Βουλή: Έντονη αντιπαράθεση Κωνσταντοπούλου – Γεωργιάδη για Ισραήλ

«Δεν πήγα σε καμία μυστική συνάντηση. Στηρίζω τη στρατηγική σχέση της Ελλάδας με το Ισραήλ» τόνισε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωής Κωνσταντοπούλου, για τη συμμετοχή του στην εκδήλωση του Israel Allies Foundation (IAF) που πραγματοποιήθηκε στην Αθηναϊκή Λέσχη στις 12 Οκτωβρίου 2026.

Ακολουθήστε το thebanker.gr στη Google
Προσθέστε μας στις προτιμώμενες πηγές σας για να βλέπετε συχνότερα τις ειδήσεις και τις αναλύσεις μας στη Google.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι «μυστική συνάντηση στο κέντρο της Αθήνας, με 200 προσκεκλημένους, μόνο σ’ ένα άρρωστο μυαλό μπορεί να υπάρχει». Προφανώς, είπε «εάν θέλεις να κάνεις μια μυστική συνάντηση, δεν θα πας στο κέντρο της Αθήνας και με άλλους 200!»

Ο κ. Γεωργιάδης μάλιστα ανέφερε ότι στην εκδήλωση αυτή ήταν προσκεκλημένοι «και δημοσιογράφοι και πολιτικοί και επιχειρηματίες όπως και πάρα πολλοί άλλοι».

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι «δεν αναρτώ όλα όσα κάνω στα social media, ούτε καν τα μισά…» και σημείωσε πως «δεν χρειάζεται να είχα αναρτήσει ότι πήγα σε αυτή την εκδήλωση για να καταλάβετε ότι υποστηρίζω αναφανδόν τη στρατηγική σχέση Ελλάδας- Ισραήλ». Αντέτεινε δε, ότι ως βουλευτής «δεν χρειάζομαι να λάβω καμία άδεια από τον πρόεδρο της Βουλής ή τον πρωθυπουργό για να πάω σε μια εκδήλωση». 

Σχετικά με τη στρατηγική σχέση Ελλάδας – Ισραήλ, είπε πως αυτή έχει βάθος χρόνου, καθώς «δεν οικοδομήθηκε με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά ξεκίνησε από το 2010 με πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου (με την πρώτη συνάντηση που είχε με το Νετανιάχου) συνεχίσθηκε με την τριμερή συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη την περίοδο 2012- 2014, συνεχίσθηκε και επί κυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα τα έτη 2015- 2019 και εξακολουθεί να συνεχίζεται και επί κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη».

Το κράτος του Ισραήλ και ο πρωθυπουργός του «επισήμως, στηρίζουν την Ελλάδα σε όλα τα εθνικά της δίκαια. Καταδικάζουν την παράνομη κατοχή της Κύπρου από την Τουρκία. Καταδικάζουν το παράνομο τουρκο-λιβυκό μνημόνιο. Οικοδομούν το περίφημο «καλώδιο» με την Κύπρο, που καταλήγει στο Ισραήλ για την ενεργειακή απεξάρτηση της Μεγαλονήσου. Υποστηρίζουν τις εξορύξεις των φυσικών μας πόρων, την ΑΟΖ της Ελλάδος με την Κύπρο, την Αίγυπτο και το Ισραήλ».Τα εθνικά συμφέροντα Ελλάδας – Ισραήλ, είπε ο κ. Γεωργιάδης, «ταυτίζονται πλήρως.

Σήμερα, το Ισραήλ είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχός μας στην ανατολική Μεσόγειο, όπως και σε όλα τα εκκρεμή μας ζητήματα» είπε και πρόσθεσε: «Εσείς με λέτε φασίστα. Εσείς που αντιστρατεύεστε τη σχέση της χώρας με αυτό το κράτος, δεν είστε προδότης της Ελλάδος;».

Ο κ. Γεωργιάδης κατηγόρησε την κ. Κωνσταντοπούλου, πως είναι εκείνη τελικά «που δεν σέβεται την Ιστορία του Ισραήλ, με έναν λαό που πλήρωσε στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο με το Ολοκαύτωμα, τη μεγαλύτερη γενοκτονία που υπήρξε ποτέ στην Ιστορία».  

