30.1 C
Athens
June 29, 2024
Image default
MARKETS

Απώλειες στη Wall Street, ενόψει της συνεδρίασης της Fed

Απώλειες στη Wall Street, ενόψει της συνεδρίασης της Fed

Πτωτικά κινείται η Wall Street στη συνεδρίαση της Τρίτης (11/6), καθώς σήμερα ξεκινά η κρίσιμη διήμερη συνεδρίαση της Fed για την πορεία της νομισματικής πολιτικής στις ΗΠΑ.

Ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,94% στις 38.503,30 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,58% στις 5.329,27 μονάδες, ενώ ο Nasdaq Composite καταγράφει πτώση 0,45% στις 17.114,50 μονάδες.

Οι σημερινές κινήσεις ακολουθούν μια υποτονική, αλλά αξιοσημείωτη συνεδρίαση, στην οποία S&P 500 και Nasdaq Composite σημείωσαν νέα ρεκόρ κλεισίματος, μετά από μικρή άνοδο, ενώ ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,2%.

Οι επενδυτές προετοιμάζονται για τη διήμερη συνεδρίαση της Fed, που ξεκινά σήμερα, κάτι που εξηγεί και την επιφυλακτικότητα που παρατηρείται στη Wall Street. Η συνεδρίαση θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη, με την ανακοίνωση της απόφασης για την πορεία των επιτοκίων και τη συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Τζερόμ Πάουελ.

Ενώ οι επενδυτές αναμένουν με αγωνία την ανακοίνωση της πολιτικής, εκτιμούν -σε μεγάλο βαθμό- ότι το επιτόκιο δανεισμού θα παραμείνει αμετάβλητο. Τα προθεσμιακά συμβόλαια υποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα μείωσης επιτοκίων στη συνεδρίαση αυτής της εβδομάδας, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch Tool της CME.

Πριν από την απόφαση της Fed, αναμένονται τα στοιχεία για τις μικρές επιχειρήσεις, που θα ανακοινωθούν την Τρίτη. Την Τετάρτη, ανακοινώνεται η μέτρηση του δείκτη τιμών καταναλωτή για τον Μάιο.

«Έχουμε δύο μεγάλα γεγονότα που έρχονται στα μέσα αυτής της εβδομάδας: τη μέτρηση του ΔΤΚ, την Τετάρτη το πρωί, και τη συνεδρίαση της Fed, το απόγευμα της Τετάρτης», δήλωσε ο Zachary Hill, επικεφαλής διαχείρισης χαρτοφυλακίου στην Horizon Investments. «Κατά κάποιον τρόπο, περιμένουμε ένα «διάλειμμα» πριν από αυτά».

Στο μέτωπο των εταιρικών κερδών, μετά το καμπανάκι της Τρίτης αναμένονται οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων των Oracle και Rubrik.

#Wall_Street #nyse #απώλειες #επιφυλακτικότητα #FED #ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ_FED #επιτόκια

Related posts

Η καλύτερη συνεδρίαση από τον Ιούνιο για τον Dow Jones

banks

Σε περιδίνηση οι ασιατικές αγορές υπό την πίεση των ομολόγων

banks

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές- Απώλειες στο άνοιγμα

banks

Διευρύνεται το ανοδικό σερί της Wall Street

banks

Πτωτικά οι ασιατικές αγορές

banks

Ανάκαμψη πάνω από 1% στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

banks