20.9 C
Athens
September 20, 2024
Image default
WORLD

Το Ιράν καλεί τις αεροπορικές εταιρείες να αποφεύγουν τις πτήσεις στον εναέριο χώρο του λόγω στρατιωτικών ασκήσεων

- 21:21

Το Ιράν καλεί τις αεροπορικές εταιρείες ανά τον κόσμο να αποφεύγουν τις πτήσεις μέσω του ιρανικού εναέριου χώρου, μετέδωσε την Τετάρτη η αιγυπτιακή κρατική τηλεόραση Al Qahera News TV, επικαλούμενη αιγυπτιακή επίσημη πηγή.

Ο ιρανικός εναέριος χώρος πρέπει να αποφεύγεται λόγω στρατιωτικών ασκήσεων, τόνισε η πηγή σύμφωνα με το Reuters.

Η υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου επιβεβαίωσε – σύμφωνα με το Reuters – ότι έστειλε ειδοποίηση σε όλες τις αιγυπτιακές αεροπορικές εταιρείες να αποφύγουν τις πτήσεις πάνω από τον εναέριο χώρο του Ιράν στις 7 και 8 Αυγούστου λόγω στρατιωτικών ασκήσεων.

Η Αίγυπτος ζητά από τις αεροπορικές εταιρείες να αποφύγουν τον ιρανικό εναέριο χώρο για τρεις ώρες την Πέμπτη

Η Αίγυπτος έδωσε οδηγίες στις αεροπορικές εταιρείες της χώρας να αποφεύγουν τον ιρανικό εναέριο χώρο για ένα διάστημα 3 ωρών τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, μεσούσης της έντασης μεταξύ του Ισραήλ και του Ιράν.

Η NOTAM, μια προειδοποίηση ασφαλείας που εκδόθηκε σήμερα προς τους κυβερνήτες, αναφέρει πως η οδηγία θα τεθεί σε ισχύ από τις 04.00 έως τις 07.00 ώρα Ελλάδας. Δεν δόθηκαν περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τους λόγους έκδοσης της NOTAM.

“Όλες οι αιγυπτιακές αεροπορικές εταιρείες θα πρέπει να αποφεύγουν να πετούν πάνω από το FIR της Τεχεράνης. Κανένα σχέδιο πτήσης δεν θα γίνει αποδεκτό για πτήσεις πάνω από αυτήν την περιοχή”, επισημαίνεται στην προειδοποίηση, που αναφέρεται σε αυτό το διάστημα τριών ωρών.

“Μια τέτοια NOTAM από την Αίγυπτο είναι πολύ ασυνήθιστη. Είναι πιθανό να πρόκειται για μια ένδειξη μιας ιρανικής απάντησης στο Ισραήλ και με τη σειρά της μιας ευρύτερης διαταραχής του εναέριου χώρου, την ίδια στιγμή ενδέχεται να υπάρχει άλλος λόγος”, αναφέρει ο OPSGROUP, ένας οργανισμός που μοιράζεται πληροφορίες σχετικά με τους εναέριους κινδύνους.

-

Related posts

Πέθανε ο άνθρωπος που άλλαξε τον τρόπο που επενδύει ο Μπάφετ

banks

Λαγκάρντ: Η Ε.Ε. πρέπει να είναι ισχυρή ενόψει μιας πιθανής επιστροφής του Τραμπ

banks

Ένα στα τρία παιδιά κάτω των δύο ετών στη Γάζα αντιμετωπίζει οξύ υποσιτισμό

banks

Συνολικά 21.320 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στη Γάζα σε ισραηλινά χτυπήματα από τις 7 Οκτωβρίου

banks

Τατζικιστάν – κλιματική αλλαγή: Ο πρόεδρος της χώρας καλεί τους πολίτες να κάνουν προμήθειες σε τρόφιμα

banks

Η Μόσχα κατηγορεί το Κίεβο ότι βομβάρδισε δρόμο κοντά στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια

banks