29.8 C
Athens
June 21, 2024
Image default
POLITICS

Απάντηση Τεμπονέρα σε Κασσελάκη: Ήμουν πολλά χρόνια πριν στον ΣΥΡΙΖΑ και θα παραμείνω

Το θέμα της σύμπλευσης του ευρύτερου αριστερού και προοδευτικού χώρου που άνοιξε (ξανά) μετά τις ευρωεκλογές προκαλεί τριγμούς με την πρόταση Τεμπονέρα – Κοτσακά να μην ηχεί καλά στα αυτιά του Στέφανου Κασσελάκη.

Ο Διονύσης Τεμπονέρας ρωτήθηκε για την δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «όποιος δεν θέλει, δεν μένει στον ΣΥΡΙΖΑ», απαντώντας ευθέως: «Ήμουν πολλά χρόνια πριν από εκείνον, είμαι και θα παραμείνω ενδεχομένως και μετά από αυτόν στο αξιακό πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αυτό διαμορφώθηκε με διαδοχικές αποφάσεις συνεδρίων υπό τον Αλέξη Τσίπρα. Συνεπώς, δίνουμε τη μάχη και των αξιών και των ιδεών μας και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε».

To τρομακτικό ποσοστό αποχής φανερώνει σύμφωνα με τον Διονύση Τεμπονέρα «μια μεγάλη κρίση πολιτικής εκπροσώπησης»

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε (ΝTV) και στο εκλογικό αποτέλεσμα λαμβάνοντας υπόψη ορισμένα δεδομένα: To τρομακτικό ποσοστό αποχής «που φανερώνει μια μεγάλη κρίση πολιτικής εκπροσώπησης η οποία διαπερνά οριζόντια όλα τα κόμματα». Και ότι ειδικά για τον προοδευτικό χώρο «οι υφιστάμενοι κομματικοί σχηματισμοί δεν μπορούν να αντιστοιχηθούν με τη λεγόμενη κοινωνική αντιπολίτευση, η οποία εμφανίζει έντονα σημάδια κοινωνικής κινητικότητας».

Η ανασύνθεση του ευρύτερου αριστερού και προοδευτικού χώρου

Διονύσης Τεμπονέρας και Αντώνης Κοτσακάς προτείνουν τη σύμπλευση του ευρύτερου αριστερού και προοδευτικού χώρου με τα κόμματα του χώρου να αδυνατούν να κατακτήσουν τους στόχους που είχαν θέσει.

Στην πρόταση, μεταξύ άλλων, σημειώνουν: «Πριν από μήνες είχαμε αναλάβει πρωτοβουλία (βλ. εκδήλωση στο θέατρο ΑΛΦΑ) επιδιώκοντας την διαμόρφωση συνθηκών ανασύνθεσης του ευρύτερου αριστερού και προοδευτικού χώρου. Είναι προφανές, ότι η προεκλογική περίοδος ακύρωσε αυτήν την προσπάθεια.

Τα αποτελέσματα οδήγησαν πολλά στελέχη, του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, της ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ και λοιπών, να διατυπώσουν δημόσια θετική γνώμη για αυτήν την προοπτική.

Θεωρούμε, ότι τίποτα δεν θα προχωρήσει αν δεν κατατεθεί συγκεκριμένη πρόταση-πλαίσιο για να εκκινήσουν οι διαδικασίες.

Επιθυμούμε να συμβάλλουμε σε αυτήν την κατεύθυνση και καταθέτουμε συγκεκριμένη πρόταση όχι ως θέσφατο, αλλά ως αφορμή για την εκκίνηση της διαδικασίας».

Related posts

Παύλος Μαρινάκης: Στο Μάτι εφαρμόστηκε ο ποινικός κώδικας του ΣΥΡΙΖΑ

banks

Ο φόβος… βηματίζει έξω από το γραφείο του Τσίπρα

banks1

Στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τα Τέμπη ο Ανδρουλάκης

banks

O Δήμος Πειραιά στο πρόγραμμα δημόσιων τοιχογραφιών της UrbanAct

banks

ΥΠΕΞ: Καλωσορίζουμε την επίτευξη εκεχειρίας στο Ισραήλ και την Γάζα

banks

Μενέντεζ στο MEGA – Είμαστε έτοιμοι για πόλεμο κατά της τρομοκρατίας – «Αγκάθι» ο Ερντογάν στις σχέσεις ΗΠΑ – Τουρκίας

banks