31.4 C
Athens
June 26, 2024
Image default
MARKETS

Ασιατικές αγορές: Στο «κόκκινο» η Ιαπωνία- Μεικτή εικόνα στην Κίνα

Ασιατικές αγορές: Στο «κόκκινο» η Ιαπωνία- Μεικτή εικόνα στην Κίνα

Σε πτωτικό έδαφος κινούνται ως επί το πλείστον τα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς τα αντικρουόμενα οικονομικά στοιχεία από την Κίνα ανέδειξαν την άνιση ανάκαμψη της χώρας, ενώ η πολιτική αβεβαιότητα στην Ευρώπη περιόρισε την όρεξη των επενδυτών για ανάληψη ρίσκου.

Τα κινεζικά blue chips υποχωρούν, καθώς οι λιανικές πωλήσεις του Μαΐου ξεπέρασαν τις προσδοκίες με άνοδο 3,7%. Ωστόσο, τόσο η βιομηχανική παραγωγή όσο και οι επενδύσεις σε πάγια περιουσιακά στοιχεία δεν ανταποκρίθηκαν στις προβλέψεις.

Πρόσθετα στοιχεία αποκάλυψαν ότι οι τιμές των κατοικιών τον Μάιο παρουσίασαν την ταχύτερη πτώση της τελευταίας δεκαετίας, υπογραμμίζοντας τις συνεχιζόμενες δυσκολίες στον τομέα των ακινήτων.

«Βουτιά» για τις ιαπωνικές μετοχές, με τους επενδυτές να πρέπει πλέον να περιμένουν έξι εβδομάδες για λεπτομέρειες σχετικά με τα επόμενα «βήματα» της κεντρικής τράπεζας της χώρας (BOJ).

Στο πεδίο των σημερινών συναλλαγών, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei διολισθαίνει κατά 1,93% στις 38.104 μονάδες και ο ASX 200 στην Αυστραλία υποχωρεί κατά 0,24% στις 7.705,60 μονάδες.

Μεικτή εικόνα στην ηπειρωτική Κίνα, καθώς ο Shanghai Composite σημειώνει πτώση 0,47% στις 3.018,46 μονάδες, ενώ ο Shenzhen Component ενισχύεται κατά 0,36% στις 9.285,45 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng κερδίζει 0,18% στις 17.974 μονάδες, ενώ στη Νότια Κορέα ο Kospi καταγράφει απώλειες 0,49% στις 2.744,92 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας διατήρησε αμετάβλητο το μονοετές επιτόκιό της, καταρρίπτοντας κάποιες εικασίες για μείωση μετά τα εκπληκτικά ήπια στοιχεία για τον τραπεζικό δανεισμό. Το επίσημο οικονομικό δελτίο της Κίνας ανέφερε ότι υπάρχει ακόμη περιθώριο για μείωση των επιτοκίων, αλλά υπάρχουν εσωτερικοί και εξωτερικοί περιορισμοί στην πολιτική.

Η PBOC διατήρησε το μεσοπρόθεσμο επιτόκιο διευκόλυνσης δανεισμού της στο 2,5% σε δάνεια αξίας 182 δισεκατομμυρίων γιουάν (25,09 δισεκατομμύρια δολάρια), όπως αναμενόταν.

Η κεντρική τράπεζα εισέφερε επίσης 4 δισεκατομμύρια γιουάν μέσω πράξεων αντίστροφης επαναγοράς επτά ημερών και διατήρησε το επιτόκιο επτά ημερών σταθερό στο 1,8%.

#ασιατικά_χρηματιστήρια

Related posts

Αρνητικό παραμένει το μομέντουμ στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

banks

Επιστροφή στη… δράση με μικρά κέρδη για τις ευρωαγορές

banks

Συνεχίζει ανοδικά η Wall Street με ώθηση από Γέλεν

banks

Κέρδη στις ασιατικές αγορές με την ελπίδα της κινεζικής ανάκαμψης

banks

Η καλύτερη συνεδρίαση σε «βάθος» 7μήνου για τον S&P 500

banks

UBS: Επενδύσεις εν μέσω αβεβαιότητας για τις αμερικανικές εκλογές

banks