23.2 C
Athens
September 18, 2024
Image default
COMODITIES

Απαισιόδοξες οι προβλέψεις Goldman Sachs, Morgan Stanley για το πετρέλαιο

Απαισιόδοξες οι προβλέψεις Goldman Sachs, Morgan Stanley για το πετρέλαιο

Η Wall Street αρχίζει να βλέπει πιο δυσοίωνες τις προοπτικές για το πετρέλαιο το επόμενο έτος, με την Goldman Sachs και τη Morgan Stanley να κατεβάζουν τις προβλέψεις για τις τιμές, καθώς οι παγκόσμιες προμήθειες αυξάνονται, συμπεριλαμβανομένων αυτών από τον OPEC+.

Οι δύο τράπεζες προβλέπουν ότι το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, το Brent κατά μέσο όρο θα κυμανθεί κάτω από τα 80 δολάρια το βαρέλι το 2025, με την αναθεωρημένη πρόβλεψη της Goldman να το κατεβάζει στα 77 δολάρια, ενώ η Morgan Stanley βλέπει τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης να κυμαίνονται από 75 έως 78 δολάρια. Και οι δύο αναμένουν ότι η αγορά αργού θα είναι πλεονασματική, με τις τιμές να κινούνται χαμηλότερα τους επόμενους 12 μήνες, γράφει το Bloomberg. 

Το πετρέλαιο υποχώρησε τους τελευταίους μήνες -χάνοντας, προσωρινά, όλα τα κέρδη που πέτυχε για το έτος μέχρι σήμερα- καθώς οι επενδυτές ανησυχούσαν για την επιβράδυνση της αύξησης της ζήτησης στην Κίνα, την αύξηση των προμηθειών εκτός OPEC+, καθώς και τα σχέδια της ομάδας να χαλαρώσει τους περιορισμούς της παραγωγής. 

Μεταξύ των σεναρίων της Goldman, αναφέρεται ότι το Brent θα μπορούσε να πέσει στα 60 δολάρια το βαρέλι, εάν η κινεζική ζήτηση πετρελαίου παραμείνει σταθερή, και στα 63 δολάρια, εάν οι ΗΠΑ επιβάλουν γενικό δασμό 10% στις εισαγωγές αγαθών. Μπορεί να υποχωρήσει στα 61 δολάρια, εάν ο ΟΠΕΚ ανατρέψει πλήρως τις επιπλέον περικοπές των 2,2 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα έως τον Σεπτέμβριο του 2025.

#Goldman_Sachs #Morgan_Stanley #ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ #ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ #Τιμές

Related posts

Το πετρέλαιο υποχωρεί καθώς ο ΟΠΕΚ+ αυξάνει την παραγωγή

banks

Gazprom: Σταθερές οι ροές φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω Ουκρανίας

banks

Σε υψηλά 14 μηνών το πετρέλαιο

banks

Υποχωρεί το πετρέλαιο λόγω της αύξησης των κρουσμάτων

banks

Προς την καλύτερη εβδομάδα εδώ και 4 μήνες το πετρέλαιο

banks

Η Ευρώπη προετοιμάζεται για διακοπή ροών ρωσικού αερίου μέσω Ουκρανίας

banks