25.8 C
Athens
September 20, 2024
Image default
BUSINESS

Την έλευση του νεότευκτου Cemcreator ανακοίνωσε ο όμιλος Ηρακλής

Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ ανακοινώνει την έλευση του νεότευκτου CEMCREATOR, ενός σύγχρονου πνευματικού πλοίου μεταφοράς τσιμέντου, με χαμηλές εκπομπές ρύπων και τη δυνατότητα χρήσης εναλλακτικών καυσίμων.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για ένα τεχνολογικά προηγμένο πλοίο, χωρητικότητας 5.700 τόνων, εξοπλισμένο με καινοτόμες τεχνολογίες που επιτρέπουν χαμηλότερη κατανάλωση κατά 15-20% σε σχέση με τα υπόλοιπα πλοία της κατηγορίας του. Επιπλέον, το CEMCREATOR διαθέτει κινητήρες που μπορούν να τροφοδοτηθούν με μεθανόλη, ένα εναλλακτικό καύσιμο που αναμένεται να οδηγήσει την ναυτιλία σε ένα πιο βιώσιμο και «καθαρό» μέλλον.

Ακόμα, μία πράσινη καινοτομία του CEMCREATOR αποτελεί η βάση που διαθέτει για την τοποθέτηση «πανιού» με περαιτέρω μείωση καυσίμου περίπου 8% .

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το πλοίο διαθέτει σύγχρονο, ασφαλές και φιλικό προς το περιβάλλον σύστημα καθαρισμού των αμπαριών, που και αυτό με τη σειρά του έρχεται να συμβάλει στην πορεία προς ένα πιο πράσινο μέλλον.

Ο Κώστας Λιάσκας, Exports & Supply Chain Director του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, δήλωσε σχετικά:

«Στον Όμιλο ΗΡΑΚΛΗΣ έχουμε ως προτεραιότητά μας το να φροντίζουμε η κάθε μεταφορά υλικών μας δια θαλάσσης, να πραγματοποιείται με τα πιο ασφαλή, σύγχρονα και πράσινα μέσα. Στο πλαίσιο αυτό, φέρνουμε το CEMCREATOR, ένα πνευματικό πλοίο μεταφοράς τσιμέντου, απολύτως εξειδικευμένο και προηγμένο, το οποίο χρησιμοποιεί καινοτόμες τεχνολογίες που προάγουν την βιωσιμότητα, εξασφαλίζοντας την καθαρότητα του περιβάλλοντος στα λιμάνια (κατά την φορτοεκφόρτωση) και στη διάρκεια της πλεύσης, με τις λύσεις που διαθέτει. Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στην πράσινη στρατηγική του Ομίλου μας για τον περιορισμό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και τη διαρκή βελτίωση των επιδόσεών του σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης. Στο ίδιο πλαίσιο υπενθυμίζουμε ότι προχωρήσαμε πρόσφατα και στην απόκτηση και αξιοποίηση των πρώτων – στη χώρα μας – 100% ηλεκτρικών οχημάτων μεταφοράς σκυροδέματος».

Το CEMCREATOR απέπλευσε πριν από λίγες ημέρες για το παρθενικό του ταξίδι προς το λιμάνι της Δραπετσώνας.

Δείτε το CEMCREATOR εδώ: 

Related posts

ΕΑΒ: Κέρδη 1,5 εκατ. ευρώ το 2021 μετά από πολλά χρόνια ζημιογόνων χρήσεων

banks

Ευρώπη Ασφαλιστική: Ο Δημήτρης Κλώνης εκλέχθηκε αντιπρόεδρος

banks

Intracom: Δωρεά 50 αναπνευστήρων για το ΕΣΥ

banks

Planetek Hellas: Σύμβαση με την Airbus για το δορυφόρο TRUTHS

banks

Εργο ψηφιοποίησης για το Εθνικό Θέατρο ανέλαβε θυγατρική της Quest

banks

Η ΗΡ Hellas παρουσίασε την Future Ready στρατηγική της εταιρίας

banks