20.9 C
Athens
September 20, 2024
Image default
WORLD

Ρωσία: Τα αεροδρόμια στον ρωσικό Αρκτικό κύκλο επανέρχονται σε λειτουργία μετά τον συναγερμό για drones

Τα αεροδρόμια της Ρωσίας στις πόλεις που βρίσκονται στον Αρκτικό κύκλο της, Μούρμανσκ και Απάτιτι, άρχισαν να επαναλειτουργούν μετά το σύντομο κλείσιμο του εναέριου χώρου, ανακοίνωσε η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας Rosaviatsia.

Από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, τα ρωσικά αεροδρόμια διακόπτουν συχνά τη λειτουργία τους λόγω πιθανών ή πραγματικών ουκρανικών επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Ο κυβερνήτης του Μούρμανσκ Αντρέι Τσίμπις επιβεβαίωσε σήμερα την απειλή από μη επανδρωμένο αεροσκάφος για την περιοχή, αλλά δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Αρκετά ρωσικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν αργότερα ένα βίντεο που δήθεν έδειχνε την κατάρριψη ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους στην περιοχή του Μούρμανσκ. Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει άμεσα την αυθεντικότητα του βίντεο.

Στην περιοχή του Μούρμανσκ υπάρχει μια αεροπορική βάση για στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη κοντά στην πόλη Ολενεγκόρσκ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠE

Related posts

Η Ιταλία και το Ιράκ ζητούν αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή, κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

banks

Ο ισραηλινός στρατός σκότωσε “επτά τρομοκράτες” στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη

banks

Αίγυπτος: Θηριώδης αύξηση των επιτοκίων κατά 600 μ.β. – Ελεύθερη η διακύμανση της λίρας

banks

Βρετανία: “Ήρθε η ώρα να επανασυνδεθούμε με τον έξω κόσμο” λέει ο νέος ΥΠΕΞ Λαμί

banks

ΗΠΑ: Αντιμέτωπος με νέο κατηγορητήριο ο Ντόναλντ Τραμπ στην υπόθεση για την απόπειρα ανατροπής του εκλογικού αποτελέσματος

banks

Νέο βίντεο ντοκουμέντο από το αιματοβαμμένο μουσικό φεστιβάλ στο Ισραήλ – Η φρίκη λεπτό προς λεπτό

banks