22.7 C
Athens
May 18, 2024
Image default
NATIONAL BANK

Π. Μυλωνάς: Αρχές Ιουνίου ο SSM θα απαντήσει για το μέρισμα

Στις αρχές Ιουνίου όταν ο SSM θα δώσει την οριστική απάντησή του θα ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με το ύψος του μερίσματος που θα διανείμει στους μετόχους της η Εθνική Τράπεζα διευκρίνισε σήμερα ο  διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Παύλος Μυλωνάς αναλύοντας τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα της τράπεζας. Συνιστώντας στους αναλυτές να κάνουν υπομονή έως την οριστική απάντηση του SSM, ο Π. Μυλωνάς αναφέρθηκε στις θετικές επιδόσεις του πρώτου τρίμηνου, στο θετικό μακροοικονομικό περιβάλλον και στο γεγονός ότι η Εθνική είναι η πρώτη συστημική τράπεζα που ανέκτησε την επενδυτική βαθμίδα από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης ύστερα από 16 χρόνια.

Δάνεια – Καταθέσεις

Σχετικά με τις αποπληρωμές δανείων κατά το πρώτο τρίμηνο σημείωσε ότι αυτές προήλθαν κυρίως από επιχειρήσεις στον τομέα της ενέργειας και της ναυτιλίας. Ο Π. Μυλωνάς χαρακτήρισε εποχικό το φαινόμενο της μείωσης των καταθέσεων που σημειώθηκε το πρώτο τρίμηνο του έτους ( παρατηρείται το αντίστοιχο διάστημα κάθε έτους), δίνοντας έμφαση στο γεγονός ότι δεν αφορά τις καταθέσεις των φυσικών προσώπων που είναι και η μεγάλη δεξαμενή καταθέσεων της τράπεζας. Στις ιδιαίτερα θετικές εξελίξεις του πρώτου τριμήνου, όπως διευκρίνισε η ηγεσία της Εθνικής είναι ο υψηλός ρυθμός εκταμιεύσεων νέων δανείων

Σε ότι αφορά τα δάνεια με κρατική εγγύηση ο CFO της τράπεζας Χρίστος Χριστοδούλου ενημέρωσε ότι η τράπεζα έχει ήδη λάβει προβλέψεις 100 εκατ ευρώ σχετικά. 
 

Διαβάστε ακόμη

Related posts

Π. Μυλωνάς (ΕΤΕ): Θα δώσουμε μέρισμα το 2024 – Θα διανείμουμε το 20-30% των κερδών μας

banks

Τι σημαίνει για τους συνταξιούχους του ΛΕΠΕΤΕ η απόφαση του Αρείου Πάγου

banks

Ολοκληρώθηκε ο 3ος Μαραθώνιος Καινοτομίας της Εθνικής Τράπεζας #fintech 3.0 Crowdhackathon

banks

Προνομιακά χρηματοδοτικά προγράμματα για ΜμΕ, από την Εθνική Τράπεζα σε συνεργασία με την ΕΑΤ

banks

Γκ. Χαρδούβελης: Η Ελλάδα πρέπει να κάνει βήματα χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού

banks

Εθνική Τράπεζα: Στηρίζει ιδιώτες και επιχειρήσεις

banks