23.6 C
Athens
May 6, 2024
Image default
MARKETS

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές- Το ενδιαφέρον στα εταιρικά αποτελέσματα

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές- Το ενδιαφέρον στα εταιρικά αποτελέσματα

Μεικτά πρόσημα καταγράφουν οι κυριότεροι δείκτες στα χρηματιστήρια της Ευρώπης στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Δευτέρας (6/11), με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στα εταιρικά αποτελέσματα.

Σε γενικές γραμμές, η θετική δυναμική από την περασμένη εβδομάδα συνεχίζεται, αν και προς το παρόν οι κινήσεις είναι υποτονικές. Οι ταξιδιωτικές μετοχές καταγράφουν κέρδη 0,9%.

Οι περιφερειακές αγορές έκλεισαν προσεκτικά ανοδικά την Παρασκευή, ολοκληρώνοντας ένα ράλι διάρκειας μιας εβδομάδας που τροφοδοτήθηκε από μια σειρά σταθερών κερδών και από τη θετική στάση των κεντρικών τραπεζών που αφήνουν να εννοηθεί ότι τα επιτόκια μπορεί και να έχουν φτάσει στην κορύφωσή τους.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των μετοχών των ΗΠΑ παρέμειναν σταθερά αφού οι κύριοι μέσοι όροι έκλεισαν την καλύτερη εβδομάδα μέχρι στιγμής φέτος, ενώ και οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού κατέγραψαν ισχυρή άνοδο μετά από μια ήπια έκθεση για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα που βοήθησε στη μείωση των προσδοκιών για τα επιτόκια.

Στο πεδίο των εταιρικών αποτελεσμάτων, η Ryanair ανακοίνωσε ότι περιμένει ετήσια κέρδη- ρεκόρ, ξεπερνώντας εύκολα το προηγούμενο ρεκόρ της.

Στο πλαίσιο αυτό, στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Δευτέρας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί οριακά 0,01% στις 444,20 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX κινείται πτωτικά 0,03% στις 15.183,55 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 χάνει 0,11% στις 7.039,97 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 χάνει 0,01% στις 7.416,85 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB καταγράφει κέρδη 0,22% στις 28.733 μονάδες, ενώ στην Ιβηρική ο ισπανικός IBEX 35 υποχωρεί 0,15% στις 9.280,54 μονάδες, με τον πορτογαλικό PSI 20 να χάνει 0,07% στις 6.397,29 μονάδες.

  • ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ
  • DAX 30
  • Stoxx Europe 600

    Related posts

    Συγκρατημένες απώλειες στις ευρωαγορές

    banks

    Έβαλε «φρένο» στις ευρωαγορές ο Πάουελ

    banks

    Αισιοδοξία στο άνοιγμα των ευρωαγορών- Κομβικές οι κεντρικές τράπεζες

    banks

    «Παγωμάρα» στη Wall Street μετά τα πρακτικά της Fed

    banks

    Θετικό κλίμα στις ασιατικές αγορές με άνοδο στις μετοχές τεχνολογίας

    banks

    Κέρδη στις ασιατικές αγορές με την ελπίδα της κινεζικής ανάκαμψης

    banks