29.8 C
Athens
June 21, 2024
Image default
POLITICS

Αλέξης Χαρίτσης: «Γελοίο» το αίτημα για επιστροφή των εδρών της ΝΕΑΡ στον ΣΥΡΙΖΑ

«Φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό έβαλε η 9η Ιούνη και στην κεντροαριστερά. Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών για τις λεγόμενες προοδευτικές δυνάμεις της χώρας ήταν αρνητικό αλλά ερμηνεύτηκε με διαφορετικό τρόπο από τα πολιτικά κόμματα.

Η Νέα Αριστερά δεν θα εκπροσωπηθεί στο ευρωκοινοβούλιο αφού δεν κατάφερε να εκλέξει ευρωβουλευτή συγκεντρώνοντας 2,45% και λαμβάνοντας 97.500 ψήφους.

Ο Αλέξης Χαρίτσης, επιχειρώντας μια αποτίμηση της εκλογικής αναμέτρησης στάθηκε στα «δύσκολα» και τα γελοία.

Δείκτης συνολικής αποτυχίας για τον Αλέξη Χαρίτση το ποσοστό της αποχής

«Το αποτέλεσμα της Νέας Αριστεράς είναι αρνητικό. Οφείλουμε να το παραδεχτούμε και να συζητήσουμε με ειλικρίνεια για αυτό, χωρίς εύκολες δικαιολογίες» αναφέρει αρχικά επισημαίνοντας πως «η ανάγκη για μία μαχητική και ανοιχτόμυαλη Αριστερά παραμένει. Σε αυτό τον δρόμο θα συνεχίσουμε, πρώτα από όλα γιατί έχουμε την ευθύνη να κάνουμε αυτό που πιστεύουμε».

Στην ανάλυσή του κάνει αναφορά στο τρομακτικό ποσοστό αποχής που «είναι ένας δείκτης συνολικής αποτυχίας» ενώ για την άνοδο των άκρων σημειώνει πως «βρεθήκαμε να συζητάμε ανοησίες (…) και «η εικόνα του πολιτικού συστήματος μόνο την ακροδεξιά θα μπορούσε να ευνοήσει».

Όσον αφορά συνολικά το χώρο της Αριστεράς αναφέρει πως «είναι σε κρίση» διαπιστώνοντας «πολιτικό κενό» που «μόνο με αριστερές πολιτικές θέσεις, χωρίς μέσους όρους και την λογική να είναι όλοι χαρούμενοι» μπορεί να καλυφθεί.

Δεν επιστρέφει τις έδρες και… συνεχίζει

Ο Αλέξης Χαρίτσης χαρακτηρίζει «γελοίο» το γεγονός πως «από χθες το κόμμα Κασσελάκη έχει αναζωπυρώσει τις επιθέσεις λάσπης προς την Νέα Αριστερά, με αίτημα να »επιστραφούν οι έδρες»» και κρίνει πως «το συγκεκριμένο επιχείρημα είναι βαθιά υποκριτικό».

Εξηγεί πως «ο ΣΥΡΙΖΑ σε όλη του την διαδρομή είχε υποδεχτεί αρκετά μέλη του Κοινοβουλίου που είχαν εκλεγεί με άλλες κοινοβουλευτικές ομάδες. Η συμφωνία των Πρεσπών δεν θα είχε ψηφιστεί αν δεν είχαν υπάρξει τέτοιες μετακινήσεις. Είναι βαθιά υποκριτικό όταν έχεις δεχτεί ότι υπάρχει η δυνατότητα μετακίνησης μελών του Κοινοβουλίου λόγω διαφωνιών, να θεωρείς ότι αυτό θα αφορά πάντα άλλες κοινοβουλευτικές ομάδες και πότε την δική σου».

Και συμπληρώνει: «Αν το κόμμα Κασσελάκη επιθυμεί να στηρίζει την κούρσα εξοπλισμών και τα F35, την στιγμή που καταρρέουν τα νοσοκομεία, μπορεί να το κάνει χώρις τις δικές μας ψήφους. Αν επιθυμεί να ανταγωνίζεται την κυβέρνηση Μητσοτάκη σε φοροελαφρύνσεις στο πιο πλούσιο 1% ή να ψηφίζει τροπολογίες δωράκι στον Λαυρεντιάδη, μπορεί να το κάνει χώρις τις δικές μας ψήφους. Αν επιθυμεί να στηρίζει την πολεμική εμπλοκή της χώρας σε επιχειρήσεις όπως στην Ερυθρά Θάλασσα, μπορεί να το κάνει χωρίς τις δικές μας ψήφους».

Επιστρέφοντας «στα σοβαρά» σημειώνει πως «το πολιτικό κενό είναι εδώ, δεν θα περιμένει όμως για πολύ ακόμα. Αν δεν το καλύψει η Αριστερά θα το καλύψει η άκρα δεξιά» και έδωσε την υπόσχεση ότι «θα εργαστούμε για την υπέρβαση της, γιατί η κοινωνία χρειάζεται μια Αριστερά που θα μπαίνει στην μάχη και θα βελτιώνει τις συνθήκες σε αυτή τη ζωή και όχι σε κάποιο απροσδιόριστο μέλλον», δίνοντας το σύνθημα: «Συνεχίζουμε!».

Related posts

Ο Αλκιβιάδης Στεφανής υπηρεσιακός υπουργός Εθνικής Αμυνας

banks1

Εκλογές στην Τουρκία: «Ο Ερντογάν θα συνεχίσει την πολιτική που ασκεί» λέει ο στρατηγός Φραγκούλης

banks1

Η ΝΔ διατηρεί παθογένειες και δημιουργεί προβλήματα στο ΕΣΥ, λέει ο Ανδρουλάκης

banks1

Μονή Πετράκη: Επικοινωνία Μητσοτάκη – Ιερώνυμου μετά την επίθεση με βιτριόλι

banks

Απόπειρα εξαπάτησης προμηθευτών στο Δήμο Χαλκιδόνος

banks1

EUMED 9 – Η Μεσόγειος απειλείται από την κλιματική αλλαγή – Να αξιοποιήσουμε τις ΑΠΕ το μήνυμα Σασόλι

banks