26.3 C
Athens
June 29, 2024
Image default
MARKETS

Απώλειες στις ευρωαγορές μετά τις ευρωεκλογές- «Κατρακυλούν» οι γαλλικές τράπεζες

Απώλειες στις ευρωαγορές μετά τις ευρωεκλογές- «Κατρακυλούν» οι γαλλικές τράπεζες

Οι ευρωπαϊκές μετοχές άνοιξαν χαμηλότερα τη Δευτέρα (10/6), καθώς οι traders αντιδρούν στα πρώτα αποτελέσματα των εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τα οποία δείχνουν ότι τα ακροδεξιά κόμματα έχουν αυξήσει τη δημοτικότητά τους.

Ειδικότερα, στη συνεδρίαση της Δευτέρας ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,23% και διαπραγματεύεται στις 522.34 μονάδες. 

Στη Γερμανία ο DAX κινείται πτωτικά κατά 0,82% στις 18,423.05 μονάδες, στην Βρετανία ο FTSE 100 χάνει 0,66% στις 8,191.10 μονάδες, στη Γαλλία ο CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 2,13% στις 7,831.58 μονάδες, στην Ισπανία ο IBEX 35 καταγράφει απώλειες 0,80% στις 11,309.50 μονάδες και στην Ιταλία ο FTSE MIB σημειώνει πτώση 0,96% στις 34,382.50 μονάδες.

Γενικότερα, από ό,τι φαίνεται οι ευρωπαϊκές αγορές θα επικεντρωθούν στα αποτελέσματα των ευρωπαϊκών κοινοβουλευτικών εκλογών, που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες, όπου τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα λαϊκιστικά, ακροδεξιά κόμματα θα μπορούσαν να έχουν μεγαλύτερο ρόλο στη χάραξη της ευρωπαϊκής πολιτικής τα επόμενα πέντε χρόνια.

Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι το εκλογικό «δράμα» της ΕΕ ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής, όταν ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν προκήρυξε πρόωρες βουλευτικές εκλογές αργότερα αυτόν τον μήνα, αφού υπέστη βαριά ήττα στην ψηφοφορία για την ΕΕ.

Έτσι λοιπόν, οι γαλλικές τράπεζες υποχώρησαν απότομα μετά την είδηση-σοκ, με τις τράπεζες BNP Paribas και Societe Generale να οδηγούν τις απώλειες, και οι δύο μειωμένες κατά περίπου 6%.

Ακόμη, οι επενδυτές προσβλέπουν επίσης στα επόμενα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ την Τετάρτη (12/6), καθώς και στην επόμενη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ. Και τα δύο έρχονται μετά την ισχυρότερη από την αναμενόμενη έκθεση για την απασχόληση στις ΗΠΑ την περασμένη Παρασκευή, η οποία αποκάλυψε ότι οι προσλήψεις και η αύξηση των μισθών αυξήθηκαν τον Μάιο.

Αυτό ενισχύει την αφήγηση ότι η Fed δεν χρειάζεται να βιαστεί να μειώσει τα επιτόκια, ενώ οι έμποροι δεν αναμένουν ότι θα μειώσει τα επιτόκια στη συνεδρίασή της αυτή την εβδομάδα ή στην επόμενη συνεδρίαση του Ιουλίου.

Tέλος, κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι αγορές της Ασίας-Ειρηνικού ήταν μικτές, με μερικές αγορές να είναι κλειστές λόγω αργίας τη Δευτέρα, συμπεριλαμβανομένης της Αυστραλίας, της ηπειρωτικής Κίνας, του Χονγκ Κονγκ και της Ταϊβάν. Εν τω μεταξύ, τα προθεσμιακά συμβόλαια των αμερικανικών μετοχών είχαν μικρή μεταβολή το βράδυ της Κυριακής μετά από μια εβδομάδα νίκης.

#ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ #μετοχές #δείκτες #ευρωεκλογές #χρηματιστήριο

Related posts

Τρίτη μέρα απωλειών για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

banks

Ευρωαγορές: Ήπιες απώλειες μετά τα ρεκόρ

banks

Υποχωρεί η Wall Street μετά την ΕΚΤ

banks

Πέφτουν οι ρυθμοί της Wall Street στο φινάλε του 2023

banks

Ασιατικές αγορές: Η Κίνα «έσπασε» το σερί απωλειών

banks

Ευρωαγορές: Πρώτος μήνας απωλειών από τον Οκτώβριο- Πτώση 1,49%

banks