20.9 C
Athens
September 20, 2024
Image default
MARKETS

Τα futures του Dow διολισθαίνουν σχεδόν 600 μονάδες-Συνεχίζεται το sell-off

Τα futures του Dow διολισθαίνουν σχεδόν 600 μονάδες-Συνεχίζεται το sell-off

Τα προθεσμιακά συμβόλαια των αμερικανικών μετοχών υποχώρησαν τη Δευτέρα (5/8), μετά από μια ασταθή εβδομάδα για τη Wall Street, κατά την οποία ο Nasdaq Composite διολίσθησε σε σημαντικό βαθμό.

Eιδικότερα, τα futues του βιομηχανικού μέσου όρου Dow Jones υποχώρησαν κατά περίπου 600 μονάδες ή 1,5%, ενώ τα προθεσμιακά συμβόλαια του S&P 500 και του Nasdaq-100 υποχώρησαν κατά 2,1% και 3,4%, αντίστοιχα.

Υπενθυμίζεται πως η Wall Street προέρχεται από μια δύσκολη εβδομάδα για τους βασικούς δείκτες. Την Παρασκευή, ο Nasdaq ολοκλήρωσε την τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα απωλειών, με αποτέλεσμα ο δείκτης να υποχωρήσει περισσότερο από 10% ξεπερνώντας το ρεκόρ που είχε σημειώσει τον περασμένο μήνα.

Ο S&P 500 σημείωσε επίσης τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα απωλειών, σημειώνοντας πτώση 2% για την εβδομάδα. Ακόμη και ο βιομηχανικός Dow Jones, ο οποίος είχε υπεραποδώσει, διέκοψε ένα σερί κερδών τεσσάρων εβδομάδων, σημειώνοντας πτώση 2%.

Στην Ασία κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι μετοχές της Ιαπωνίας επιβεβαίωσαν την ύπαρξη πτωτικής αγοράς, καθώς και οι αγορές της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού συνέχισαν τις απώλειες από την προηγούμενη εβδομάδα.

Η απώλεια 12,4% στον Nikkei – ο οποίος τον είδε να κλείνει στις 31.458,42 μονάδες – ήταν η χειρότερη ημέρα για τον δείκτη από τη “Μαύρη Δευτέρα” του 1987. Η απώλεια των 4.451,28 μονάδων στον δείκτη ήταν επίσης η μεγαλύτερη από άποψη μονάδων σε ολόκληρη την ιστορία του.

Οι αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων σημείωσαν επίσης πτώση. Το 10ετές ομόλογο αναφοράς την Παρασκευή είχε απόδοση 3,79%, από το σημείο όπου βρισκόταν μία εβδομάδα νωρίτερα, στο 4,20%.

Aξίζει να σημειωθεί πως, η πρόσφατη υποχώρηση των μετοχών επιδεινώθηκε την Παρασκευή, όταν μια απογοητευτική έκθεση για την απασχόληση ενίσχυσε τους φόβους των επενδυτών ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ έκανε λάθος την περασμένη εβδομάδα, όταν διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια, και ότι η οικονομία οδεύει προς την ύφεση.

Ταυτόχρονα, η Apple θα παρακολουθείται επίσης στενά, αφού η Berkshire Hathaway του Warren Buffett ξεφορτώθηκε σχεδόν το ήμισυ της μετοχικής της συμμετοχής στην εταιρεία κατασκευής iPhone.

Σημειώνεται ότι, τα οικονομικά στοιχεία που αναμένεται να ανακοινωθούν τη Δευτέρα περιλαμβάνουν τον ISM Services PMI του Ιουλίου, ένα μέτρο της απόδοσης των αμερικανικών εταιρειών παροχής υπηρεσιών που αναμένεται να παρουσιάσει άνοδο στο 50,9, από 48,8 προηγουμένως.

Έτσι λοιπόν, οι traders ενδέχεται να αντλήσουν από εκεί κάποιες πληροφορίες για το πώς μπορεί να προχωρήσει η Fed με τα επιτόκια την ερχόμενη εβδομάδα. Αξίζει να αναφερθεί ακόμη, πως η πρόεδρος της Fed του Σαν Φρανσίσκο Mary Daly θα μιλήσει στο Hawaii Executive Collaborative την Δευτέρα (5/8).

#Wall_Street #Dow #ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΚΑ_ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ #selloff

Related posts

«Στο κόκκινο» η Wall Street υπό τον φόβο της ύφεσης

banks

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές- Ανησυχεί ο πληθωρισμός στην Κίνα

banks

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street – «Βαρίδι» το Netflix

banks

Μικτά πρόσημα στη Wall Street εν αναμονή την ομιλίας Πάουελ

banks

Απώλειες στην Ασία μετά την ανακοίνωση του πληθωρισμού της Ιαπωνίας

banks

Κερδών συνέχεια στις Ευρωαγορές με ώθηση από τα διεθνή χρηματιστήρια

banks