22.8 C
Athens
September 28, 2024
Image default
MARKETS

«Ανάχωμα» στα ρεκόρ του S&P 500 και του Nasdaq

«Ανάχωμα» στα ρεκόρ του S&P 500 και του Nasdaq

Πτωτικό ξεκίνημα έκαναν σήμερα (14/6) οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές να βάζουν «φρένο» στο ράλι του S&P 500 και του Nasdaq, που τους έχει οδηγήσει σε ιστορικά υψηλά επίπεδα. Παράλληλα, οι traders σταθμίζουν τις προβλέψεις της Federal Reserve για την αμερικανική οικονομία και τα επιτόκια.

Στην έναρξη της συνεδρίασης της Παρασκευής, ο Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,39% στις 38.496,80 μονάδες, ο S&P 500 κινείται πτωτικά κατά 0,30% στις 5.417,55 μονάδες και ο Nasdaq χάνει 0,20% στις 17.631,56 μονάδες.

Πάντως, οι ελπίδες για συνέχιση της μείωσης του πληθωρισμού στις ΗΠΑ ενισχύουν σημαντικά τους δείκτες της Wall Street αυτή την εβδομάδα. Ο S&P 500 και ο Nasdaq Composite βρίσκονται σε ρότα για να κλείσουν την εβδομάδα υψηλότερα κατά 1,3% και 2,7%, αντίστοιχα. Και οι δύο δείκτες σημείωσαν ιστορικά υψηλά τις τελευταίες πέντε ημέρες.

Η Wall Street προέρχεται από μια συνεδρίαση κερδών, που είχε ως αποτέλεσμα ο S&P 500 να καταγράψει το τέταρτο διαδοχικό ρεκόρ του. Ο τεχνολογικός Nasdaq ολοκλήρωσε επίσης τη συνεδρίαση σε νέες κορυφές.

#WALL_STREET_ΗΠΑ

Related posts

Στάση αναμονής στη Wall Street ενόψει Fed

banks

Στο «κόκκινο» παραμένει η Wall Street

banks

Σε τροχιά ανάκαμψης τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

banks

Πτωτικές τάσεις στις ευρωαγορές, «χωνεύοντας» Fed και πληθωρισμό

banks

Bloomberg: Πόσο επηρεάζονται οι ευρωπαϊκές εταιρείες από τις ΗΠΑ

banks

«Κοκκίνισαν» οι ευρωαγορές, αλλά διατηρήθηκε η ισχυρή εβδομαδιαία άνοδος

banks