακούοντα στις επιλογές των αμερικανών. Ναι, ναι το είπε! Και δεν έπεσε το ταβάνι στο τηλεοπτικό στούντιο. Όχι. Αυτό είναι γεγονός!

Ανέξοδος

Πάντως έχω την υποψία ότι όσο ο «αντιμακεδονικός αγών» της κυβέρνησης – ανέξοδος στα όρια του χαβαλέ! – βρίσκεται σε εξέλιξη, τόσο ο πρώην πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς θα απολαμβάνει τη σιωπή του. Μη νομίζετε όμως – σας έχω ενημερώσει εγκαίρως – ότι το «μακεδονικό» θα κλείσει σύντομα. Κάθε άλλο! Εχει πολύ δρόμο μπροστά του. Και θα δούμε πολλές φορές τον … Βουκεφάλα στο Σύνταγμα ή στο Λευκό Πύργο!

Ο κ. Στέφανος Κασσελάκης

Από την άλλη πλευρά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Στέφανος Κασσελάκης βρίσκεται στη Μακεδονία για ένα πολύ απλό λόγο. Διότι τα ποσοστά του κόμματος του είναι χαμηλά. Υπάρχουν και περιοχές που ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είναι και τρίτο κόμμα. Με δεύτερο την «Ελληνική Λύση». Αλλά και στη Θεσσαλονίκη έχει πρόβλημα η αξιωματική αντιπολίτευση. Και οι τρεις όμως – συμπεριλαμβανομένου του κ. Νίκου Ανδρουλάκη – «παίζουν» σε ξένο γήπεδο.

Το γήπεδο του κ. Κυριάκου Βελόπουλου

Στο γήπεδο του κ. Κυριάκου Βελόπουλου. Ο οποίος παρεμπιπτόντως έχει κατορθώσει – τουλάχιστον σύμφωνα με το τελευταίο κύμα των δημοσκοπήσεων – να αντέξει. Διατηρείται δηλαδή περί το 10%. Το «σκαρί» που έχει αρχίσει «να παίρνει νερά» είναι η «Νίκη». Αυτό τουλάχιστον έδειξαν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις. Αναμένεται το θαύμα! Ωστόσο αν τελικώς ο κ. Βελόπουλος κατορθώσει να αποσπάσει το προαναφερθέν ποσοστό, θα έχουν επιβεβαιωθεί οι εκτιμήσεις, σύμφωνα με τις οποίες το ρήγμα στη Νέα Δημοκρατία είναι βαθύ και αφορά τον «σκληρό πυρήνα» της. Κοντός ψαλμός αλληλούια….

Ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης

Αλλά κι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ κ. Νίκος Ανδρουλάκης φαίνεται να εμπνεύστηκε από την περιοχή. Και έκανε και σχετικές δηλώσεις περί … αλυτρωτισμού. Κι ότι περίπου η κυβέρνηση κοιμάται. Αλλά αυτός αγρυπνά! Νέος «μακεδονομάχος» άνευ περικεφαλαίας….

Γιατί ανέβηκαν;

Χθες όπως θα παρατηρήσατε από κυβερνητικής πλευράς αιφνιδίως ανέβηκαν οι τόνοι σχετικά στο «Μακεδονικό». Και οι αναφορές του κ. Μητσοτάκη και τα «συμπληρώματα» του κ. Γεωργιάδη. Και βεβαίως η φωνή της πρώην υπουργού Εξωτερικών κυρία Ντόρας Μπακογιάννη χάθηκε στο βάθος….

Καλύτερα «μακεδονικό» παρά ακρίβεια!

Για όλα αυτά υπάρχει κάποια εξήγηση. Και δεν είναι άλλη από την προσπάθεια που κατέβαλε το Μέγαρο Μαξίμου να επισκιάσει – για μία ακόμη φορά – το θέμα της ακρίβειας. Ξέρετε, το γεγονός ότι είμαστε για κάμποσους μήνες στη δεύτερη θέση της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Η Μάλτα έχει καλύτερες επιδόσεις…. Το θέμα αυτό πως θα μπορούσε να επισκιαστεί; Ο κ. Μητσοτάκης επισκεπτόμενος ένα σχολείο αναφέρθηκε στο ηλεκτρονικό φροντιστήριο – μία θετική είδηση, κατά τας γραφάς του κ. Σταν – και μία σκληρή δήλωση προς τη Βόρεια Μακεδονία. Με όλα τα βιολιά να παίζουν στον ίδιο σκοπό! Καταλάβατε γατάκια; Ετσι παίζεται το «ματσάκι»!

Περί αποχής

Μ΄ αρέσει να βλέπω τα πράγματα λοξά! Επί παραδείγματι η αποχή. Είναι μία πολιτική ή μη πολιτική στάση – δεν λέω αν είναι σωστή, έτσι; Πρόκειται ένα ερώτημα που ως τώρα δεν τίθεται. Εγώ θεωρώ ότι σε ένα σημαντικό τμήμα της είναι πολιτική θέση. Δεν θυμάμαι στη δημοσκόπηση ποιας εταιρείας – και ζητώ συγγνώμη! Γιατί έχασα τη μπάλα – υπήρξε ένα εντυπωσιακό εύρημα. Περί το 12% των ερωτηθέντων δήλωσαν πως θα απέχουν από τις εκλογές, διότι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από το πολιτικό σύστημα. Περίπου αυτό. Δεν είμαι βέβαιος ωστόσο ότι το πολιτικό σύστημα έχει πλέον τα αντανακλαστικά να λάβει υπόψη του αυτό το μήνυμα. Εχουν αμβλυνθεί….

Η κυρία Ωραιοζήλη

Κι η άχρηστη πληροφορία της ημέρας: Η φέρελπις υποψήφια ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, η κυρία Ωραιοζήλη Κουτσουπιά, η οποία χαρακτήρισε «ανθέλληνες» τους Συριζαίους, είναι νύφη του πρώην υπηρεσιακού πρωθυπουργού και πρώην προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Ιωάννη Σαρμά. Δίχως σχόλιο.

Related posts

Δημοψήφισμα για την ένταξη στους Ευρωσοσιαλιστές ζητούν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

banks1

Κουτσούμπας: Με ισχυρό ΚΚΕ να δεχθεί πλήγμα η πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης

banks1

Γιατί δεν χάνει (σίγουρα) ο Ερντογάν τις εκλογές

banks

Ένας στους τρεις δημάρχους δεν κατάφερε να εκλεγεί ξανά

banks1

Μυθική τοιχογραφία στην Ηγουμενίτσα

banks1

Σε εξέλιξη αντιπλημμυρικά έργα στο Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης

banks1