25.8 C
Athens
September 20, 2024
Image default
BUSINESS

«Πριμ» από Mondelez στην Ανθέμια με πενταετή συμφωνία

Σημαντική αύξηση πωλήσεων και κερδών, η οποία οφείλεται κυρίως στη συνεργασία της με την ελληνική θυγατρική του ομίλου Mondelez ανακοίνωσε η Ανθέμια.

Η βορειοελλαδίτικη εταιρεία διανομής και μεταπώλησης προϊόντων που ιδρύθηκε το 1987 και μέχρι τον Μάιο του 2022 ήταν θυγατρική της Chipita ΑΒΕΕ (σ.σ. στις 5/5/2022 η εταιρεία περιήλθε στον έλεγχο του κ. Δημήτριου Μαπίτσιου) πέτυχε αύξηση 23% τις πωλήσεις της οι οποίες ξεπέρασαν τα 23,458 εκατ. ευρώ.

Τα μικτά κέρδη ανήλθαν σε 3,327 εκατ. ευρώ από 3,038 εκατ. ευρώ, τα συνολικά έξοδα αυξήθηκαν 10,9% στα 2,898 εκατ. ευρώ ενώ τα καθαρά κέρδη σημείωσαν άνοδο 12,4% στις 471.569 ευρώ. Την ίδια περίοδο ο αριθμός των εργαζομένων ενισχύθηκε κατά 8% στα 81 άτομα. 

Για την τρέχουσα οικονομική χρήση η εταιρεία αναμένει περαιτέρω αύξηση των οικονομικών της μεγεθών λόγω και της πενταετούς συμφωνίας συνεργασίας που έχει με τη Mondelez Ελλάς ΑΕ. Η συγκεκριμένη συμφωνία, σύμφωνα με τη διοίκηση της Ανθέμια, παρέχει στην εταιρεία αυξημένα ποσοστά αμοιβών σε σχέση με αυτά που είχε από την Chipita Global AE και σημαντικά αυξημένο αναμενόμενο τζίρο λόγω των προϊόντων της Mondelez.

Τη διανομή και εμπορία των προϊόντων της Mondelez Hellas -σ.σ. η μητρική έχει εξαγοράσει την Chipita- η Ανθέμια την ανέλαβε από την 1η Ιουλίου του 2022. Μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2022 είχε τη διανομή, εμπορία και αποθήκευση των προϊόντων της Chipita ΑΒΕΕ και της Π.Γ. ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕ.

Related posts

Θεαματική αύξηση της τουριστικής κίνησης στην Ελλάδα έδειξε η εφαρμογή της Uber

banks

Nielsen: Ανάπτυξη 1,1% στο λιανεμπόριο τροφίμων στο α΄ 6μηνο

banks

Εξάρχου: Εμβληματικό έργο η διάνοιξη της σιδηροδρομικής γραμμής στη Ρουμανία

banks

Αναβαθμίζει τη διαχείριση αποθηκών με λύση της Entersoft η Skroutz

banks

Γιατί η Coca Cola HBC εξαγόρασε τώρα τη Finlandia

banks

Eurobank & egg: Cluster καινοτομίας στις ψηφιακές τεχνολογίες για τουρισμό & πολιτισμό

banks