23.8 C
Athens
September 27, 2024
Image default
MARKETS

Ανοδικό ξεκίνημα στις ευρωαγορές λόγω…Ασίας

Ανοδικό ξεκίνημα στις ευρωαγορές λόγω...Ασίας

Οι ευρωπαϊκές κινούνται υψηλότερα στην συνεδρίαση της Πέμπτης (26/9), ωθούμενες από τα κέρδη που κατέγραψαν κατά τη διάρκεια της νύχτας οι αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού.

Ειδικότερα, στο ταμπλό πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καταγράφει κέρδη 0,93% στις 523.96 μονάδες, με σχεδόν όλους τους τομείς σε θετικό έδαφος.

Ο γερμανικός DAX ενισχύεται 0,93% στις 19,098.25 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 1,20% στις 7,656.78 μονάδες, ενώ και ο βρετανικός FTSE 100 κινείται ανοδικά 0,46% στις 8,305.25 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB καταγράφει άνοδο 0,99% στις 34,110.00 μονάδες, ενώ στην Ιβηρική ο ισπανικός IBEX 35 «ανεβαίνει» επίσης 0,90% στις 11,886.65 μονάδες. Στο αντίθετο ρεύμα όμως κινείται ο πορτογαλικός PSI 20, καθώς σημειώνει απώλειες 0,67% στις 6,748.24 μονάδες.

Να σημειωθεί ότι, το θετικό ξεκίνημα στις ευρωαγορές έρχεται μετά την άνοδο των αγορών της Ασίας-Ειρηνικού κατά τη διάρκεια της νύχτας, με τις αγορές της περιοχής να οδηγούνται από τον ιαπωνικό Nikkei 225 και τις κινεζικές αγορές να επεκτείνουν τα κέρδη τους.

Ο ιαπωνικός Nikkei σημείωσε άνοδο 2,12%, ενώ ο ευρείας βάσης Topix σημείωσε άνοδο 1,65%, καθώς η Τράπεζα της Ιαπωνίας δημοσίευσε τα πρακτικά της συνεδρίασης του Ιουλίου, ενώ ο CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας επέκτεινε το σερί νίκης του για έβδομη ημέρα.

Παράλληλα, τα κέρδη στην Ευρώπη προέρχονται από τον όμιλο H&M, αλλά και από τα οικονομικά στοιχεία για τη γερμανική καταναλωτική εμπιστοσύνη από την GfK.

Αντίθετα, στις ΗΠΑ, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης που συνδέονται με τον βιομηχανικό μέσο όρο του Dow Jones παρουσίασαν μικρή μεταβολή το βράδυ της Τετάρτης (25/9), αφού ο δείκτης διέκοψε ένα σερί νίκης τεσσάρων ημερών. Έτσι λοιπόν, οι traders θα παρακολουθούν στενά την εβδομαδιαία έκθεση για τις αιτήσεις ανεργίας, που αναμένεται να δημοσιευθεί σήμερα.

Τέλος, να σημειωθεί πως αρκετοί αξιωματούχοι της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ αναμένεται επίσης να μιλήσουν την Πέμπτη, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Τζερόμ Πάουελ και του προέδρου της Fed της Νέας Υόρκης Τζον Γουίλιαμς.

#ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ #μετοχές #ΑΣΙΑ

Related posts

Ευρωαγορές: Προσπάθεια ανάκαμψης μετά την ισχυρή πτώση της Τρίτης

banks

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές- Το ενδιαφέρον στα εταιρικά αποτελέσματα

banks

Απώλειες στη Wall Street- «Αγκάθια» το ΑΕΠ και ο πληθωρισμός

banks

Kέρδη στη Wall Street ελέω αποκλιμάκωσης στις αποδόσεις των ομολόγων

banks

Επιλεκτικές κινήσεις στα ασιατικά χρηματιστήρια- «Αγκάθι» η κινεζική αγορά ακινήτων

banks

Wall Street: Νέο υψηλό έτους «χτύπησε» ο S&P 500

banks