27.4 C
Athens
September 8, 2024
Image default
MARKETS

Άνοδος στην Wall Street μετά τα θετικά αποτελέσματα της BofA

Άνοδος στην Wall Street μετά τα θετικά αποτελέσματα της BofA

Οι μετοχές της Wall Street σημειώνουν άνοδο την Τρίτη (16/7), καθώς οι επενδυτές βρίσκουν λόγους για να είναι αισιόδοξοι στα τελευταία στοιχεία για το λιανικό εμπόριο και στα ισχυρότερα από τα αναμενόμενα οικονομικά αποτελέσματα της Bank of America.

Στο ταμπλό αυτή την ώρα, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,59% φτάνοντας τις 40,447.34 μονάδες, ο S&P 500 κινείται ανοδικά σε ποσοστό 0,39% στις 5,650.77 μονάδες και ο Nasdaq κερδίζει 0,44% στις 18,539.41 μονάδες.

Την ίδια ώρα, η μετοχή της Bank of America ενισχύεται γύρω στο 2%. Από την άλλη πλευρά, η μετοχή της Morgan Stanley υποχωρεί περισσότερο από 2%, παρά το γεγονός ότι και εκείνης τα αποτελέσματα ξεπέρασαν τις προσδοκίες.

Τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις ήταν επίσης καλύτερα από το αναμενόμενο, γεγονός που θα μπορούσε να μειώσει τις ανησυχίες ότι η καταναλωτική δύναμη «υποχωρεί». Οι πωλήσεις του Ιουνίου παρέμειναν αμετάβλητες, ενώ οι οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Dow Jones προέβλεψαν πτώση 0,4%. Εξαιρουμένων των αυτοκινήτων, οι πωλήσεις αυξήθηκαν 0,4%, ένα μεγαλύτερο κέρδος από την πρόβλεψη για 0,1%.

Τα στοιχεία αυτά «θα πρέπει να είναι θετικά για τις αγορές», δήλωσε ο Quincy Krosby, επικεφαλής παγκόσμιος στρατηγικός αναλυτής της LPL Financial. «Οι επενδυτές προτιμούν η έναρξη ενός κύκλου χαλάρωσης της Fed να ξεκινήσει με ένα σταθερό οικονομικό υπόβαθρο».

Ταυτόχρονα, στην αγορά ομολόγων η απόδοση του 10ετούς κινείται καθοδικά στο 4,201%, ενώ του του 2ετούς ανοδικά στο 4,463%.

Υπενθυμίζεται ότι, οι κινήσεις αυτές ακολουθούν την χθεσινή (15/7) νικηφόρα ημέρα στη Wall Street που έσπρωξε τον Dow σε υψηλά όλων των εποχών. Οι επενδυτές στοιχημάτισαν ότι η αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ θα αποτελούσε ευνοϊκό παράγοντα για τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο πρόεδρο και το κόμμα του στις εκλογές του Νοεμβρίου. Μια νίκη του GOP (Ρεπουμπλικανικό Κόμμα) στις κάλπες θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για ευνοϊκές φορολογικές και δημοσιονομικές πολιτικές για τους επενδυτές.

#ΗΠΑ #μετοχές #δείκτες #Bank_of_America

Related posts

Απώλειες στις ασιατικές αγορές με το βλέμμα στην Ιαπωνία

banks

Σε χαμηλό δύο μηνών τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

banks

Ήπιες μεταβολές στις ασιατικές αγορές

banks

Συγκρατημένες απώλειες στις ευρωαγορές

banks

Επεκτείνεται το κερδοφόρο σερί στη Wall Street

banks

Κέρδη στη Wall Street με το βλέμμα στη Fed

banks