24.9 C
Athens
September 16, 2024
Image default
MARKETS

Ανακάμπτει η Wall Street – «Καύσιμο» τα νέα στοιχεία

Ανακάμπτει η Wall Street - «Καύσιμο» τα νέα στοιχεία

Ανοδικά ξεκίνησε η συνεδρίαση της Παρασκευής (26/7) για τους βασικούς δείκτες της Wall Street, με τον Nasdaq να παίρνει το προβάδισμα καθώς οι περισσότερες τεχνολογικές μετοχές ανακάμπτουν. Ώθηση παρέχουν τα νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, με τα στοιχήματα για μείωση των επιτοκίων να βρίσκονται στο επίκεντρο.

Οι μετοχές σημειώνουν άνοδο σήμερα, αν και οι δείκτες κατευθύνονται προς εβδομαδιαίες απώλειες. Ο Dow Jones ενισχύεται κατά περίπου 500 μονάδες ή 1,26% και διαπραγματεύεται στις 40.437,96 μονάδες. Ο S&P 500 κινείται ανοδικά κατά 0,88% στις 5.446,93 μονάδες και ο Nasdaq κερδίζει 0,79% στις 17.318,19 μονάδες.

Οι επενδυτές αξιολογούν τα νέα δεδομένα για τον δείκτη τιμών των προσωπικών καταναλωτικών δαπανών (PCE) του Ιουνίου, ένα στοιχείο του πληθωρισμού που προτιμάται από τους αξιωματούχους της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ. Σε μηνιαία βάση, ο PCE αυξήθηκε κατά 0,1% και κατά 2,5% σε σχέση με ένα χρόνο πριν. Αυτό ήταν σύμφωνο με τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones.

Σε επίπεδο εβδομάδας, ο S&P 500 υποχωρεί κατά 1,3%, ενώ ο Nasdaq χάνει 2,4%. Ο Dow κινείται πτωτικά κατά περίπου 0,2% μέχρι σήμερα. Αυτές οι μειώσεις έρχονται καθώς οι επενδυτές φαινόταν να αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου rotation σε μικρές κεφαλαιοποιήσεις και πιο κυκλικούς τομείς της αγοράς.

#WALL_STREET_ΗΠΑ

Related posts

Wall Street: Συγκρατημένη άνοδος μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό

banks

Οι σανίδες σωτηρίας στις τράπεζες ανεβάζουν τις ευρωαγορές

banks

Στο «κόκκινο» παραμένουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

banks

Ο πληθωρισμός «θολώνει» το τοπίο στη Wall Street

banks

Κέρδη στις ασιατικές αγορές: Στο επίκεντρο η διαμάχη Κίνας-Δύσης

banks

Έντονη μεταβλητότητα στη Wall Street μετά το «γκάζι» του πληθωρισμού

banks