23 C
Athens
May 22, 2024
Image default
MARKETS

Ανοδικά η Wall Street με το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα

Ανοδικά η Wall Street με το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα

Κέρδη σημειώνουν στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Δευτέρας (7/8) οι κυριότεροι δείκτες στη Wall Street, με τα εταιρικά κέρδη να βρίσκονται στο επίκεντρο των επενδυτών.

Πιο συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός Dow Jones κερδίζει 0,70% και διαμορφώνεται στις 35.310,69 μονάδες, ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,38% στις 4.495,38 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq κινείται πτωτικά 0,04% στις 13.904,25 μονάδες. 

Στο μεταξύ, «σήμα» για μείωση των επιτοκίων το 2024 ή ακόμα και το 2025, αν συνεχίσει να υποχωρεί ο πληθωρισμός, έστειλε ο διοικητής της Fed της Νέας Υόρκης, Τζον Γουίλιαμς.

Σε συνέντευξη που έδωσε στους New York Times ο Γουίλιαμς δήλωσε ότι «η νομισματική πολιτική βρίσκεται σε καλό σημείο», ενώ συνέχισε τονίζοντας: «Το αν θα πρέπει να κάνουμε προσαρμογές σε επίπεδο μέγιστου ύψους επιτοκίων, αλλά και για το πόσο καιρό πρέπει να διατηρήσουμε περιοριστική στάση, αυτό θα εξαρτηθεί από τα δεδομένα».

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούλιο η Fed πρόσθεσε στα επιτόκια της ακόμα 25 μονάδες βάσης (0,25%) αυξάνοντας το κόστος δανεισμού στο εύρος του 5,25% με 5,5% – το υψηλότερο επίπεδο από το 2021.

Στα επιχειρηματικά νέα της ημέρας, η Berkshire Hathaway σημείωσε άνοδο πάνω από 1%, μετά την ικανοποίηση των επενδυτών από τα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου.

Η Boeing οδήγησε τον Dow υψηλότερα με κέρδος άνω του 2%, ενώ η Nvidia, μια μετοχή τεχνητής νοημοσύνης που παρακολουθείται στενά, σημείωσε άνοδο περίπου 1% μετά τη διολίσθηση άνω του 4% την περασμένη εβδομάδα.

Αργότερα μέσα στην εβδομάδα, οι επενδυτές θα στραφούν στη δημοσίευση των στοιχείων του δείκτη τιμών καταναλωτή και παραγωγού για τον μήνα Ιούλιο.

«Για τη Fed, αυτή η έκθεση πρέπει να είναι μια ανακούφιση, αλλά πιθανότατα δεν γέρνει τη ζυγαριά με τον ένα ή τον άλλο τρόπο», δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της PIMCO, Tiffany Wilding, μετά την έκθεση για τις θέσεις εργασίας την Παρασκευή. Τα στοιχεία αυτής της εβδομάδας «μπορεί να είναι πιο πειστικά και να ωθήσουν τη Fed να είναι υπομονετική και να παρακολουθεί πώς εξελίσσεται η οικονομία για μια άλλη συνεδρίαση».

  • Wall Street
  • δείκτες
  • ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

    Related posts

    «Μουδιασμένη» αντίδραση στις ευρωαγορές μετά τις ανακοινώσεις της ΕΚΤ

    banks

    Υποχωρεί η Wall Street, ράλι για χρυσό και treasuries

    banks

    Πρόσω ολοταχώς για εβδομαδιαία άνοδο η Wall Street

    banks

    Νευρικότητα στη Wall Street- Συνεχίζει πτωτικά ο Nasdaq

    banks

    JP Morgan: Οι μετοχές θα δεχθούν πίεση το β΄ εξάμηνο

    banks

    Θετικό πρόσημο για τη Wall Street μετά το τριήμερο απωλειών

    banks