24.1 C
Athens
May 3, 2024
Image default
MARKETS

Εν αναμονή κρίσιμων αποφάσεων η Wall Street

Εν αναμονή κρίσιμων αποφάσεων η Wall Street

Με μικρές μεταβολές ξεκίνησε η συνεδρίαση της Τετάρτης (13/12) στη Wall Street, με τους επενδυτές να περιμένουν την ετυμηγορία της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve) για τα επιτόκια.

Η Fed αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια στο εύρος μεταξύ 5,25% έως 5,5%. Οι επενδυτές περιμένουν επίσης το σχόλιο του προέδρου της Fed, Jerome Powell, για ενδείξεις σχετικά με το πόσο σύντομα μπορούν να αναμένονται μειώσεις επιτοκίων. Σύμφωνα με τις τρέχουσες προβλέψεις, οι αγορές τιμολογούν την πιθανότητα μείωσης επιτοκίων από την επόμενη άνοιξη.

Σήμερα, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,04% στις 36.561,56 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,11% στις 4.648,84 μονάδες και ο Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,27% στις 14.572,41 μονάδες.

Η Wall Street προέρχεται από ένα σερί τεσσάρων ανοδικών συνεδριάσεων. Τόσο ο Dow Jones όσο και ο S&P 500 «άγγιξαν» τα υψηλότερα ενδοσυνεδριακά επίπεδά τους από τον Ιανουάριο του 2022. Ο Nasdaq Composite έφτασε στο υψηλότερο επίπεδό του από τον Απρίλιο του 2022.

Η Pfizer υποχωρεί σχεδόν 9% καθώς η εταιρεία εξέδωσε τις προβλέψεις για τα κέρδη και τα έσοδα που ήταν κατώτερα των εκτιμήσεων της Wall Street. Παράλληλα, η μετοχή της Tesla χάνει περίπου 1% μετά την ανάκληση 2 εκατ. οχημάτων λόγω ανησυχιών των ρυθμιστών που συνδέονται με το σύστημα Autopilot της εταιρείας.

Στα μάκρο της ημέρας, ο δείκτης τιμών παραγωγού παρέμεινε αμετάβλητος τον Νοέμβριο μετά τη μείωση 0,4% τον Οκτώβριο, σύμφωνα με το Bureau of Labor Statistics των ΗΠΑ. Οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Dow Jones προέβλεπαν άνοδο 0,1%. Είχαν προηγηθεί την Τρίτη τα στοιχεία για τον πληθωρισμό, ο οποίος ήταν κατώτερος των προσδοκιών.

#WALL_STREET_ΗΠΑ #FEDERAL_RESERVE #επιτόκια #τιμές_παραγωγού #Pfizer #Tesla

Related posts

Κέρδη στις ευρωαγορές: Σε νέο ιστορικό υψηλό ο Stoxx 600

banks

Ανοδος στη Wall Street μετά την εξαγορά της SVB

banks

Wall Street: Άντεξε στις πιέσεις της Moody’s και του πληθωρισμού

banks

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές- Περιμένοντας τα μάκρο

banks

Το μεγαλύτερο σερί εβδομαδιαίων κερδών από το 2017 για τον S&P 500

banks

Θετικό κλίμα στο άνοιγμα των ευρωαγορών- Τα μάκρο στο επίκεντρο

banks