17.8 C
Athens
May 17, 2024
Image default
MARKETS

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές- Περιμένοντας τον πληθωρισμό

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές- Περιμένοντας τον πληθωρισμό

Μεικτά πρόσημα καταγράφουν οι κυριότεροι δείκτες στα χρηματιστήρια της Ευρώπης στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Πέμπτης (1/2), με τους επενδυτές να αναμένουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της ευρωζώνης, καθώς και την απόφαση της Τράπεζας της Αγγλίας για τα επιτόκια.

Οι τραπεζικές μετοχές και αυτές της εξόρυξης χάνουν περίπου 1,6%.

Οι μετοχές της BNP Paribas υποχωρούν, αφού η γαλλική τράπεζα ανέφερε μείωση πωλήσεων σε τριμηνιαία βάση και απώθησε τον στόχο κέρδους. Είναι η μεγαλύτερη μονοήμερη απώλεια από τον Μάρτιο του περασμένου έτους και η διαπραγμάτευση των μετοχών σταμάτησε για λίγο, σύμφωνα με το Reuters.

Αντίθετα, η Deutsche Bank ανέφερε καθαρά κέρδη τέταρτου τριμήνου 1,3 δισ. ευρώ, πολύ πάνω από τις προσδοκίες.

Το ποσό κατέγραψε πτώση σχεδόν 30% σε σχέση με το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, αλλά ήταν σημαντικά υψηλότερο από τα 785,61 εκατ. ευρώ που ανέμεναν οι αναλυτές.

Η τράπεζα ανακοίνωσε επίσης σχέδια για αύξηση των εξαγορών μετοχών και των μερισμάτων κατά 50%, επιστρέφοντας 1,6 δισ. ευρώ στους μετόχους.

Οι επενδυτές αναμένουν και την τελευταία απόφαση νομισματικής πολιτικής από την Τράπεζα της Αγγλίας την Πέμπτη. Η κεντρική τράπεζα αναμένεται ευρέως να διατηρήσει τα επιτόκια σταθερά στο 5,25%, αλλά οι παρατηρητές της αγοράς θα παρακολουθούν στενά τα μοτίβα ψηφοφορίας, τις προβλέψεις και τη γλώσσα για υποδείξεις σχετικά με μελλοντικές μειώσεις επιτοκίων.

Τα προκαταρκτικά στοιχεία για τον πληθωρισμό για την ευρωζώνη τον Ιανουάριο θα ανακοινωθούν επίσης την Πέμπτη, με τις αγορές να περιμένουν να δουν πώς οι τιμές θα επηρεάσουν την πορεία μείωσης των επιτοκίων.

Αργά την Τετάρτη, η Federal Reserve έδειξε ότι ήταν απίθανο να μειώσει τα επιτόκια τον Μάρτιο. Ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα πιθανότατα δεν θα αισθάνεται αρκετά άνετα με την πορεία του πληθωρισμού μέχρι την επόμενη συνεδρίασή της τον Μάρτιο για να μειώσει τα επιτόκια.

Στο πλαίσιο αυτό, στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Πέμπτης, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί 0,11% στις 485,14 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX κινείται πτωτικά 0,35% στις 16.845,50 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 χάνει 0,72% στις 7.601,82 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 πέφτει 0,07% στις 7.661,47 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB καταγράφει πτώση 0,01% στις 30.623 μονάδες, ενώ στην Ιβηρική ο ισπανικός IBEX 35 ενισχύεται 0,31% στις 10.109,27 μονάδες, με τον πορτογαλικό PSI 20 να κερδίζει 0,29% στις 6.341,32 μονάδες.

#DAX_30 #Stoxx_Europe_600 #ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ

Related posts

Απώλειες στις ασιατικές αγορές μετά τα απογοητευτικά κινεζικά μάκρο

banks

Στη δίνη των ομολόγων και του Μεσανατολικού η Wall Street

banks

Σε ελεύθερη πτώση τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια- «Βυθίστηκαν» 7% οι τράπεζες

banks

Ευρωαγορές: Υψηλό δύο ετών «χτύπησε» ο Stoxx 600

banks

Πτώση στις ευρωαγορές μετά τις τελευταίες ανακοινώσεις αποτελεσμάτων

banks

Διατηρείται το θετικό μομέντουμ στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

banks