Στην αναφορά της κυρίας Κωνσταντοπούλου ότι «σε αυτή την επίκαιρη ερώτηση σας αντιμετωπίζω ποινικά», ο κ. Γεωργιάδης απάντησε ότι «θα ήθελα να μου εξηγήσει τι σημαίνει αυτό. Με απειλήσατε ότι θα με κλείσετε φυλακή; Και νομίζετε ότι θα βάλω τα κλάματα; […] Με απειλήσατε μέσα στα ιερά έδρανα της Βουλής ότι θα με κλείσετε φυλακή; Ποια νομίζατε ότι είστε και με απειλείτε; Εθνική εισαγγελέας; Μα ποια νομίζετε ότι είστε κυρία μου;».

Σχετικά με την πρόσφατη εμφάνισή του σε εκδήλωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στα Γιάννενα, όπου έχει καταγραφεί να φωνάζει το σύνθημα της νεολαίας της ΝΔ, ο κ. Γεωργιάδης αναρωτήθηκε: «Εσείς δεν έχετε πάει σε διαδηλώσεις; Δεν έχετε φωνάξει αριστερά συνθήματα; Θα μου κάνετε έλεγχο και τι είδους συνθήματα θέλω να λέω; Ή πιστεύετε ότι εγώ δεν είμαι περήφανος για την ΔΑΠ- ΝΔΦΚ που διέλυσε την Αριστερά στα Πανεπιστήμια; […] Σας λέω λοιπόν, πως είμαι πολύ περήφανος που υπήρξα στην ΔΑΠ- ΝΔΦΚ και στην ΟΝΝΕΔ».

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, από τη δική της πλευρά κατά την πρωτολογία της, ανέφερε ότι «αποτελεί προσβολή για τον ελληνικό λαό, ένας εν ενεργεία υπουργός και αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος να συναντιέται κρυφά μαζί με άλλα μέλη του κόμματός του, της ΝΔ, μαζί με άλλους υπουργούς, βουλευτές και άλλων κομμάτων όπως και πρώην Πρωθυπουργούς, με ομάδες και παράγοντες του διεθνή σιωνισμού.

Με την οργάνωση ΙΑF, που ως σκοπό της έχει την προώθηση σιωνιστικών στόχων, δηλαδή της συνέχισης των παραβιάσεων του διεθνικούς δικαίου. Που προωθεί την εν εξελίξει γενοκτονία σε βάρος του παλαιστινιακού λαού και υποθάλπει έναν καταζητούμενο εγκληματία, παραβάτη του διεθνούς ποινικού δικαίου, τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Νετανιάχου».

Η κ. Κωνσταντοπούλου είπε, ότι η εκδήλωση αυτή που έγινε στην Αθηναϊκή Λέσχη «δεν έγινε γνωστή με δική σας πρωτοβουλία, δεν είχατε πει λέξη μέχρι που αποκαλύφηκε στις 15 Οκτωβρίου από τους Reporters United».

«Επειδή είστε εν ενεργεία υπουργός, θα πρέπει να μας πείτε εάν συμμετείχατε σε αυτή την εκδήλωση ως υπουργός. Ενημερώσατε πριν ή μετά, τον πρωθυπουργό ή τον πρόεδρο της Βουλής; Και τι σας είπαν;» ρώτησε στην πρωτολογία της η κ. Κωνσταντοπούλου.

Κατά τη δευτερολογία της, είπε στον κ. Γεωργιάδη ότι «ξέρω πολύ καλά πως απευθύνομαι σε φασίστα και ακροδεξιό, αρνητή του Ολοκαυτώματος.

‘Αρα περιττεύει να μου λέτε τι έχει κάνει ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, γιατί γνωρίζω πολύ καλά. Και θα φροντίσω προσωπικά να λογοδοτήσει ο φίλος σας Νετανιάχου, γιατί δεν πρόκειται για πρωθυπουργό αλλά για διεθνή εγκληματία, ο οποίος παραπέμπεται στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. Είναι καταζητούμενος με ένταλμα σύλληψης για εγκλήματα πολέμου, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, και έχει κριθεί ότι το κράτος και η κυβέρνησή του διαπράττουν γενοκτονία. Οπότε και εσείς να είστε λίγο προσεκτικός, ως εγκωμιαστής αυτών των εγκλημάτων».

