23.4 C
Athens
July 4, 2024
Image default
MARKETS

Απώλειες στις ευρωαγορές αναμένοντας τα στοιχεία πληθωρισμού της ευρωζώνης

Απώλειες στις ευρωαγορές αναμένοντας τα στοιχεία πληθωρισμού της ευρωζώνης

Οι ευρωπαϊκές μετοχές άνοιξαν χαμηλότερα την Τρίτη (2/7), με τους traders να αναμένουν την ανακοίνωση των τελευταίων στοιχείων για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη.

Ειδικότερα, μετά από μια θετική συνεδρίαση τη Δευτέρα, ο περιφερειακός δείκτης Stoxx 600 επανέλαβε την πτώση της προηγούμενης εβδομάδας στις πρώτες συναλλαγές, διαπραγματευόμενος 0,69% χαμηλότερα στις 509.48 μονάδες. Οι περισσότεροι κλάδοι βρίσκονται στο κόκκινο, με τις μετοχές των κατασκευών να σημειώνουν πτώση 1%, ενώ το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο σημειώνουν άνοδο 0,4%.

Στη Γερμανία ο DAX σημειώνει απώλειες 0,88% στις 18,165.45 μονάδες, στην Βρετανία ο FTSE 100 κινείται καθοδικά κατά 0,51% στις 18,165.45 μονάδες, στην Ισπανία ο IBEX 35 κινείται χαμηλότερα κατά 1,51% στις 10,923.00 μονάδες και στην Ιταλία ο FTSE MIB μειώνεται κατά 0,64% στις 33,692.50 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, ο βρετανικός όμιλος τροφίμων Sainsbury’s ανέφερε 3% υψηλότερες πωλήσεις στην εμπορική δήλωση του πρώτου τριμήνου. Ενώ, το Ινστιτούτο Ifo της Γερμανίας, δήλωσε ότι το επιχειρηματικό κλίμα στην αυτοκινητοβιομηχανία «επιδεινώθηκε ελαφρώς» τον Ιούνιο, καθώς αδυνατεί να αποκτήσει δυναμική μαζί με την ευρύτερη οικονομία.

Ταυτόχρονα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή της ευρωζώνης για τον Ιούνιο, που θα δημοσιευθεί σήμερα, θα παρακολουθείται στενά για το πώς θα μπορούσε να επηρεάσει την επόμενη απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τα επιτόκια. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters αναμένουν ότι ο γενικός δείκτης θα υποχωρήσει στο 2,5% από 2,6% τον Μάιο.

Γενικότερα όμως, η αποτίμηση της αγοράς χρήματος υποδηλώνει επί του παρόντος ότι η ΕΚΤ θα έχει μειώσει τα επιτόκια άλλη μια φορά μέχρι τη συνεδρίασή της τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG. Ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ Λουίς ντε Γκίντος δήλωσε στο CNBC την Τρίτη ότι ενώ η κεντρική τράπεζα είναι βέβαιη ότι ο πληθωρισμός θα συγκλίνει στο στόχο του 2%, οι «επόμενοι μήνες δεν θα είναι εύκολοι» και δεν έχει προκαθορισμένη πορεία για τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής.

Ταυτόχρονα, οι αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού υποχώρησαν κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας, διαχωρίζοντας τη θέση τους από τη Wall Street, η οποία είδε τον Nasdaq Composite να σημειώνει νέο ρεκόρ χάρη στις μετοχές τεχνολογίας.

Τέλος, τα προθεσμιακά συμβόλαια των αμερικανικών μετοχών παρουσίασαν μικρή μεταβολή, αφού οι βασικοί μέσοι όροι έκλεισαν υψηλότερα για την έναρξη του δεύτερου εξαμήνου του 2024, καθώς οι τεχνολογικές μετοχές υπεραπέδωσαν.

#ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ #ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ #μετοχές #δείκτες

Related posts

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Υψηλό 14 μηνών «χτύπησε» ο Stoxx

banks

Προεκλογικό ράλι στις ευρωαγορές – «Άλμα» για την Maersk

banks

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές στο άνοιγμα-Χάνουν τη δυναμική τους

banks

Wall Street-Dow Jones: Δεν συγκράτησε το milestone των 40.000 μονάδων

banks

Νέο υψηλό 14μήνου για S&P 500 και Nasdaq-Έκτη σερί άνοδος

banks

Κέρδη με… μοχλό την Ιαπωνία στις ασιατικές αγορές

banks