24.4 C
Athens
September 29, 2024
Image default
MARKETS

Αναζήτηση κατεύθυνσης στη Wall Street εν αναμονή του πληθωρισμού

Αναζήτηση κατεύθυνσης στη Wall Street εν αναμονή του πληθωρισμού

Με μικτά πρόσημα ξεκίνησε την εβδομάδα η Wall Street, μετά την αργία της Δευτέρας, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό, που θα τους προσφέρουν μια καλύτερη εικόνα για τις προοπτικές της αγοράς.

Ο βιομηχανικός Dow Jones υποχωρεί κατά 0,35% στις 38.931,98 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 διολισθαίνει ελαφρώς, κατά 0,09% στις 5.300,13 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,15% στις 16.945,86 μονάδες. Σε επίπεδο μήνα, ο Dow Jones έχει κερδίσει 3,3%, έχοντας μάλιστα ξεπεράσει για πρώτη φορά τις 40.000 μονάδες. Ο S&P 500 έχει ενισχυθεί κατά 5,3%, ενώ ο Nasdaq έχει κάνει άλμα περίπου 8%, επιτυγχάνοντας, την περασμένη εβδομάδα, και νέο υψηλό ρεκόρ.

Η μετοχή της Nvidia σημειώνει άνοδο 4,50%, ενισχύοντας τα κέρδη της προηγούμενης εβδομάδας.

Η Wall Street είναι σε καλό δρόμο για να κλείσει δυναμικά τον Μάιο. Τα ηπιότερα στοιχεία για τον πληθωρισμό που ανακοινώθηκαν νωρίτερα αυτόν το μήνα και οι τριμηνιαίες εκθέσεις αποτελεσμάτων που έδειξαν καλύτερα από τα αναμενόμενα κέρδη βελτίωσαν το κλίμα, με την πορεία του πληθωρισμού να υποδηλώνει ότι οι μειώσεις των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ θα μπορούσαν να έρθουν νωρίτερα.

Ωστόσο, τα πρόσφατα οικονομικά στοιχεία, τα οποία ήταν ισχυρά, και οι ανανεωμένες ανησυχίες για μια πιθανή υποχώρηση των καταναλωτικών δαπανών περιορίζουν τις προοπτικές των επιτοκίων.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Μινεάπολης Νιλ Κασκάρι δήλωσε ότι θέλει να δει «πολλούς ακόμη μήνες» δεδομένων που να υποδεικνύουν χαλάρωση του πληθωρισμού, προτού μιλήσει για μείωση των επιτοκίων. Είπε, επίσης, ότι δεν θα απέκλειε μια αύξηση των επιτοκίων, εάν οι πιέσεις των τιμών αυξηθούν και πάλι.

Όσον αφορά τα στοιχεία που ανακοινώνονται κατά την τρέχουσα εβδομάδα, οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη την Τρίτη και την έκθεση για το προσωπικό εισόδημα και τις δαπάνες του Απριλίου, η οποία περιλαμβάνει και τον δείκτη πληθωρισμού PCE, την Παρασκευή.

#Wall_Street #nyse #μικτά_πρόσημα

Related posts

Συνεχίζεται το ράλι στη Wall Street – 7η εβδομάδα κερδών

banks

BofA: Οι επενδυτές «ξεφορτώνονται» μετοχές και μετρητά-Στο επίκεντρο τα επιτόκια

banks

Ισχυρή άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με τραπεζικό boost

banks

Ανοδικά η Wall Street με το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα

banks

Ξανά στα κόκκινα η Wall Street μετά τη χθεσινή άνοδο

banks

Κέρδη στις ευρωαγορές – Αισιοδοξία για τις κινήσεις της ΕΚΤ

banks