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας είπε τον κ. Γεωργιάδη ότι «σε αυτή την επίκαιρη ερώτηση σας αντιμετωπίζω ποινικά και αυτό να το λογαριάσετε, γιατί έχετε υποπέσει σε πάρα πολλές αντιφάσεις και με όσα εσείς έχετε πει, αλλά και οι συνδαιτημόνες σας». Μεταξύ άλλων, αμφισβήτησε, το ότι η συνάντηση αυτή του ΙΑF δεν ήταν μυστική και τον κάλεσε να πει ονόματα για το ποιοι συμμετείχαν. Υποστήριξε ότι «δεν δικαιούστε από τη στιγμή που φέρετε την ιδιότητα του υπουργού και του βουλευτή, κατά το Σύνταγμα δεν δικαιούται να πραγματοποιεί μυστικές συναντήσεις με ξένους παράγοντες για τα συμφέροντα ξένου κράτους».

-: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Hot this week

Business Banking Εθνικής Τράπεζας: Στο επίκεντρο η ανάπτυξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας

Έπειτα από μια περίοδο πρωτοφανών προκλήσεων, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ο ακρογωνιαίος λίθος της ελληνικής και ευρωπαϊκής οικονομίας, στρέφουν το βλέμμα τους στο μέλλον και είναι έτοιμες να κάνουν με μεγαλύτερη σιγουριά τα επόμενα βήματα για να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Η Εθνική Τράπεζα, αναγνωρίζοντας τη δυναμική και την σημασία των ΜμΕ, στηρίζει έμπρακτα την ανάπτυξή τους

Alpha Bank: Άμεσες πληρωμές μέσω του διατραπεζικού πανευρωπαϊκού συστήματος SEPA

Την υπηρεσία των άμεσων πληρωμών για συναλλαγές εντός της ελληνικής Επικράτειας μέσω του διατραπεζικού πανευρωπαϊκού συστήματος SEPA,ανακοίνωσε ότι εφαρμόζει πρώτη η Αlpha Bank.   Ειδικότερα, από τα ξημερώματα της Κυριακής, 10 Ιανουαρίου 2021, η Alpha Bank είναι η μόνη τράπεζα στην Ελλάδα που έχει ενταχθεί πλήρως στη νέα υποδομή 24/7/365 του διατραπεζικού πανευρωπαϊκού συστήματος πληρωμών SEPA, έχοντας ολοκληρώσει…

Eurobank:Ζημιές 1,081δισ. €

Το συνολικό αποτέλεσμα της Eurobank Holdings ήταν αρνητικό σε...

Γεωπολιτικές εντάσεις, τσουνάμι δασμών, αστάθεια. Το σημερινό περιβάλλον – χαρακτηριζόμενο από διαρκείς ανατροπές – κρύβει τεράστιες προκλήσεις και παγίδες. Πόσο καλά είναι «εξοπλισμένη» η Ευρώπη για να αντιμετωπίσει τα όσα έρχονται; Πού θα πρέπει να δώσουν έμφαση οι κυβερνήσεις και πώς μπορεί να κινηθεί σε ένα τέτοιο περιβάλλον μία μικρή οικονομία όπως η Ελλάδα; Συζητήσαμε

Στο «πράσινο» οι ευρωαγορές με το βλέμμα σε ΕΚΤ και Μέση Ανατολή

Θετικές τάσεις καταγράφονται στις ευρωαγορές την Πέμπτη (11/6), καθώς η κλιμακούμενη ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν περιορίζει τη διάθεση για ρίσκο, ενώ οι επενδυτές έχουν, επίσης, στραμμένη την προσοχή τους στις αποφάσεις της ΕΚΤ σχετικά με τα επιτόκια, με μία επικείμενη αύξηση να θεωρείται σχεδόν βέβαιη από όλους.   Στο ταμπλό, ο Stoxx 600 κερδίζει

Γαλλία: Η κυβέρνηση προσφέρει στους φοιτητές χρηματοδότηση και μεταρρυθμίσεις στην παιδεία υπό τον φόβο νέων διαδηλώσεων

Η γαλλική κυβέρνηση σχεδιάζει να αυξήσει τον αριθμό των θέσεων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και να διαθέσει 4 δισεκατομμύρια ευρώ για την ανακαίνιση λυκείων, σε μια προσπάθεια να βάλει τέλος στις διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα  που έχουν λάβει βίαιη τροπή τις τελευταίες εβδομάδες. Οι μαθητές άρχισαν να διαδηλώνουν στα μέσα Σεπτεμβρίου καταγγέλλοντας τον μεγάλο αριθμό μαθητών στις σχολικές

