30.7 C
Athens
September 12, 2024
Image default
WORLD

Αποχώρησε από το μετοχικό κεφάλαιο της JD.com η Walmart

Η κινεζική εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου JD.cp, ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι η Walmart, ο μεγαλύτερος μέτοχός της, αποχώρησε από το μετοχικό της κεφάλαιο μετά από οκτώ έτη, καθώς ο αμερικανικός κολοσσός λιανικών πωλήσεων σκοπεύει να επικεντρωθεί στις ίδιες δραστηριότητές του στην Κίνα. 

Το placement των μετοχών καλύφθηκε πλήρως, όπως ανέφερε πηγή με γνώση του θέματος στο Reuters, προσθέτοντας ότι η αξία της συναλλαγής με βάση το άνω εύρος της τιμής διάθεσης θα μπορούσε να φτάσει τα 3,74 δισ. δολάρια. 

Ο αμερικανικός κολοσσός ξεκίνησε τη συνεργασία του με την κινεζική εταιρεία το 2016, μετά την πώληση στην DJ.com του ηλεκτρονικού παντοπωλείου Yihaodian με αντάλλαγμα ποσοστό 5% στο μετοχικό κεφάλαιο της JD.com αξίας περίπου 1,5 δισ. δολαρίων με βάση την κεφαλαιοποίηση της κινεζικής εταιρείας εκείνη την εποχή.

Η Walmart κατείχε συνολικά ποσοστό 5,19% στην JD.com, αξίας περίπου 2 δισ. δολαρίων στις 31 Μαρτίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG.

Η αμερικανική αλυσίδα σχεδιάζει να ενισχύσει σημαντικά τη δραστηριότητα της Sam’s Club στην Κίνα, όπως σημειώνει το Reuters.

“Αυτή η απόφαση μας επιτρέπει να επικεντρωθούμε στις ισχυρές δραστηριότητές της στην Κίνα μέσω της Walmart China και του Sam’s Club και να διαθέσουμε κεφάλαια σε άλλες προτεραιότητες”, ανέφερε η Walmart σε ανακοίνωσή της, προσθέτοντας ότι δεσμεύεται για διατηρήσει τους εμπορικούς δεσμούς της με την κινεζική εταιρεία.

Η πώληση, όπως αναφέρει το Reuters, καταδεικνύει ότι ο πάλαι ποτέ αγαπημένος των επενδυτών κλάδος ηλεκτρονικού εμπορίου της Κίνας χάνει την ελκυστικότητά του, καθώς ο σκληρός ανταγωνισμός τιμών και η αδύναμη καταναλωτική ζήτηση έχουν εξανεμίσει τα περιθώρια κέρδους. 

Όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων, η Walmart διέθεσε 144,5 εκατ. τίτλους της JD.com, με το εύρος της τιμής διάθεσης να κυμαίνεται από 24,85 έως 25,85 δολάρια, με έκπτωση έως και 11,8% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος του τίτλου την Τρίτη (28,19 δολάρια).

Η μετοχή της Walmart ενισχύεται κατά 0,5% στο επίπεδο των 74,9 δολαρίων μετά την ανακοίνωση της πώλησης, ενώ αντίθετα ο τίτλος της JD.com καταγράφει απώλειες άνω του 5,5%, στα 26,5 δολάρια.

Related posts

Διαδήλωση κατά του υπερτουρισμού στην Βαρκελώνη

banks

Πολωνία: Έρευνα για πιθανές σχέσεις αξιωματούχου του πετρελαϊκού ομίλου Orlen με τη Χεζμπολάχ

banks

ΗΠΑ: Οι ρωσικές εκλογές προφανώς δεν είναι ούτε ελεύθερες ούτε δίκαιες

banks

Ντ. Κάμερον: Έπαινοι στην Ελλάδα για το νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια

banks

Η Ιαπωνία έγινε η 5η χώρα που πάτησε στο φεγγάρι

banks

Η Ισπανία θα στείλει στην Ουκρανία τον Ιούνιο άλλα 10 άρματα μάχης, πυραύλους για συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας Patriot

banks