18.3 C
Athens
May 10, 2024
Image default
MARKETS

Στο «κόκκινο» παραμένει η Wall Street

Στο «κόκκινο» παραμένει η Wall Street

Απώλειες για δεύτερη διαδοχική μέρα καταγράφουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στα στοιχεία για τον πληθωρισμό που ανακοινώνονται εντός της εβδομάδας. Από τα εν λόγω στοιχεία πρόκειται να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα σχετικά με τη νομισματική πολιτική που θα ακολουθήσει η Federal Reserve.

Στο ξεκίνημα της συνεδρίασης της Δευτέρας (11/3), ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,49% στις 38.531,71 μονάδες, ο S&P 500 χάνει 0,38% στις 5.104,25 μονάδες και ο Nasdaq κινείται πτωτικά κατά 0,22% στις 16.049,99 μονάδες.

Και οι τρεις μεγάλοι χρηματιστηριακοί δείκτες των ΗΠΑ έκλεισαν την εβδομάδα χαμηλότερα -με τον S&P 500 και τον Nasdaq να προέρχονται από ιστορικά υψηλά- καθώς οι μετοχές, που μέχρι πρότινος «πετούσαν», στη συνέχεια υποχώρησαν απότομα. Νέες ισχυρές απώλειες για την Nvidia, η οποία προέρχεται από «βουτιά» 5,5%.

Στα επενδυτικά «ραντάρ» βρέθηκε μία έκθεση για την αμερικανική αγορά εργασίας, η οποία έδειξε ότι δημιουργήθηκαν περισσότερες νέες θέσεις από το αναμενόμενο, ενώ το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε απροσδόκητα. Η έκθεση αυτή ενίσχυσε τα στοιχήματα για έναρξη των μειώσεων επιτοκίων από τη Fed τον Ιούνιο και οδήγησε ορισμένους traders να στοιχηματίσουν σε μείωση των επιτοκίων ακόμη και τον Μάιο.

Τα στοιχεία του Φεβρουαρίου, συμπεριλαμβανομένων των τιμών καταναλωτή (CPI), που ανακοινώνονται αυτή την εβδομάδα θα δώσουν περισσότερες ενδείξεις σχετικά με το εάν ο πληθωρισμός έχει υποχωρήσει αρκετά προκειμένου οι αξιωματούχοι της Fed να μειώσουν το κόστος δανεισμού τους επόμενους μήνες.

#WALL_STREET_ΗΠΑ #πληθωρισμός #FEDERAL_RESERVE #Nvidia #CPI

Related posts

Νέο ρεκόρ για τον S&P500 με οδηγό τη Meta

banks

Θετικό παραμένει το outlook για τις μετοχές της τεχνητής νοημοσύνης

banks

Έχασαν τη δυναμική τους οι ευρωαγορές- Κλείσιμο με μικρές απώλειες

banks

Wall Street: Κέρδη μετά τη χειρότερη εβδομάδα εντός του 2023

banks

Απώλειες σε Ιαπωνία και Αυστραλία- Βλέμματα σε Fed και γιεν

banks

Συνεχίζουν το ανοδικό τους ράλι στο άνοιγμα οι ευρωαγορές

banks