25.4 C
Athens
July 27, 2024
Image default
NATIONAL BANK

Π. Μυλωνάς: Αρχές Ιουνίου ο SSM θα απαντήσει για το μέρισμα

Στις αρχές Ιουνίου όταν ο SSM θα δώσει την οριστική απάντησή του θα ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με το ύψος του μερίσματος που θα διανείμει στους μετόχους της η Εθνική Τράπεζα διευκρίνισε σήμερα ο  διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Παύλος Μυλωνάς αναλύοντας τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα της τράπεζας. Συνιστώντας στους αναλυτές να κάνουν υπομονή έως την οριστική απάντηση του SSM, ο Π. Μυλωνάς αναφέρθηκε στις θετικές επιδόσεις του πρώτου τρίμηνου, στο θετικό μακροοικονομικό περιβάλλον και στο γεγονός ότι η Εθνική είναι η πρώτη συστημική τράπεζα που ανέκτησε την επενδυτική βαθμίδα από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης ύστερα από 16 χρόνια.

Δάνεια – Καταθέσεις

Σχετικά με τις αποπληρωμές δανείων κατά το πρώτο τρίμηνο σημείωσε ότι αυτές προήλθαν κυρίως από επιχειρήσεις στον τομέα της ενέργειας και της ναυτιλίας. Ο Π. Μυλωνάς χαρακτήρισε εποχικό το φαινόμενο της μείωσης των καταθέσεων που σημειώθηκε το πρώτο τρίμηνο του έτους ( παρατηρείται το αντίστοιχο διάστημα κάθε έτους), δίνοντας έμφαση στο γεγονός ότι δεν αφορά τις καταθέσεις των φυσικών προσώπων που είναι και η μεγάλη δεξαμενή καταθέσεων της τράπεζας. Στις ιδιαίτερα θετικές εξελίξεις του πρώτου τριμήνου, όπως διευκρίνισε η ηγεσία της Εθνικής είναι ο υψηλός ρυθμός εκταμιεύσεων νέων δανείων

Σε ότι αφορά τα δάνεια με κρατική εγγύηση ο CFO της τράπεζας Χρίστος Χριστοδούλου ενημέρωσε ότι η τράπεζα έχει ήδη λάβει προβλέψεις 100 εκατ ευρώ σχετικά. 
 

Διαβάστε ακόμη

Related posts

IBG: Θετική στάση για την Εθνική Τράπεζα – “βλέπει” περιθώριο ανόδου 32,9%

banks

Εθνική Τράπεζα: Ανακοίνωσε στρατηγική συνεργασία με την Epsilon Net – Αποκτά ποσοστό 7,5% στην εταιρεία

banks

Συνεχίζει την επίθεση στην Εθνική Τράπεζα η Χαλυβουργική

banks

Eθνική Τράπεζα: Υγιής αντίδραση των ΜμΕ στις κλιματικές καταστροφές – Έγιναν ακόμη και αφορμή για νέες επενδύσεις

banks

Εθνική Τράπεζα: Ουσιωδώς ευεργετική η επίδραση των ευρωπαϊκών πόρων για τις ΜμΕ

banks

Η Εθνική Τράπεζα δίπλα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Πελοποννήσου

banks