32 C
Athens
June 30, 2024
Image default
MARKETS

Άνοδος στις ευρωαγορές μετά την ανακοίνωση του ΔΤΚ στις ΗΠΑ

Άνοδος στις ευρωαγορές μετά την ανακοίνωση του ΔΤΚ στις ΗΠΑ

Κέρδη κατέγραψαν την Τετάρτη (12/6) τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά την ανακοίνωση του αμερικανικού ΔΤΚ, ο οποίος, τον Μάιο, κινήθηκε ελαφρώς χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις, ενώ στο μεταξύ, αναμένεται η τελευταία απόφαση της Fed για τη νομισματική πολιτική.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 1,16% στις 523,26 μονάδες, ενισχύοντας περαιτέρω τα κέρδη του μετά την ανακοίνωση του ΔΤΚ στις ΗΠΑ. Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έκλεισαν, σε μεγάλο βαθμό, σε θετικό έδαφος, με τις μετοχές τεχνολογίας να οδηγούν τα κέρδη, κλείνοντας 2,4% υψηλότερα. Η αυτοκινητοβιομηχανία σημείωσε οριακή άνοδο.

Όσον αφορά τους μεγάλους ευρωπαϊκούς δείκτες, ο γερμανικός DAX ενισχύθηκε κατά 1,49% στις 18.644,27 μονάδες, ο βρετανικός FTSE 100 κέρδισε 0,83% στις 8.215,48 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 κατέγραψε άνοδο 0,97% στις 7.864,70 μονάδες. Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB έκλεισε 1,43% υψηλότερα, στις 34.358,83 μονάδες, ο ισπανικός IBEX 35 σημείωσε άνοδο 0,63% στις 11.245,40 μονάδες και ο πορτογαλικός PSI ενισχύθηκε κατά 0,40% στις 6.661,42 μονάδες.

Τα στοιχεία από το Ηνωμένο Βασίλειο, που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη, έδειξαν ότι η οικονομική ανάπτυξη της χώρας ήταν αμετάβλητη τον Απρίλιο, καθώς οι κατασκευές μειώθηκαν για τρίτο συνεχόμενο μήνα. Η μηνιαία μέτρηση του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος ήταν σύμφωνη με τις προσδοκίες, αλλά χαμηλότερη από την άνοδο του Μαρτίου (0,4%).

Στις ΗΠΑ, ο δείκτης τιμών καταναλωτή κινήθηκε 3,3% υψηλότερα σε ετήσια βάση, έναντι των προσδοκιών των οικονομολόγων για μηνιαία αύξηση 0,1% και ετήσιο ρυθμό 3,4%.

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται να διατηρήσει το επιτόκιο δανεισμού σε ένα εύρος μεταξύ 5,25% και 5,5%. Η αγορά, σήμερα, αναμένει τις νέες οικονομικές προβλέψεις της Fed, γνωστές ως «dot plot», οι οποίες θα μπορούσαν να αποσαφηνίσουν την πορεία της πολιτικής της. Οι ανησυχίες των επενδυτών είναι αυξημένες, καθώς η πρόσφατη έκθεση για την απασχόληση και ο επίμονος πληθωρισμός υποστηρίζουν ένα περιβάλλον διατήρησης υψηλότερων επιτοκίων για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

#ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ #ευρωπαϊκά_χρηματιστήρια_ #Άνοδος #κέρδη

Related posts

Πτωτικά οι ευρωαγορές που περιμένουν τον πληθωρισμό των ΗΠΑ

banks

Συνεχίστηκε το sell-off στις ασιατικές αγορές-Πιέσεις από μάκρο και… ΗΠΑ

banks

Wall Street: Με ήπιες πτωτικές τάσεις ξεκίνησε η συνεδρίαση

banks

S&P 500 και Nasdaq επέστρεψαν στα κέρδη-Επιφυλακτικοί οι επενδυτές

banks

Κέρδη στις ευρωαγορές παρά τις τεχνολογικές πιέσεις

banks

«Στο κόκκινο» η Wall Street υπό τον φόβο της ύφεσης

banks