29.2 C
Athens
July 3, 2024
Image default
MARKETS

Ανοδικό κλείσιμο στις ευρωαγορές στον απόηχο των γαλλικών εκλογών

Ανοδικό κλείσιμο στις ευρωαγορές στον απόηχο των γαλλικών εκλογών

Οι ευρωπαϊκές αγορές κλείνουν υψηλότερα στην συνεδρίαση της Δευτέρας (1/7) με τους traders να επεξεργάζονται τα αποτελέσματα των γαλλικών εκλογών, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του πρώτου γύρου των πρόωρων βουλευτικών εκλογών.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με άνοδο 0,44% στις 513.66 μονάδες, ανακάμπτοντας από τέσσερις συνεχόμενες απώλειες. Αυτό οφειλόταν στην απότομη άνοδο του δείκτη CAC 40 της Γαλλίας, ο οποίος αρχικά σημείωσε άλμα άνω του 2,5% προτού «ηρεμήσει» και διαμορφωθεί σε κέρδη 1,09%.

Στη Γερμανία ο DAX ενισχύθηκε κατά 0,47% στις 18,321.99 μονάδες, στην Βρετανία ο FTSE 100 κινήθηκε ανοδικά κατά 0,03% στις 8,166.76 μονάδες, στη Γαλλία ο CAC 40 κινήθηκε υψηλότερα κατά 1,09% στις 7,561.13 μονάδες, στην Ισπανία ο IBEX 35 κέρδισε 1,04% στις 11,057.00 μονάδες και στην Ιταλία ο FTSE MIB σημείωσε «άλμα» 1,71% στις 33,935.00 μονάδες.

Γενικότερα όμως, οι ευρωπαϊκές αγορές αντιδρούν στα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των πρόωρων βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία, όπου σημειώθηκε απότομη άνοδος των ψήφων υπέρ του αντιμεταναστευτικού κόμματος Εθνικός Συναγερμός.

Ωστόσο, τα αρχικά αποτελέσματα δείχνουν ότι θα δυσκολευθεί να αποκτήσει την απόλυτη πλειοψηφία στον β’ γύρο της ψηφοφορίας που θα διεξαχθεί στις 7 Ιουλίου. Μειώνεται έτσι η ανησυχία των επενδυτών ότι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης οδεύει προς μια πιο ριζοσπαστική αλλαγή πολιτικής.

Στο μέτωπο των στοιχείων, ο πληθωρισμός στη Γερμανία μειώθηκε σε πέντε βασικά κρατίδια τον Ιούνιο, ενώ ο εθνικός δείκτης τιμών καταναλωτή σε εναρμονισμένη βάση με την ΕΕ μειώθηκε στο 2,5% από 2,8% τον Μάιο. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μέτρηση 2,6%. Αυτό έρχεται εν όψει της εκτύπωσης του πληθωρισμού της ευρωζώνης την Τρίτη.

Παράλληλα, οι αγορές της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού ξεκίνησαν το δεύτερο εξάμηνο του έτους μεικτά, καθώς οι επενδυτές αξιολογούσαν τα στοιχεία για την επιχειρηματική δραστηριότητα του Ιουνίου από την Κίνα, καθώς και τις ενδείξεις επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στην Ιαπωνία.

Τέλος, οι αμερικανικές μετοχές σημείωσαν άνοδο, καθώς η Wall Street κοίταξε μπροστά στο δεύτερο εξάμηνο του 2024 μετά από ένα ισχυρό φινάλε του πρώτου μισού του έτους συναλλαγών.

 

 

#ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ #μετοχές #γαλλικές_εκλογές #Λεπέν

Related posts

Εν αναμονή κρίσιμων αποφάσεων η Wall Street

banks

Οι τράπεζες ταλανίζουν εκ νέου τη Wall Street

banks

Θετικό κλίμα στο άνοιγμα των ευρωαγορών- Περιμένοντας τον πληθωρισμό

banks

Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές ελέω… Fed

banks

Θεαματική ανάκαμψη στις ευρωαγορές- Η καλύτερη συνεδρίαση εντός του 2023

banks

«Χαμηλές πτήσεις» στα εταιρικά κέρδη του 2023 προβλέπουν οι αναλυτές

banks