Ιράκ: Αναφορές για πυρκαγιά σε πλοίο

Η υπηρεσία ενημέρωσης για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας UKMTO, η οποία υπάγεται στο βρετανικό υπουργείο Άμυνας, γνωστοποίησε σήμερα ότι έχει λάβει πληροφορίες για πυρκαγιά σε πλοίο, 63 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της χερσονήσου Αλ Φάου στο Ιράκ. Μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινιστεί τα αίτια της πυρκαγιάς, η κατάσταση των μελών του πληρώματος, καθώς επίσης η έκταση

Χ. Θεοχάρης για συγκέντρωση σε Αθηναϊκή Λέσχη: «Δεν έγινε καμία μυστική συνάντηση»

«Ούτε ακροδεξιό, ούτε λόμπι είναι, αλλά μια ανεπίσημη, διαφανής Ομάδα Συνεργασίας και Φιλίας σε 69 χώρες -ανάμεσα τους και η Κύπρος- με στόχο την ενίσχυση διμερών σχέσεων, ενώ οι συναντήσεις που γίνονται με πολιτικά πρόσωπα της Ελλάδας, δεν είναι μυστικές», τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Χάρης Θεοχάρης στη Βουλή απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της

Ουκρανία: Τουλάχιστον τρεις νεκροί και 14 τραυματίες εξαιτίας ρωσικών πληγμάτων

Τουλάχιστον τρεις νεκροί και 14 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός των ρωσικών πληγμάτων στις περιφέρειες Χαρκόβου και Ντνιπροπετρόφσκ της Ουκρανίας, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές. Οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν σήμερα το Χάρκοβο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλης της Ουκρανίας, προκαλώντας τον θάνατο δύο ανθρώπων και τον τραυματισμό τεσσάρων άλλων, σύμφωνα με την ενημέρωση μέσω Telegram

Ισραηλινή επιχείρηση στη Χεβρώνα: Ο ΟΗΕ προειδοποιεί για τον κίνδυνο “εθνοκάθαρσης”

Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα προειδοποίησε σήμερα για τον κίνδυνο "εθνοκάθαρσης" στη Χεβρώνα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, όπου ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε ευρείας κλίμακας επιχείρηση μετά την επίθεση ενόπλων που στοίχισε τη ζωή σε δύο στρατιώτες την Παρασκευή. "Τα σαρωτικά μέτρα που ελήφθησαν εγείρουν σοβαρές ανησυχίες για περιττή και δυσανάλογη χρήση

Κεραμέως για Pizza Fan: «Η κυβέρνηση θα στηρίξει τους εργαζόμενους με όλες τις δυνάμεις της»

«Το υπουργείο Εργασίας και η κυβέρνηση θα σταθεί δίπλα στους εργαζόμενους, θα τους στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις και βεβαίως είμαστε σε πάρα πολύ στενή επαφή με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, σε όλη αυτή η διαδικασία, σε ό,τι αφορά την Pizza Fan» ήταν το μήνυμα της υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Νίκης Κεραμέως σε

ΑΠΘ: Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας ο επίσημος εορτασμός της 26ης Οκτωβρίου

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Αν. Τασούλα, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης, ο επίσημος εορτασμός της ημέρας του πολιούχου της πόλης, Αγίου Δημητρίου, της 114ης επετείου της απελευθέρωσης της πόλης και του έπους του '40. Ο πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, καθηγητής Κυριάκος Αναστασιάδης, στην προσφώνησή του αναφέρθηκε στη σημασία

Μακρόν: Δεν είναι φυσιολογικό η Γαλλία να είναι εν βρασμώ έξι μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε σήμερα ότι "δεν είναι φυσιολογικό έξι μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές, η χώρα μας να είναι εν βρασμώ" ζητώντας όλες οι σκηνές χάους της 17ης Οκτωβρίου που διαδραματίστηκαν σε πολλές πόλεις να μην αναπαραχθούν "ποτέ ξανά". "Θα συνεχίσουμε να κρατάμε γερά", δήλωσε κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Μασσαλία

Related Articles

Popular Categories