27.1 C
Athens
June 26, 2024
Image default
POLITICS

Έφυγε από τη ζωή ο πατέρας του Αλέξη Χαρίτση

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών ο Βύρωνας Χαρίτσης, πατέρας του προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Αριστεράς Αλέξη Χαρίτση.

Ο Βύρωνας Χαρίτσης έδινε σκληρή μάχη με τον καρκίνο και πέθανε χθες Τετάρτη βράδυ. Σημειώνεται ότι ο Αλέξης Χαρίτσης ακύρωσε όλες τις σημερινές προεκλογικές δραστηριότητές του, που περιελάμβαναν πολιτική ομιλία στην Πάτρα.

Ποιος ήταν ο Βύρωνας Χαρίτσης

«Ο Βύρωνας Χαρίτσης διήνυσε την πορεία της ζωής του με ήθος, ευπρέπεια και εντιμότητα. Άνθρωπος καλλιεργημένος και ευγενής, εργάστηκε με επιτυχία ως πολιτικός μηχανικός. Παντρεύτηκε την Ελένη Τσαπραλή και έκαναν δύο παιδιά, τον Αλέξη και τον Βασίλη», σημειώνει η Νέα Αριστερά.

Ακολούθως προσθέτει πως «με την Αριστερά συναντήθηκε στα νεανικά χρόνια του, διαμορφώνοντας έναν πολιτικό δεσμό που νοηματοδότησε τη ζωή του. Από τη Δημοκρατική Άμυνα πέρασε στο ΠΑΣΟΚ και από εκεί στη Σοσιαλιστική Πορεία με τον Νίκο Κωνσταντόπουλο. Αργότερα εντάχθηκε στον Συνασπισμό. Τα τελευταία χρόνια δεν ήταν ενταγμένος σε κάποιον κομματικό οργανισμό, αλλά παρέμενε ενεργός αριστερός πολίτης».

Καταληκτικά τονίζει ότι «η Νέα Αριστερά αποχαιρετά με σεβασμό και συγκίνηση τον Βύρωνα Χαρίτση κι εκφράζει τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια και τους αγαπημένους του. Στεκόμαστε με αγάπη στο πλευρό του συντρόφου Αλέξη που όλο αυτό το διάστημα οδήγησε άψογα την προεκλογική μάχη σε μια τρομακτικά δύσκολη προσωπική στιγμή για τον ίδιο».

Related posts

«To υψηλό τίμημα για την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ δικαιώνει την κυβέρνηση» – Τι δήλωσαν Σκρέκας, Χατζηδάκης και Πατέλης

banks

Αντλούν νερό από τον Αλμυρό ποταμό

banks

Ντόρα Βυζοβίτου: «Τα προβλήματα τα λύνουν όσοι δίνουν το παρών»

banks

Μητσοτάκης από Economist: Ο Ερντογάν είναι στη λάθος πλευρά της Ιστορίας

banks1

Ανδρουλάκης: Επιστολή-επικοινωνιακό σωσίβιο στην Φον Ντερ Λάιεν και ομολογία της αποτυχίας Μητσοτάκη

banks1

Πρόεδρος της Σλοβενίας – Τα σύνορα στα Βαλκάνια δεν μπορούν να αλλάξουν ειρηνικά

banks