18.2 C
Athens
May 3, 2024
Image default
MARKETS

Η καλύτερη συνεδρίαση σε «βάθος» 7μήνου για τον S&P 500

Η καλύτερη συνεδρίαση σε «βάθος» 7μήνου για τον S&P 500

Ηχηρό παρών έδωσαν σήμερα (14/11) οι αγοραστές στη Wall Street, καθώς τα καλύτερα των προβλέψεων στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ ενίσχυσαν τις ελπίδες ότι η Federal Reserve θα πατήσει οριστικό «φρένο» στις αυξήσεις των επιτοκίων. «Άλμα» σχεδόν 500 μονάδων κατέγραψε ο Dow Jones, ο Nasdaq σημείωσε ημερήσια άνοδο μεγαλύτερη του 2%, ενώ ο S&P 500 ολοκλήρωσε την καλύτερη συνεδρίαση από τον περασμένο Απρίλιο.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones Industrial Average «εκτινάχθηκε» 489,83 μονάδες ή 1,4% και έκλεισε στις 34.827,70 μονάδες. Ο ευρύτερος S&P 500 σημείωσε ράλι 1,91%, διαπραγματεύθηκε για λίγο πάνω από το ψυχολογικό όριο των 4.500 μονάδων, και διαμορφώθηκε στις 4.495,70 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq Composite κινήθηκε υψηλότερα κατά 2,37% και έκλεισε στις 14.094,38 μονάδες.

Τα κέρδη της Τρίτης προστέθηκαν σε μια ήδη εντυπωσιακή επίδοση αυτόν τον μήνα για τις μετοχές. Μέχρι στιγμής ο S&P 500 και ο Dow Jones ενισχύονται κατά 7,2% και 5,4%, αντίστοιχα, τον Νοέμβριο. Ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 9,7%, κινούμενος σε ρυθμό για τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο από τον περασμένο Ιανουάριο.

Οι ευαίσθητοι στα επιτόκια κλάδοι του real estate και της κοινής ωφέλειας σημείωσαν τα μεγαλύτερα ημερήσια ποσοστιαία κέρδη τους από το Νοέμβριο του 2022.

Τα σημερινά στοιχεία έδειξαν ότι οι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ παρέμειναν αμετάβλητες τον Οκτώβριο, καθώς οι Αμερικανοί πλήρωσαν λιγότερο για τη βενζίνη και η ετήσια άνοδος του υποκείμενου πληθωρισμού ήταν η μικρότερη των τελευταίων δύο ετών. Το 12μηνο έως τον Οκτώβριο, ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 3,2% -κάτω από τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων- μετά την άνοδο 3,7% τον Σεπτέμβριο.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου, η οποία έφερε αναταράξεις στην επενδυτική κοινότητα μετά το «άλμα» πάνω από το 5% τον Οκτώβριο, υποχώρησε κάτω από το 4,5% μετά την έκθεση για τον πληθωρισμό.

Ήπιες μεταβολές παρατηρήθηκαν σήμερα στις τιμές του πετρελαίου, με τους επενδυτές να αναμένουν τα στοιχεία που θα ανακοινώσει αύριο η αμερικανική υπηρεσία ενέργειας για την πορεία των αποθεμάτων στις ΗΠΑ. Τα στοιχεία θα καλύπτουν τις δύο προηγούμενες εβδομάδες, με τους αναλυτές να αναμένουν αύξηση κατά 4,5 εκατ. βαρέλια στα αποθέματα πετρελαίου.

Το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε αμετάβλητο στα 78,26 δολάρια το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Το Brent Ιανουαρίου έχασε 5 cents ή σχεδόν 0,1% στα 82,47 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures. Από την πλευρά του, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου ενισχύθηκε κατά 16,30 δολάρια ή 0,8% και έκλεισε στα 1.966,50 δολάρια ανά ουγγιά στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδος από τις 18 Οκτωβρίου για το πολύτιμο μέταλλο.

#WALL_STREET_ΗΠΑ #πληθωρισμός #ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ #χρυσός #Dow_Jones #Nasdaq

Related posts

Στη δίνη των ομολόγων και του Μεσανατολικού η Wall Street

banks

Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές, που αναμένουν… σήμα για τα επιτόκια

banks

Επιφυλακτικότητα στο άνοιγμα των ευρωαγορών- Το ενδιαφέρον στην ομιλία Λαγκάρντ

banks

Κλυδωνισμοί στη Wall Street-Ενισχύονται οι φόβοι για νέες αυξήσεις επιτοκίων

banks

Σε υψηλό 4μήνου οι ασιατικές αγορές- «Άλμα» στο Χονγκ Κονγκ

banks

Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές- Στο επίκεντρο τα μάκρο

banks