29.7 C
Athens
September 28, 2024
Image default
WORLD

Τρία ακόμη πτώματα Ισραηλινών ανασύρθηκαν στο κιμπούτς Μπέερι

Τρία ακόμη πτώματα ανασύρθηκαν από το κιμπούτς Μπέερι, δήλωσαν αξιωματούχοι των IDF στους Times of Israel, ανεβάζοντας τον επαληθευμένο αριθμό των νεκρών από τη σφαγή της Χαμάς στην κοινότητα των 1.200 κατοίκων στους 110.

Πολλοί άλλοι μεταφέρθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας ως όμηροι, μεταξύ των οποίων και η 85χρονη Yaffa Adar, η οποία εθεάθη τελευταία φορά να απομακρύνεται με ένα καρότσι του γκολφ, περικυκλωμένη από ένοπλους τρομοκράτες.

Στεκόμενος σε έναν διάδρομο στη μέση του κιμπούτς το βράδυ της Τετάρτης, ο υποστράτηγος Itai Veruv μίλησε για τη μάχη κατά των τρομοκρατών.

“Άνθρωποι από το κιμπούτς, και κάποιοι που ήρθαν εδώ στο κιμπούτς, σε μεμονωμένες και μικρές ομάδες, προσφέρθηκαν εθελοντικά και οργάνωσαν δυνάμεις, ώρα με την ώρα, για να προσπαθήσουν να το καθαρίσουν”, δήλωσε ο Veruv.

“Χάσαμε πολλούς ανθρώπους εδώ, πολίτες του κιμπούτς και πολλές δυνάμεις ασφαλείας”, είπε.

Σε ένα διώροφο σπίτι, 40 πολίτες κρατούνταν όμηροι από περίπου 20 τρομοκράτες.

Το Μπέερι, ένα από τα πιο επιτυχημένα και εμβληματικά κιμπούτς του Ισραήλ, έχει γίνει σύμβολο της επίθεσης της Χαμάς στο Ισραήλ.

“Ακριβώς όπως το Άουσβιτς είναι το σύμβολο του Ολοκαυτώματος”, δήλωσε ο ταγματάρχης Doron Spielman, “το Μπέερι θα είναι το σύμβολο αυτού του πογκρόμ”.

“Βρήκαμε καταφύγια γεμάτα με νέους ανθρώπους που σπρώχτηκαν μέσα και τους σκότωσαν με χειροβομβίδες “, είπε ο  Veruv.

“Υπήρχαν εδώ βρέφη και νέοι άνθρωποι που ακρωτηριάστηκαν”, θυμήθηκε ο Spielman. “Κεφάλια, χέρια, άκρα που είχαν κοπεί. Άνθρωποι που ανοίγονταν σε φέτες και το μαχαίρι έμενε εκεί μπροστά στους γονείς τους”.

Τα σπίτια πυρπολήθηκαν με τις οικογένειες στριμωγμένες μέσα.

Ο Spielman είπε ότι θα χρειαστούν εβδομάδες μέχρι το Ισραήλ να μάθει πόσοι ακριβώς δολοφονήθηκαν εδώ. “Πρέπει να συναρμολογήσεις τα μέλη του σώματος”, εξήγησε. “Βρίσκεις άκρα, βρίσκεις πτώματα, είναι δύσκολο να ξέρεις”.

Το Ισραήλ έχει βρει μέχρι στιγμής 103 νεκρούς τρομοκράτες στο κιμπούτς, αλλά περισσότεροι βρίσκονται κάτω από τα συντρίμμια.

Related posts

Η Spotify αύξησε τους επί πληρωμή συνδρομητές στο β’ τρίμηνο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις

banks

Βρετανός Παραολυμπιονίκης θα γίνει ο πρώτος “παρααστροναύτης” στην ιστορία

banks

Ρουμανία: Αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 10%

banks

Αίγυπτος και ΗΠΑ συμφώνησαν για προσωρινή βοήθεια στη Γάζα μέσω Κερέμ Σαλόμ

banks

Γιόχαν Μπόργκσταμ: Χρονιά-ορόσημο το 2024 για τις σχέσεις Ελλάδας – Σουηδίας

banks

FBI: Η επίθεση της Χαμάς θα προξενήσει τη μεγαλύτερη τρομοκρατική απειλή στις ΗΠΑ από εποχής ISIS

banks