23.2 C
Athens
September 18, 2024
Image default
MARKETS

Αρνητικό κλίμα στο άνοιγμα των ευρωαγορών- Στο επίκεντρο τα επιτόκια

Αρνητικό κλίμα στο άνοιγμα των ευρωαγορών- Στο επίκεντρο τα επιτόκια

Πτώση καταγράφουν οι περισσότεροι από τους κυριότερους δείκτες στα χρηματιστήρια της Ευρώπης στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Πέμπτης (1/8), με τους επενδυτές να επεξεργάζονται τις αποφάσεις κεντρικών τραπεζών όσον αφορά τη νομισματική πολιτική.

Οι μετοχές των μέσων ενημέρωσης και των χημικών υποχωρούν κατά 0,82% ενώ οι μετοχές της εξόρυξης ανεβαίνουν κατά 0,5%.

Η Τράπεζα της Αγγλίας ανακοινώνει την πιο πρόσφατη απόφασή της όσον αφορά τα επιτόκια σήμερα. Οι εκτιμήσεις κινούνται ελαφρά υπέρ μιας μείωσης των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης, ξεκινώντας την πορεία για νομισματική χαλάρωση. Ωστόσο, οι αναλυτές λένε ότι υπάρχει μεγαλύτερη αβεβαιότητα γύρω από την απόφασή της από ό,τι συνήθως, παρά το γεγονός ότι ο πληθωρισμός διατηρείται στο 2%, με ορισμένα μέλη που έχουν δικαίωμα ψήφου να εξακολουθούν να ανησυχούν για τον πληθωρισμό του τομέα των υπηρεσιών και την αύξηση των μισθών.

Η συνεδρίαση της BOE έρχεται στον απόηχο αυτής της Federal Reserve, η οποία διατήρησε, όπως αναμενόταν, αμετάβλητα τα επιτόκια. Στη συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ είπε ότι μια μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο, την οποία οι έμποροι θεωρούν σχεδόν βέβαιη, είναι «στο τραπέζι», εφόσον τα στοιχεία για τον πληθωρισμό συνεχίζουν να υποστηρίζουν μια μείωση. Ωστόσο, ο Πάουελ φάνηκε να αποκλείει ότι η περικοπή θα ήταν τόσο μεγάλη όσο 50 μονάδες βάσης.

Οι επενδυτές εξακολουθούν να επεξεργάζονται την αιφνιδιαστική κίνηση της Τετάρτης από την Τράπεζα της Ιαπωνίας, η οποία αύξησε το βασικό της επιτόκιο σε περίπου 0,25%, το υψηλότερο επίπεδό της από το 2008, και υπαινίχθηκε περισσότερη σύσφιξη στο μέλλον. Η απόφαση οδήγησε το γιεν σε υψηλό τεσσεράμισι μηνών έναντι του αμερικανικού δολαρίου, καθώς οι ιαπωνικές μετοχές υποχώρησαν.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων.

Οι ευρωπαϊκές τεχνολογικές μετοχές κατέγραψαν μεγάλες κινήσεις την Τετάρτη, σημειώνοντας ισχυρά κέρδη στην Ευρώπη.

Στο πλαίσιο αυτό, στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Πέμπτης (1/8), ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί 0,46% στις 515,78 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX κινείται πτωτικά 1,06% στις 18.305,85 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 χάνει 1,23% στις 7.439,01 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει 0,03% στις 8.369,51 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB καταγράφει πτώση 1,30% στις 33.334 μονάδες, ενώ στην Ιβηρική ο ισπανικός IBEX 35 χάνει 1,01% στις 10.963,75 μονάδες, με τον πορτογαλικό PSI 20 να κερδίζει 0,22% στις 6.722,95 μονάδες.

#ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ #DAX_30 #Stoxx_Europe_600

Related posts

Υποχωρεί ο Dow Jones μετά την κατάκτηση των 38.000 μονάδων

banks

Μικρά κέρδη στις ασιατικές αγορές- Προβληματισμός στην Αυστραλία

banks

Τα hedge funds επιστρέφουν στο carry trade στο γεν

banks

Ράλι στις ευρωαγορές ενόψει της μείωσης επιτοκίων από την ΕΚΤ

banks

Απώλειες στις ασιατικές αγορές- Τέλος στο σερί του Nikkei

banks

Σε άνοδο οι ασιατικές αγορές- Αρνητική εξαίρεση η Κίνα

banks