17.6 C
Athens
March 3, 2024
Image default
POLITICS

Χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις των αγροτών στην Ευρώπη το ΚΚΕ – «Έχουν το δίκιο με το μέρος τους»

Το ΚΚΕ «χαιρετίζει τις μεγαλειώδεις αγροτικές κινητοποιήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλη την Ευρώπη, από τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ισπανία, ως το Βέλγιο, τη Ρουμανία, την Πολωνία και τη χώρα μας, που αποδεικνύουν ότι κοινή ρίζα των προβλημάτων είναι η Κοινή Αγροτική Πολιτική και η στρατηγική «γκριζοπράσινης» μετάβασης της ΕΕ».

Όπως επισημαίνει ανακοίνωση του ΚΚΕ «οι κατευθύνσεις αυτές επιβάλουν περαιτέρω εμπόδια στις καλλιέργειες, την κτηνοτροφία και ανατροπές στις ενισχύσεις – επιδοτήσεις των βιοπαλαιστών αγροτών προς όφελος των καπιταλιστών και των επιχειρηματικών ομίλων και τελικά αποτελούν φαρμάκι για τους μικροπαραγωγούς και όχι φάρμακο, όπως προκλητικά ισχυρίζονται οι κυβερνήσεις και η ΕΕ, τα κτίρια της οποίας έχουν ζώσει τα τρακτέρ των αγωνιζόμενων αγροτών».

«Τον ιδρώτα των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων κλέβουν οι βιομήχανοι, οι μεγαλέμποροι και οι σουπερμαρκετάδες»

Ακολούθως το ΚΚΕ τονίζει ότι «είναι οι κατευθύνσεις τις οποίες ψήφισαν στο ευρωκοινοβούλιο οι ευρωβουλευτές όλων των κομμάτων, πλην του ΚΚΕ το οποίο, όχι μόνο τις καταψήφισε, αλλά έγκαιρα και με ευθύνη προειδοποίησε τον λαό για όσα βρίσκει μπροστά του σήμερα. Είναι η πολιτική που καταδικάζει τους αγροτοπαραγωγούς να πωλούν τα προϊόντα τους σε εξευτελιστικές τιμές, την ώρα που έχει εκτοξευθεί το κόστος παραγωγής σε πετρέλαιο, ρεύμα, αγροτοεφόδια, ενώ οι ίδιοι είναι εκτεθειμένοι, χωρίς ουσιαστικά αποζημιώσεις, απέναντι στις καταστροφικές πλημμύρες και τις ζημιές που προκαλούν οι διάφορες ασθένειες στις καλλιέργειες και τα ζώα».

Ακολούθως πρόσθεσε πως «τον ιδρώτα των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων κλέβουν οι βιομήχανοι, οι μεγαλέμποροι και οι σουπερμαρκετάδες, οι οποίοι θησαυρίζουν με την απογείωση των τιμών «από το χωράφι στο ράφι», φέρνοντας σε απόγνωση τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά που πλήττονται από την ακρίβεια που καλπάζει».

«Οι βιοπαλαιστές αγρότες έχουν το δίκιο με το μέρος τους»

«Αποκαλύπτεται πλέον το μέγα ψέμα όλων των κομμάτων του ευρωμονόδρομου»

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, «η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και οι κυβερνήσεις στις άλλες χώρες της ΕΕ, καταφεύγουν στις ίδιες άθλιες μεθοδεύσεις: Άγρια καταστολή, προκλητικές συκοφαντίες για δήθεν υποκινούμενες κινητοποιήσεις, αναμάσημα παλιών εξαγγελιών, προτάσεις-ψίχουλα οι οποίες απέχουν έτη φωτός από τα αιτήματα των αγωνιζόμενων αγροτών».

Τονίζει ότι «αποκαλύπτεται πλέον το μέγα ψέμα όλων των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, ότι η ΕΕ των 27 αγορών και η ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου τάχα θα διασφάλιζε το εισόδημα και την ευημερία για τους φτωχούς αγρότες, όπως και για τον λαό».

Καταληκτικά στην ανακοίνωση του ΚΚΕ υπογραμμίζεται πως «οι βιοπαλαιστές αγρότες έχουν το δίκιο με το μέρος τους. Γι’ αυτό τώρα χρειάζεται να δυναμώσει η αλληλεγγύη στον αγώνα τους για άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων τους: Για την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος, 100% αποζημιώσεις για τις ζημιές, μείωση του κόστους παραγωγής, αφορολόγητο πετρέλαιο, κατώτατες εγγυημένες τιμές».

Related posts

Μητσοτάκης : Σπάσαμε το φράγμα των 2.500.000 εμβολιασμών

banks

Κασσελάκης: Ελπίζω να μην υπάρξουν άλλοι που θα μιμηθούν το παράδειγμα της «Ομπρέλας» – Τι είπε για το ΠΑΣΟΚ

banks

Επίτιμο μέλος του «Μουσείου Μίκη Θεοδωράκη Ζάτουνας» ο Δημήτρης Κουτσούμπας

banks

Κοροναϊός – Γιατί δεν θα πραγματοποιηθεί η ενημέρωση

banks

Ζαχαράκη: Η αποκάλυψη για την περιπέτειά της με τον κοροναϊό

banks

Αυγέρη στον Π. Μαρινάκη: Το μόνο που μπορεί να εγγυηθεί ο Μητσοτάκης είναι αλλεπάλληλες κρίσεις

banks